ΠΠΤ 2017 2ος αγώνας Τρίπολη: Παραδόθηκαν σεμινάρια οδήγησης

Συνιώρης και Καρακώστας κυριαρχούν σε ανταγωνισμό με προβλήματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/4/2017

Σε μία εξαιρετική μέρα, με μία μικρή άνοδο στην προσέλευση θεατών, ο σημερινός δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ολοκληρώθηκε με παρόμοιο τρόπο στις δύο κορυφαίες κατηγορίες. Οι δύο νικητές ήταν αναμφισβήτητα κυρίαρχοι της πίστας, κι ακόμα κι αν ο ανταγωνισμός δεν είχε προβλήματα το αποτέλεσμα μάλλον δεν θα διαφοροποιούταν.

Στην κατηγορία Supersport είδαμε την οικογένεια - ομάδα Καρακώστα, σε μία εκπληκτική φόρμα, χωρίς προβλήματα και σε φόρμα, έτοιμοι να διεκδικήσουν την νίκη. Είχε προηγηθεί χθες μία μάχη στα χρονόμετρα με τον Κουτσουμπό, που επίσης ήταν σε τέτοια φόρμα που ήθελες να τον ρωτήσεις το μεγάλο του μυστικό. Με χιλιοστά διαφοράς στα χρονομετρημένα, μπορούσες να πεις ότι θα γίνει μία μάχη για την πρώτη θέση της Supersport την στιγμή που ο ψηλός, παγκόσμιος στα καρτ, ο Μίχας της Zen1one, θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει ρόλο. Στην πράξη όμως τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά στον αγώνα. Καταρχήν ο Μίχας ψηνόταν κυριολεκτικά στον πυρετό και έκανε μία ηρωική προσπάθεια να κρατηθεί σε κοντινή απόσταση από τους δύο πρώτους. Με 39ο πυρετό και ζεστή ατμόσφαιρα, ήταν το νεαρό της ηλικίας που τον βοήθησε να παραμείνει στον αγώνα και φυσικά το πείσμα του. Ο Κουτσουμπός από την άλλη κυνήγησε γρήγορα τον Καρακώστα που έφυγε μπροστά, η διαφορά τους άγγιξε σε κάποια στιγμή το μήκος μοτοσυκλέτας, την ψαλίδισε κι όλα έδειχναν ότι πάμε για μάχη ανάμεσα στους δύο. Όμως γρήγορα ο Κουτσουμπός άρχισε να χάνει ταχύτητα, έμενε πίσω γύρο με τον γύρο και ο Μίχας το εκμεταλλεύτηκε αυτό κάνοντας την επίθεση για να πάρει την δεύτερη θέση, την στιγμή που ο Καρακώστας, αλάθητος, συγκεντρωμένος και με απίστευτη οδήγηση, παρέδιδε το πρώτο σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης της ημέρας!

Μόλις έπεσε η καρό σημαία, με πρώτο δικαιωματικά και αναμφισβήτητα τον Καρακώστα, δεύτερο τον ηρωικό Μίχα, φάνηκε ο πραγματικός άθλος που μόλις είχε διεκπεραιώσει ο Κουτσουμπός! Το πίσω ελαστικό είχε χάσει πίεση, πιθανότητα από αντικείμενο που μάζεψε στην διαδρομή (η λέξη πίστα είναι χαριστική για την Τρίπολη) αλλά παρόλο αυτά κατάφερε να τερματίσει χάνοντας μονάχα μία θέση! Ήρωες λοιπόν χωρίς καμία υπερβολή ο Κουτσουμπός και ο Μίχας, πράγμα που διόλου δεν αποδομεί την εκπληκτική παρουσία του Καρακώστα που οδήγησε παραδειγματικά. Ερχόμενος από μία ατυχία στα Μέγαρα, ο Καρακώστας έδειξε, για άλλη μία φορά, πόσο καλά προετοιμασμένος οδηγός είναι, και κρατήθηκε στην κορυφή κερδίζοντας από pole position!

Αναλυτικά θα παρουσιάσουμε τον αγώνα στο επόμενο τεύχος του MOTO, όμως πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην νεοσύστατη ομάδα Arcadians με τον κορυφαίο Ταγκλη να επιστρέφει, και τις πολλές τοπικές συμμετοχές που είχαν καταφέρει να υποστηρίξουν!

