Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Η σημαντικότερη εξέλιξη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2020-2022!

Η καλύτερη υπόσχεση για το μέλλον!

Ανακοινώθηκε πριν λίγο στους αγωνιζόμενους, καθώς ετοιμαζόντουσαν να ξεκινήσουν τα χρονομετρημένα στα Μέγαρα για τον τελευταίο διπλό αγώνα, πως υπάρχει πρόταση του κ. Παναγιώτη Σιδέρη, να αναλάβει την διοργάνωση του πρωταθλήματος από την νέα χρονιά και για τρία χρόνια.

Πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση -αν την αποδεχτεί ο κ. Σιδέρης- που για αρχή δεν πέφτει στον σβέρκο των αγωνιζομένων απότομα. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ στην ιστοσελίδα που διατηρεί.

Απότομα είχε γίνει δύο χρόνια πριν μία αντίστοιχη κίνηση και αυτή την φορά η ΑΜΟΤΟΕ δεν την επανέλαβε, όπως επίσης κινήθηκε γρηγορότερα σε ρυθμό συγκριτικά με πέρσι. Η Iron Team και ο κ. Σιδέρης αυτή την στιγμή, δεν είναι απλά οι μόνοι -κατά την γνώμη μας- που μπορούν να πραγματοποιήσουν την οργάνωση του ΠΠΤ σε καλύτερο επίπεδο από αυτό που φέτος είδαμε, αλλά είναι ουσιαστικά και πρακτικά και οι καλύτεροι που υπάρχουν στην Ελλάδα! Με βαθιά εμπειρία σε αγωνιστικές οργανώσεις αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, με αδιάλειπτη πορεία μιας και αυτή την στιγμή έχει αναλάβει και το πολύπαθο Καρτ, ο κ. Σιδέρης ξέρει πολύ καλά που πάει να «μπλέξει» και το κυριότερο τί χρειάζεται να γίνει ώστε οι αγώνες ταχύτητας στην χώρα μας, να αποκτήσουν μία αρτιότητα που έχει πλήρως χαθεί.

Υπάρχει και κάτι άλλο εξίσου θετικό. Η πρόταση έχει βάθος τριετίας όπως είπαμε στην αρχή. Είναι κάτι εξαιρετικά σωστό και μπράβο που γίνεται έτσι από όλους τους εμπλεκόμενους. Οι διοργανώσεις αυτές δεν μπορούν να αντλήσουν τους πόρους που χρειάζονται, ούτε και να προχωρήσουν σε κινήσεις που η αρχή και το τέλος είναι χρονικά και οι αγώνες στο ημερολόγιο. Χρειάζεται επίσης μία χρονιά εισαγωγική, ακόμη και στην περίπτωση του κ. Σιδέρη που είναι ο πιο έμπειρος διοργανωτής αγώνων που διαθέτει η Ελλάδα αυτή την στιγμή. Διαφορετικά είναι σαν να αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε χρόνο, είναι αδύνατο να προχωρήσει κανείς με βήματα εμπρός όταν συμβαίνει αυτό.

