Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU Σέρρες: Ημέρα υψηλού ανταγωνισμού! Πρόκριση Καρακώστα – Παπαγεωργίου – Παντελεάκη – Κλαδογένη

Υψηλότατο το επίπεδο στις Σέρρες…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/6/2022

Βελτιωμένες συνθήκες επικράτησαν σήμερα στις Σέρρες επιβεβαιώνοντας την χθεσινή απόφαση για διακοπή της αγωνιστικής δράσης. Στα Superbike επικράτησαν οι Βούλγαροι Choy, Georgiev και ο Σλοβένος Bozic στον πρώτο αγώνα, με καλύτερο από τους Έλληνες τον Καρακώστα και κοντά του τον Παπαγγέλου με τον Τριντή να ακολουθεί στην έκτη θέση γενικής και τρίτη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Καρακώστας και Παπαγγέλου είχαν υψηλό ανταγωνισμό που κορυφώθηκε στον δεύτερο αγώνα όπου άφησαν τον Σλοβένο πίσω τους με τους Βούλγαρους να εξαφανίζονται επίσης καθώς κατέβηκαν στο 1:18 και δημιούργησαν αρκετή διαφορά. Αυτό βέβαια ήταν καλό από πλευράς Πανελληνίου Πρωταθλήματος καθώς ο αγώνας των δύο ήταν αναμεταξύ τους με κορυφαία στιγμή το παραλίγο highside του Παπαγγέλου στο οποίο πέρασε εμπρός ο Καρακώστας.

Το στιγμιότυπο αποτυπώθηκε στον φωτογραφικό φακό του ΜΟΤΟ, όπως φαίνεται πιο κάτω και ήταν από καθαρά αντανακλαστικά και σωστές αντιδράσεις του Παπαγγέλου που δεν εξελίχθηκε σε πτώση που θα μπορούσαν να εμπλακούν και οι δύο αναβάτες.

 

 

 

 

 

Ο Τριντής στον δεύτερο αγώνα αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα και δεν μπορούσε να συνεχίσει στο υψηλό επίπεδο που έχει αποδείξει πως μπορεί να κρατήσει και σε αυτή την κατηγορία και έτσι ο αμέσως επόμενος Έλληνας ήταν ο Μπεγνής στην 8η θέση γενικής. Τρεις εγκαταλείψεις σημάδεψαν τον δεύτερο αγώνα, έναντι δύο στον πρώτο με τον Choy να παίρνει και τις δύο νίκες στο BMU και τον Καρακώστα επίσης να κερδίζει και τους δύο αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Στα Supersport ο Παπαγεωργίου Αλέξανδρος ήταν εντυπωσιακός με δύο δεύτερες θέσεις στο και δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας κατεβαίνοντας στον δεύτερο αγώνα στο 1:19, ο μόνος από τις Ελληνικές συμμετοχές της κατηγορίας που το κατάφερε, μία εκπληκτική επίδοση για την κατηγορία και μία σπουδαία αγωνιστική ημέρα για τον έμπειρο Έλληνα αναβάτη.

Στον πρώτο αγώνα ο Παπαγεωργίου είχε από κοντά τον βαφτισιμιό του, τον νεαρό Περιστερά που σημείωσε πτώση στον δεύτερο αγώνα και τραυματίστηκε ελαφρά, όπως τουλάχιστον είναι η πρώτη εικόνα από το ρεπορτάζ.

Στην SSP300 και Racing, ο Παντελεάκης γυρνούσε σε ρυθμό που κάλλιστα θα μπορούσε να τον ανεβάσει ακόμη και στο βάθρο της Supersport! Με τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους, ο νεαρός Παντελεάκης είχε χρόνο στο 1:21, σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα κάτω από τον δεύτερο της μικτής αυτής κατηγορίας! Ο Παργινός από την δεύτερη θέση ήταν επίσης πολύ πιο γρήγορος από κάθε άλλον στην μακρά λίστα της γενικής κατάταξης.

Ωστόσο τα εύσημα πρέπει να πάνε στους επόμενους Έλληνες της SSP300, τους Μαυρόπουλο και Καμζελή γιατί δεν ήταν απλά πολύ γρήγοροι αλλά άκρως εντυπωσιακοί σε οδήγηση και χάρισαν μπόλικο θέαμα σε μία πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Στην OPEN ο Κλαδογένης κέρδισε με αρκετή διαφορά και είχε σημαντικά καλύτερο χρόνο, σε μία αναμενόμενη εξέλιξη για την αμιγώς ελληνική αυτή κατηγορία. Στις κατηγορίες του BMU F600 και F1000 υπήρχαν λίγες ελληνικές συμμετοχές με τον Ιωάννη Μαρινάκη να ξεχωρίζει με μία 5η και μία 8η θέση σου δύο αγώνες. Στην F600 καλύτερος Έλληνας ήταν ο Μαρτης Διονύσης που σκαρφάλωσε στην 4η θέση.

 

Θα ακολουθήσει συνολικός πίνακας αποτελεσμάτων και φωτογραφικό αφιέρωμα.

Δείτε τώρα τις πρώτες σημερινές φωτογραφίες με τους πρώτους κάθε κατηγορίας και με την εξής σειρά: F600 - F1000 - OPEN - SBK - SSP600-SSP300
 

 

 

Μονομάρκα Pirelli για την κατηγορία ΟΡΕΝ του ΠΠΤ

Peristeras Pirelli
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/3/2023

Η Peristeras Tyres ανακοινώνει πως για μία ακόμη χρονιά η PERISTERAS TYRES θα είναι επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής και τεχνικός υποστηρικτής των ελαστικών PIRELLI στην κατηγορία OPEN του ΠΠΤ 2023.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Peristeras Tyres:

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη σύναψη συνεργασίας σε συμφωνια με την ομοσπονδια ΑΜΟΤΟΕ και με την επίσημη αντιπροσωπεία της PIRELLI στην Ελλάδα, την Intramoto Glyfada για τη διάθεση των ελαστικών της κατηγορίας OPEN στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, η οποία θα είναι “Μονομάρκα”, δηλαδή όλοι οι συμμετέχοντες θα αγωνίζονται με τα ίδια ελαστικά. 

Pirelli Open Peristeras

Σε συνέχεια της πολυετής εμπειρίας μας στους αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για μία ακόμη χρονιά η PERISTERAS TYRES θα είναι επίσημος και αποκλειστικός προμηθευτής και τεχνικός υποστηρικτής των ελαστικών PIRELLI στην κατηγορία OPEN του ΠΠΤ 2023.

Είναι τιμή μας το να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και την τεχνική μας υποστήριξη τη νέα αγωνιστική χρονιά στους αγωνιζόμενους του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Ευχές για ένα  πετυχημένο Πρωτάθλημα 2023 και καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!

Sponsored  by  PERISTERAS 
DIABLO   SUPERCORSA  “SPV2” 
SPV2  Αγωνιστικό ζευγάρι για την κατηγορία  OPEN--2023 
OPEN :  120/70-17 + 180/55-17  280€      <SPV2>      120/70-17 + 190/55-17  290€ 

*Η προσφορά αφορά αποκλειστικά ζεύγος ελαστικών .
*Απαιτείται  παραγγελία των ελαστικών δύο εβδομάδες πριν τον εκάστοτε αγώνα."