Είχε έρθει η σειρά του Σάκη Συνιώρη, στην κορυφαία κατηγορία, να δείξει γιατί είναι πολυπρωταθλητής Ελλάδας: Ο Συνιώρης θα έπρεπε να κρατήσει πίσω του μία δυνατότερη μοτοσυκλέτα, πιο σύγχρονη και με ακριβότερα περιφερειακά με έναν –αναμφισβήτητα- εξαιρετικό αναβάτη, έναν από τους καλύτερους για την ακρίβεια. Την προηγούμενη μέρα ο Συνιώρης είχε κάνει μία εμφάνιση που ήταν πραγματικά μαγευτική καθώς οδηγούσε την Aprilia τόσο σταθερά στην Τρίπολη (που είναι ασυμβίβαστη έννοια) που σε έκανε να βεβαιώνεσαι ότι δεν γινόταν να χάσει εκεί μέσα. Όμως ο Παρασκευόπουλος στα δεύτερα χρονομετρημένα, κατάφερε να του κλέψει την pole position για μερικά χιλιοστά και να φέρει την προσδοκία ότι θα δούμε μάχη στον αγώνα. Είδαμε τελικά μία υποψία μάχης γιατί ο Συνιώρης δεν άφησε περιθώρια. Επανέλαβε την εκπληκτική οδήγηση του Σαββάτου, οδηγώντας ακούραστος και σταθερά σαν ελβετικό ρολόι που δεν χάνει δέκατο του χρόνου. Η Aprilia πραγματοποιούσε ασκήσεις ακριβείας στις εισόδους των στροφών με τον Συνιώρη να μην αφήνει καμία τύχη στις αρχικές επιθέσεις του Παρασκευόπουλου. Ο Χάρης δοκίμασε διάφορα σημεία, με την προτελευταία στροφή και την πίσω ευθεία, πριν την τελευταία στροφή να είναι τελικά το σημείο που επικεντρωνόταν για να τοποθετηθεί εμπρός από τον Συνιώρη. Το περισσότερο ήταν ένα τροχός εμπρός, πριν πέσουν στα φρένα για την τελευταία στροφή, που ο Συνιώρης πολύ έξυπνα κρατήθηκε μέχρι αργά και μπήκε στην στροφή με τα σαμαράκια τόσο ομαλά μετά το δυνατό φρενάρισμα που σε έκανε να απορείς, πώς πέρασε έτσι από εκείνο το σημείο. Μετά από αυτό η διαφορά με τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, τον Παρασκευόπουλο έφτασε να γίνει σε σύντομο διάστημα διαφορά ασφαλείας και τον Συνιώρη αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο στην Τρίπολη.

Ο Παρασκευόπουλος αντιμετώπιζε από την Παρασκευή διάφορα προβλήματα και είναι κι αυτό ενδεικτικό. Στην ομάδα του Συνιώρη τα προβλήματα, όλα τα μικρά και μεγάλα που παρουσιάστηκαν, ξεπεράστηκαν γρήγορα και ήταν έτοιμος να αποδώσει, στην περίπτωση του Χάρη του στέρησαν μία καλύτερη εμφάνιση. Όπως και στην περίπτωση του Καρακώστα όμως, τα προβλήματα του ανταγωνισμού, ουδόλως μειώνουν την τεράστια προσπάθεια και την εκπληκτική οδήγηση των νικητών. Ο Συνιώρης παρέδωσε σεμινάριο αγωνιστικής οδήγησης και όσοι θεατές ήταν εκεί και τον παρακολουθούσαν, έφυγαν πραγματικά πιο έμπειροι.

Ο Πίππος ήταν βέβαιο ότι θα παίξει στην πρώτη τριάδα το Σάββατο και με βλέψεις να πιέσει για παραπάνω, και πράγματι ξεκίνησε δυναμικά όμως ένα πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του, πιθανότητα στα ηλεκτρονικά, δεν τον άφησε να αγωνιστεί. Συγκρατημένος μετά από τον χαμό του δικού του ανθρώπου και μηχανικού της ομάδας, ο Πίππος ήταν έτοιμος για μία καλή εμφάνιση, πράγμα όμως που η τύχη δεν τον άφησε να πραγματοποιήσει.