Η ΑΜΟΤΟΕ τα ξέρει όλα αυτά, απλά δεν βρισκόταν κανείς να το υποστηρίξει και φταίει και η ίδια σε αυτό. Διότι πριν από δύο χρόνια μας κάλεσαν με σκοπό να συζητήσουμε για το μέλλον των αγώνων της επόμενης χρονιάς. Είπαμε τότε και για άλλη μία φορά (όπως το λέμε και τώρα) πως τα πράγματα αλλάζουν και είδαμε πολύ θετικά μία τέτοια κίνηση. Αποδείχτηκε πως μας είχαν καλέσει απλά για να μας ανακοινώσουν ένα τετελεσμένο γεγονός, καθώς την απόφαση την είχαν ήδη πάρει και θα παραχωρούσαν την διαχείριση του πρωταθλήματος στον κ. Διατσίδη. Όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι αντέδρασαν σε αυτό, μαζί και ο κ. Σιδέρης. Διότι δεν ήταν πλέον μία ανοικτή συζήτηση αλλά μία ανακοίνωση που κάλλιστα θα μπορούσε να γίνει με ένα δελτίο τύπου. Μάλιστα ένσταση είχε ακόμη και συνεργαζόμενο site που ήξερε από πριν για την απευθείας ανάθεση! Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο να δούμε να εξελίσσεται κάτι παράλογο ή να πάψει εκείνη την στιγμή να γίνεται συζήτηση και να καταντήσουμε ελληνική βουλή, στο ΜΟΤΟ κάναμε μία υπέρβαση, δηλώσαμε την αντίθεσή μας με τις απευθείας αναθέσεις και το γεγονός πως προσκληθήκαμε για κάτι που θα μπορούσε να γίνει με ένα δελτίου τύπου, αλλά σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δώσαμε πρώτοι την υπόσχεση πως θα στηρίξουμε τους αγώνες επικοινωνιακά ασχέτως ποιος τους διοργανώνει. Κι ας έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση στο παρελθόν, δεν σβήνουμε τίποτα, θέλουμε μόνο να γίνουν σωστοί αγώνες ταχύτητας στην Ελλάδα. Κι αυτό κάναμε στην πράξη. Τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι και φέτος δηλαδή, το ΜΟΤΟ πραγματοποιεί ένα δυσανάλογα δαπανηρό έργο για να είναι κοντά στους αγώνες, δημοσιογραφικά, φωτογραφικά αλλά και πραγματοποιώντας χορηγίες επικοινωνίας σε αναβάτες. Χορηγίες με κόστος απτό και μετρήσιμο. Δεν περιμένουμε να έρθει μία εταιρεία σαν την Dorna, να αναλάβει το κόστος των αγώνων και από την επόμενη ημέρα να γίνονται αγώνες με ελικόπτερα πάνω από την πίστα. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης το γεγονός πως η ΑΜΟΤΕ δεν σταμάτησε πλήρως τους αγώνες είναι ευτύχημα. Το γεγονός πως έστω και μία χρονιά έπαιξαν στην τηλεόραση είναι και πάλι ευτύχημα. Θέλουμε -και το πιστεύουμε- να βλέπουμε πως την επόμενη τριετία τα πράγματα θα εξελιχθούν ακόμη καλύτερα, και η πρώτη ένδειξη για αυτό, είναι αν του χρόνου τέτοια εποχή, αντί για αναθέσεις, είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα προσωρινό πρόγραμμα αγώνων!

Για να ξέρουν οι αγωνιζόμενοι που κάνουν κι άλλες δουλειές για να ζήσουν, πώς θα εξελιχθεί το πρόγραμμά τους. Να μπορούν οι πίστες να προγραμματίσουν την λειτουργία τους κτλ… Ελπίζουμε πως στο τέλος Νοεμβρίου, η ΑΜΟΤΟΕ θα είναι σε θέση να ανακοινώσει τα πιο θετικά νέα για την εξέλιξη των αγώνων ταχύτητας στην Ελλάδα την επόμενη τριετία!

Ακολουθεί σύντομη ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 2020-2022

Η ΑΜΟΤΟΕ στο πνεύμα της σύγχρονης διαχείρισης των πρωταθλημάτων, ήταν και παραμένει ανοιχτή σε προτάσεις για την ανάθεση της επιμέλειας τους σε φορείς που επιθυμούσαν να αναλάβουν το έργο αυτό και παράλληλα θα μπορούσαν να εγγυηθούν την άρτια εκτέλεσή του.

Στις 8 Οκτωβρίου 2019, το ΔΣ της AMOTOE έκανε επί της αρχής δεκτή την πρόταση του Παναγιώτη Σιδέρη για την ανάληψη από τον ίδιο, της επιμέλειας των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας για τα επόμενα 3 χρόνια 2020 – 2022.

Συμφωνήθηκε πως θα υπάρξει μια περίοδος έως το τέλος Νοεμβρίου 2019όπου θα ολοκληρωθεί η διερεύνηση για τη χρηματοδότηση των πρωταθλημάτων καθώς και η λεπτομερής σύνταξη της συμφωνίας.

Σκοπός αυτής της συμφωνίας είναι να δημιουργηθεί υπεραξία στους αγώνες ταχύτητας την οποία θα καρπωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι αγωνιζόμενοι, ο εμπορικός κόσμος της μοτοσυκλέτας, η ΑΜΟΤΟΕ και όσοι εργαστούν για το σκοπό αυτό.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, στο τέλος Νοεμβρίου να είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε πολλά, θετικά και συγκεκριμένα νέα για τους αγώνες ταχύτητας.

Από την Γραμματεία της ΑΜΟΤΟΕ