Διακοπή Πανελληνίου και BMU πρωταθλήματος λόγο καιρού

Μεταφέρονται για αύριο όλοι οι αγώνες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/6/2022

Σταμάτησε η δράση στις Σέρρες καθώς η έντονη βροχόπτωση δεν δημιουργούσε κατάλληλες συνθήκες για αγώνες στην πίστα, ιδιαίτερα από την στιγμή που αύριο αναμένεται ολική μεταβολή.

Παρόλο που την στιγμή της απόφασης η βροχή δεν ήταν ιδιαίτερα έντονη, η διακοπή της αγωνιστικής δράσης ήταν προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να ξεκινήσει εκ νέου από αύριο με καλύτερες συνθήκες.

Την Παρασκευή και κάπως αναμενόμενα, ξεχώρισε ο Choy Martin στα Superbike με χρόνο 1:20.084 και από τους Έλληνες ο Δημήτρης Παπαγγέλου με πολύ μικρή διαφορά και εκπληκτικό ρυθμό στο 1:20.750.

Στις δεύτερες δοκιμές ο Choy κατάφερε να κατέβει στο 1:19 ενώ ο Παπαγγέλου επίσης βελτίωσε χρόνο και διατηρήθηκε πρώτος ανάμεσα στις μετρημένες Ελληνικές συμμετοχές, ενώ στα χρονομετρημένα η διαφορά αυτή ψαλιδίστηκε ακόμη περισσότερο με Choy, Παπαγγέλου και Hristian να είναι οι μόνοι στο 1:19!

Η συνύπαρξη με το Βουλγάρικο πρωτάθλημα δεν είναι το καλύτερο για τους ελληνικούς αγώνες αλλά αποτελεί μία αναγκαία λύση, ίσως και την μόνη, για να καλυφθεί το κόστος της πίστας από τους ελάχιστους συμμετέχοντες που ταυτόχρονα απολαμβάνουν τώρα ένα γεμάτο grid, σε μία σπάνια εικόνα.

Στην SSP ο Παπαγεωργίου Αλέξανδρος ξεχώρισε με πολύ καλό χρόνο στο 1:21.157 και δεύτερο Έλληνα τον νεαρό Περιστερά με μικρή διαφορά.

Σήμερα και πριν την διακοπή ο Παπαγγέλου διατήρησε την πρώτη θέση ανάμεσα στους Έλληνες με τον συνονόματό του Καρακώστα να ακολουθεί με ελάχιστη διαφορά ενώ ο Milen ανέβηκε στην κορυφή από πλευράς χρόνου περνώντας και τον Choy.

Στα SSP ο Παπαγεωργίου κράτησε την πρώτη θέση στους Έλληνες κατεβαίνοντας στο 1:20 και έχοντας από κοντά τον Περιστερά, ενώ στην SSP 300 με τις πολλές συμμετοχές και τις διαφορετικές μοτοσυκλέτες την διαφορά έκαναν ο Παντελεάκης στην κορυφή της γενικής κατάταξης ακολουθούμενος από τον Παργινό.

Στην OPEN που τρέχουν μαζί τέσσερις αγωνιζόμενοι με δύο από την Senior, ο Κλαδογένης ξεχώρισε με μικρή διαφορά από τον δεύτερο και μαζί οι δύο τους με μεγάλη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους.

Το αυριανό πρόγραμμα αναμένεται να είναι αρκετά έντονο για να χωρέσει ολόκληρη η αγωνιστική δράση.

Ο Δήμαρχος Σερρών στον φακό του ΜΟΤΟ, παρακολουθεί την αγωνιστική δράση από την πρώτη γραμμή

 

 

 

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της σημερινής αγωνιστικής δράσης:

Ντίνος Μαυρόπουλος - Διπλός Πρωταθλητής SSP300 2023, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU

Με νέο, επίσημο ρεκόρ πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος πήρε όχι έναν, αλλά δύο τίτλους στην κατηγορία SSP300 για το 2023, τον πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διεξήχθη αποκλειστικά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, και τον δεύτερο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, “έγραψε” και νέο ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, με 1:23.832, έναν εντυπωσιακό χρόνο αν λάβεις υπόψη σου την έλλειψη κυβισμού, και το πόσο χάνει μια SSP300 μοτοσυκλέτα στη μεγάλη ευθεία. Σημειώστε πως ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε πετύχει τον ίδιο άθλο (διπλός Πρωταθλητής) και πέρυσι!

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου έκλεισε για τον Μαυρόπουλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δυο νίκες , Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας! Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση μεγάλης και πολύτιμης εμπειρίας.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος (δεξιά στην άνω φωτό) ευχαρίστησε την ομάδα του, ARP Racing Academy, και όλους όσους πίστεψαν σε εκείνον για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos

Ετικέτες