 

Ο Γκιζίνος λοιπόν πήρε την τρίτη θέση, ανεβάζοντας έτσι στο βάθρο μία ομάδα που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και είναι δικαιωματικά εκεί, οδηγώντας κι αυτός σταθερά και γρήγορα.

Τέταρτη και πέμπτη θέση σε δύο αναβάτες που για διαφορετικούς λόγους έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Ο Τσαλίκης οδηγώντας πολύ όμορφα κρατήθηκε μπροστά από ένα μικρό γαϊτανάκι που είχε δημιουργηθεί και πίσω του ο Μαρκεσίνης, ο ψηλός που είναι με διαφορά το καλύτερο παιδί των pit. Χωρίς παρεξήγηση, όλοι καλά παιδιά είναι, αλλά αν είναι να φτιάξουμε ειδικό κύπελο, ψηφίζουμε τον Μαρκεσίνη. Ξεπερνώντας την πτώση που είχε, δουλεύοντας πυρετωδώς για να προετοιμάσει την μοτοσυκλέτα και προσπαθώντας να ξεχάσει τους μυϊκούς πόνους, ο ψηλός οδήγησε πολύ όμορφα στην Τρίπολη και έκανε άλλη μία αξιοπρεπέστατη παρουσία!

Συγχαρητήρια και στον Φωτιάδη για την εμφάνισή του στην κατηγορία Superbike, σε έναν αγώνα που από πλευράς συνθηκών διεξαγωγής, είναι από τους πιο απαιτητικούς του πρωταθλήματος.

Η μέρα είχε ξεκινήσει πολύ σωστά, με την κατηγορία των Νέων και μετά με Racing και SS300, χωρίς τα προβλήματα του πρώτου αγώνα, που τους ανάγκασαν να μεταφερθούν στο τέλος. Με τεράστια διαφορά, η πιο πολυπληθής ομάδα ανήκει στην KTM που κανονικά θα μπορούσε να στήσει ένα μικρό χωριό, για να υποστηρίξει τους αναβάτες που έχει στις κατηγορίες αυτές. Με τον υιό Χάλαρη να δίνει πολύ καλή παρουσία, αξίζει την εμψύχωση για την δεύτερη θέση, καθώς η πρώτη ανήκει στον Νότη Παπαπαύλου που πραγματικά δείχνει τόσο έμπειρος οδηγός στην πίστα που θα μπορούσε να μεταπηδήσει σε μεγαλύτερη κατηγορία από τώρα! Ο Νότης έχει τη στόφα μεγάλου οδηγού και είναι από τα ονόματα που μπορείς να προδικάσεις ότι στο μέλλον θα συζητάμε όταν αναφερόμαστε στις μεγάλες κατηγορίες. Πραγματοποίησε έναν όμορφο αγώνα στην Τρίπολη με σταθερή οδήγηση.

 

 

Τρίτος ο Μπαξίσογλου που βελτιώνεται επίσης κάθε φορά και τέταρτος ο Λιούτας, φανερά πιο συγκεντρωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη μέρα.

Η Racing κατηγορία δεν θέλει συστάσεις, ο Ντότσικας είναι αναμφισβήτητα ο κορυφαίος της αναβάτης, όμως βλέποντας τον Κορωνάκη να τον ακολουθεί στο πρώτο μισό του αγώνα από την φτωχή σε συμμετοχές κατηγορία των SS300, εντυπωσιαζόμασταν από την προσπάθεια και αναγνωρίζαμε ένα προτέρημα, ανάμεσα στα μειονεκτήματα του να έχεις αυτές τις δύο κατηγορίες μαζί: Το KTM RC 390 έδειξε αξιόμαχο απέναντι στις μοτοσυκλέτες της Racing!

Από την πρώτη στιγμή κυριάρχησε ο «Βουτηράς», ο Ζαχαρόπουλος δηλαδή στην κατηγορία OPEN με τις πολλές συμμετοχές και τις λίγες πτώσεις. Μικρή μάχη δόθηκε για να μην χάσει την θέση του από τον Καραγιάννη με τους δύο τους να ξεχωρίζουν πολύ, κάνοντας μία δυάδα που γυρνούσε με μεγάλη διαφορά στο ένα λεπτό.

Ο δεύτερος αγώνας στην Τρίπολη, στις ιδιαίτερες αυτές συνθήκες δηλαδή που απαιτούν κορύνες αντί για κερμπ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, συγκέντρωσε ορισμένους περισσότερους θεατές σε σύγκριση με άλλες χρονιές και τελικά μας χάρισε μερικά σεμινάρια αγωνιστικής οδήγησης, σ’ ένα φανταστικό τριήμερο και με έντονα φιλικό κλίμα, ανάμεσα στις ομάδες! Αναλυτικότερα, στο επόμενο MOTO!

 

Δείτε παρακάτω τον αγώνα μέσα από φωτογραφίες

 
Superbike
1 1 ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟ∆ΟΣΙΟΣ CHRISTOU RACING TEAM-CFC-PERISTERASDUN APRILIA RSV 4 1000 Λ.Ε.ΜΟΤ. 26:53.310 28 Laps 00:56.820
2 27 ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ TEAM WOLF-RACING MOTUL YAMAHA YAMAHA R1 1000 ΦΙ.Α.Μ. 27:02.126 00:08.816 00:56.885
3 111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙ∆ΗΣ QUANTUM LUBRICANTS TEAM-EXTREME TRACKD HONDA CBR 1000 RR ΦΙ.Α.Μ. 27:20.126 00:26.816 00:57.512
4 156 ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA TSALIKIS-MICHELIN HONDA CBR 1000 ΦΙ.Α.Μ. 27:29.130 00:35.820 00:58.045
5 61 ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ TeamSixtyOne-spectro-Boutos-Dunlop-per YAMAHA R1 1000 RR Λ.Ε.ΜΟΤ. 27:32.508 00:39.198 00:58.182
6 83 ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Zen1one/Michelin/BelRay/SHOEI SIDI IXS YAMAHA R1 ΑΡΗΣ 27:33.468 00:40.158 00:57.906
7 50 ΤΡΙΝΤΗΣ 27:15.348 27 Laps 00:59.241
8 98 ΖΕΜΠΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ HONDA ΖΕΜΠΙΛΑΣ.X-TREME STORE poulis ho HONDA CBR 1000 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 27:22.267 00:06.919 00:59.347
9 13 ΦΩΤΙΑ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Hot Wheel Πάτρας.Honda Μπαξεβάνης x-li YAMAHA R1 1000 ΦΙ.Α.Μ. 27:17.415 26 Laps 01:00.959
10 91 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ YAMAHA VALVOLINE MOTODIRECT YAMAHA R1 M ΑΡΗΣ 27:47.621 00:30.206 00:57.441
 
Supersport
1 7 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ SARAKAKIS/PIRELLI/MOTO MONKEY/CASTROL/ Honda CBR 600 600 ΑΡΗΣ 25:21.289 26 Laps 00:57.611 2
2 17 ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ZEN1ONE -SHOEI-SIDI-IXS-DUNLOP PERISTE TRIUMPH 675 Λ.Ε.ΜΟΤ. 25:21.519 00:00.230 00:57.391 23
3 1 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ SARAKAKIS HONDA-MICHELIN-SHOEI-SIDI-IX HONDA CBR 600 ΑΡΤΕΜΙΣ 25:31.722 00:10.433 00:57.558 20
4 157 ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ YAMAHAPIPERIGOS.MICHELIN.WHEELCITY.BIK YAMAHA R6 600 ΑΡΤΕΜΙΣ 25:58.591 00:37.302 00:58.897 24
5 33 ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ SHOEI.IXS.SIDI.SIFNAIOS RACING.WRP.TZO SIFNAIOS RACING 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 25:58.821 00:37.532 00:58.579 26
6 44 ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ NEROBIANCOSKAFIDASRACING.METZELER.LIQU SUPERSPORT 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 25:59.404 00:38.115 00:58.777 24
7 81 ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ VASILISMOTOTYPES GAS MOTORSPORT TRIUMPH 675 Α.Σ.Η. 26:19.528 00:58.239 00:59.406 15
8 71 ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MICHELIN.ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ YAMAHA R6 600 ΦΙ.Α.Μ. 25:43.716 25 Laps 01:00.280 21
9 100 ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-HONDA KOUTSOUBOS-MI HONDA CBR 600 ΑΡΤΕΜΙΣ 25:44.064 00:00.348 01:00.242 6
10 86 ∆ΡΟΥΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΤΟ ∆ΡΟΥΛΙΑΣ ΚΑΦΕ ΦΙΛΙΚΩΝ HONDA CBR 600 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 25:48.214 00:04.498 01:00.563 25
11 85 ∆ΑΝΑΣΚΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΟΤΟ ΚΟΡΑΚΗΣ - ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ SUZUKI 750 TEAM 65 25:48.555 00:04.839 01:00.443 25
12 64 ΛΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗ ARCADIANS RACING TEAM YAMAHA R6 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 25:51.488 00:07.772 01:00.696 24
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 20 Laps
DSQ
13 75 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΥΑΜΑΗΑΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.DUNLOP.PERISTERAS.Μ ΥΑΜΑΗΑ R6 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 11:58.798 12 Laps 00:58.231 5
14 25 ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ LIQUI MOLY.EBC.ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΡΚΑ∆ΙΑΣ SIPSIS 600 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 12:32.167 00:33.369 00:59.740 3
DSQ
15 65 ΤΑΓΚΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ARCADIANS RESING TEAM. YAMAHA R6 600 ΦΙΛ.Μ.A. 13:47.229 13 Laps 00:59.740 9
 
Racing – SS300
1 1 ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ ΛΕΑΝ∆ΡΟΣ ΑΡΤΟΠΟΙΟΙΑ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΑΡΟ.TSOKOS RACIN YAMAHA TSOKOS TZ 250 2 ΦΙ.Α.Μ. 27:06.586 26 Laps 01:01.444 16
2 72 ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ SKOURTAS KTM RACING CENTER KTM-RC 390 Α.Μ.Α. 27:23.625 00:17.039 01:01.871 14
3 74 ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ PERISTERAS. 20'WORKOUT.BIKERSPIRIT.NIM HONDA RSW 250 ΦΙ.Α.Μ. 27:35.100 00:28.514 01:01.683 25
4 42 ΛΕΦΕΒΡ ΑΝ∆ΡΕΑΣ SHOEI TZORTZOPOULOS-ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ Κ ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250 Λ.Ε.ΜΟΤ. 27:38.381 00:31.795 01:02.722 22
5 33 ΣΤΑΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ M.G.R Fresh-food .Αγροευβοική YIAMAHA TZ250 250 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 27:14.686 25 Laps 01:03.906 3
6 36 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ AUTO ART ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.S/M-ΚΡΕ KTM RC 390 Μ.Α.Ο.K. 27:53.576 24 Laps 01:06.790 3
7 3 ΡΟΥΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ KALOGIROS-Biker Spirit-2strokers-TSOKO YAMAHA TZ 250 Λ.Ε.ΜΟΤ. 28:05.888 00:12.312 01:07.831 16
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 20 Laps
DSQ
8 19 ΚΟΛΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ CPCGROUP-KLR TEAM HONDA RS 125 GP 125 Λ.Ε.ΜΟΤ. 18:41.988 17 Laps 01:03.848 13
DNS
9 93 ΛΕΦΕΒΡ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ SHOEI-SIDI-IXS-ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΚΥΚΛΟΣ ΥΑΜΑΗΑ ΤΖ 250 Λ.Ε.ΜΟΤ.
10 55 PAPAPAYLOY ΝΟΤΙΣ (ΠΑΝΑΓΙΩ QUANTUM LUBRICANTS TEAM-YAMAHA RACING YAMAHA R3 Φ.Ι.Α.Μ.
 
 
ΝΕΟΙ
1 55 ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ ΝΟΤΙΣ QUANTUM LUBRICANTS TEAM-YAMAHA RACING YAMAHA R3 Φ.Ι.Α.Μ. 16:13.409 15 Laps 01:03.21 11
2 5 ΧΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ KTM SKOURTAS RACING CENTER,SHOEI-SIDI KTM RC3 390 Λ.Ε.ΜΟΤ. 16:21.301 00:07.892 01:04.097 6
3 19 ΜΠΑΞΙΣΟΓΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ ΥΑΜΑΗΑ PIERAKOS PAPASTAVR YAMAHA R3 ΑΡΗΣ 16:50.614 00:37.205 01:06.555 2
4 88 ΛΙΟΥΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ PAV security KTM SKOURTAS RACING CENTE KTM RC 390 ΑΡΗΣ 16:58.071 00:44.662 01:04.932 15
5 46 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ∆ΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΟ∆ΑΜΟΤΟ PIRELLI NOLAN XLITE FASOYLAKI IMR 390 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 17:03.742 00:50.333 01:06.765 11
6 111 ΓΚΙΖΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΤΟ∆ΥΝΑΜΙΚΗ-NO LIMITS by SPILIOTIS-BE YAMAHA R3 ΑΡΗΣ 17:04.313 00:50.904 01:07.372 4
DSQ
7 51 ΣΚΟΥΡΤΑΣ ΘΩΜΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙ KTM SKOURTAS RACING CENTER KTM RC 390 ΑΡΗΣ 17:06.168 00:52.759 01:05.561 3
 
 
OPEN
1 81 ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ BEA-KOUZOUNAS RACING TEAM YAMAHA R1 1000 ΦΙ.Α.Μ. 22:45.874 22 Laps 01:00.52 15
2 94 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ ERMAX GEORGOPOULOS-DNA-SHOEI-SIDI LALOS 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 22:46.012 00:00.138 01:00.590 19
3 46 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ DUCATI 1098 ΑΡΗΣ 23:08.840 00:22.966 01:01.701 19
4 21 ΜΟΥΡΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΥΑΜΑΗΑΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ,ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ,SSR RACI YAMAHA R1 1000 Λ.Ε.ΜΟΤ. 23:09.560 00:23.686 01:01.885 20
5 187 ΘΕΟ∆ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠ APOLLO RENT A CAR-MOURATIS GP-APOLLO P YAMAHA R6 600 ΦΙ.Α.Μ. 23:23.030 00:37.156 01:01.702 18
6 23 ΧΑΤΖΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ TEAM 61 ΜΟΤΟ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ YAMAHA R6 23:25.331 00:39.457 01:02.354 14
7 67 ΒΕΡΛΕΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ EXCLUSIVE MOTO SUZUKI 1000 ΛΕΜΟΤ 23:30.441 00:44.567 01:01.960 19
8 56 ΜΠΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ GaziGas Honda Zempilas K.p Workshop KN HONDA 600 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 23:41.042 00:55.168 01:03.290 20
9 11 ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ Η ∆ΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ-LEFTERIS MOTO YAMAHA R1 1000 ΦΙ.Α.Μ. 23:42.059 00:56.185 01:03.034 13
10 36 ΧΑΛΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ HALARIS MICHELIN SPECTRO RACING TEAM KAWASAKI ZX 600 Λ.Ε.ΜΟΤ. 23:54.890 01:09.016 01:03.142 16
11 32 ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ GOUDOUMAS TEAM SOTIRIS HONDA 600 ΑΡΗΣ 22:51.129 21 Laps 01:03.574 16
12 58 ΚΑΡΥΩΤΟΥ∆ΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ yamaha jawakias wheelcity michelin mot YAMAHA 1000 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 22:51.365 00:00.236 01:03.047 3
13 80 ∆ΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΙΛΟΙ SUZUKI GSXR 750 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 23:02.770 00:11.641 01:04.062 8
14 93 ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ KRISTI NAILS HONDA CBR 1000 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 23:36.832 00:45.703 01:06.156 17
15 43 ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ HONDA 600 ΟΜΑ∆Α 65 Λ.Φ.Σ. 23:42.285 00:51.156 01:05.971 11
16 85 XRONOPOYLOS XRHSTOS SUZUKI 750 TEAM 65 23:47.530 20 Laps 01:08.200 13
Non Class. Laps under 75% of the 1 First : 17 Laps
DSQ
17 97 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ SARAKAKIS/PIRELLI/MOTO MONKEY/CASTROL/ Honda CBR 650 F ΑΡΗΣ 14:57.822 14 Laps 01:02.761 9
18 40 ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ ERMAX-ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΜΙΧΑΛΗΣ YAMAHA R6 600 ΦΙ.Α.Μ. 9:46.846 9 Laps 01:03.219 8
 
Εκκίνηση Superbike:
 
 
Εκκίνηση Supersport:
 
 

Δείτε τον αγώνα μέσα από φωτογραφίες:

Ετικέτες

BMU 2024, 1ος αγώνας, Σέρρες - Ελληνικές επιτυχίες, ο Συνιώρης επιστρέφει και όσα έγιναν στις Σέρρες

Μαζί και έλλειψη πειθαρχίας στους κανονισμούς
motomag BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/4/2024

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2024), οι αγώνες του οποίου προσμετρούσαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πριν αλλάξει το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών στις 13 και 14 Απριλίου, ωστόσο δεν κύλησαν όλα ομαλά.

Τα παρατράγουδα στην πίστα των Σερρών ξεκίνησαν από την Παρασκευή καθώς στον Τεχνικό Έλεγχο δεν μπόρεσε να ανιχνευφθεί μία επικείμενη βλάβη, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα σε έναν κινητήρα κλασικής μοτοσυκλέτας. Το σπάσιμο του κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με λάδια ή έξοδος του pitlane καθώς και οι στροφές Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 και K5.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με γνώμονα την ασφάλεια όλων συμβούλευσε την οργάνωση να καθαρίσει και να πλύνει την πίστα και όχι απλά να ρίξει υλικό πάνω στα λάδια που είχαν πέσει. Η οργάνωση θέλοντας να μην διακινδυνέψει την ασφάλεια των αγωνιζομένων προτίμησε να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ημέρα της Παρασκευής αλλάζοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, το Σάββατο ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, ωστόσο στην κατηγορία SBK είχαμε ένα περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίο για κάποιον.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα ο Jan Mohr με το BMW M 1000 RR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με τον Αυστριακό να κερδίζει τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από δυο χρονιά απουσίας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με το Ducati Panigale V4R κερδίζοντας ομοίως και αυτός το πρώτο βάθρο της χρονιάς ωστόσο αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του τελικά λόγω ενός λάθους στην εκκίνηση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Εκεί, το jump start του Συνιώρη, κόστισε στον Έλληνα Πολυπρωταθλητή 30 δευτερόλεπτα ποινής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου, ενώ ο Martin Choy ο οποίος είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση βρέθηκε με αυτό τον τρόπο στην τρίτη θέση του βάθρου. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Ο Καρακώστας θέλοντας να πανηγυρίσει το βάθρο του εντός του pitlane σηκώθηκε όρθιος στη σέλα του, χάνοντας έτσι όμως τον έλεγχο της Honda CBR1000RR, με αποτέλεσμα μια επικίνδυνη πτώση, στην οποία από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν την απερισκεψία του Καρακώστα με ποινή 10 θέσεων για τον επόμενο αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Jan Mohr ο οποίος με το BMW M 1000 RR ήταν κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Αυστριακός έκανε το δύο στα δύο με άνεση στις Σέρρες αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάρτηση της Panigale V4R ενώ να σημειώσουμε πως έπρεπε να αλλάζει κατά 1.000 στροφές νωρίτερα τις ταχύτητες καθώς λόγω του εργοστασιακού ψυγείου η Ducati Panigale V4R ανέβαζε θερμοκρασία. Παρολαυτά ο Συνιώρης έκανε έναν μεστό αγώνα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση έχοντας προηγουμένως περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Συνιώρη τερμάτισε ο Pivniceru Marian από την Ρουμανία, με τον Δημήτρη Καρακώστα να τερματίζει στην όγδοη θέση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Επόμενη κατηγορία στην οποία είχαμε ελληνική επιτυχία ήταν αυτή της Supersport. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) ήθελε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά με ένα βάθρο και αυτό έκανε. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Brascu Muresan Denis Anexandr από την Ρουμανία ωστόσο κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον πρώτο αγώνα ο Βούλγαρος Axel Ismail. Στην έκτη θέση γενικής ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (Honda) με τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) να τερματίζει στη δέκατη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παπαγεωργίου ήταν πιο αποφασισμένος, με τον αναβάτη της Yamaha να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Φουρθιώτη ο οποίος τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Axel Ismail για το BMU με τον Κοντογιάννη να συμπληρώνει το βάθρο όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Στην κατηγορία SSP300, ο δις Πρωταθλητής Βαλκανίων Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στους δύο αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ο οποίος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, έκανε περίπατο κερδίζοντας με άνεση ενώ πίσω του και τις δύο ημέρες βρέθηκε ο Mert Konuk από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά υπήρξε στην τρίτη θέση καθώς το Σάββατο ο Voines Mihai Alexandru (Ρουμανία), τερμάτισε τρίτος, ενώ την Κυριακή ο Teodorescu Razvan Gabriel επίσης από την Ρουμανία συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -αν μπορεί κάποιος να το πει Πρωτάθλημα καθώς επί της ουσίας έχουμε δύο αγώνες οι οποίοι μετράνε ως ξεχωριστοί- θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου και πάλι στις Σέρρες.