ΠΠΤ 2017 – Ανανέωση!

Πρόγραμμα, κατηγορίες -και σκέψεις- ΠΠ. Ταχύτητας 2017
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

2/12/2016

Έχει χρόνια να γίνει κάτι αντίστοιχο… διόρθωση, κανείς δεν θυμάται ακριβώς πότε ήταν η τελευταία φορά που το πρόγραμμα της νέας χρονιάς, είχε βγει από την προηγούμενη. Πάγιο αίτημα των αγωνιζομένων και των λίγων εταιριών που υποστηρίζουν το ταπεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ήταν να έχουν το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς με την λήξη ή τέλος πάντων πολύ κοντά στην λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Με αυτό τον τρόπο οι εταιρίες που μέσα στον Δεκέμβριο σχεδιάζουν την οικονομική τους στρατηγική για την νέα χρονιά και οι αγωνιζόμενοι που –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ασχολούνται με ένα σωρό άλλα πράγματα, έχουν τον χρόνο να προετοιμαστούν κατάλληλα. Και το πιο απλό άλλωστε: αν το ΠΠΤ θέλει να προσελκύσει νέο κόσμο, σε ηλικίες που ακόμα πηγαίνουν σχολείο, είναι απαραίτητο να έχει προετοιμαστεί το πρόγραμμα εξαιρετικά νωρίς, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα την περίοδο που οι αγώνες συμπίπτουν χρονικά με τις εξετάσεις..

 

Το γεγονός λοιπόν ότι αρχές Δεκεμβρίου γνωρίζουμε το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, δείχνει ότι κάτι στην ΑΜΟΤΟΕ έχει αλλάξει, και έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Το ΠΠΤ μπαίνει στη νέα χρονιά με την υπόσχεση ότι θα είναι καλύτερα οργανωμένο, ενώ επιπρόσθετα η ομοσπονδία ανέθεσε απευθείας σε δημοσιογράφο την σύνταξη δελτίων τύπου και την επικοινωνία της προς τα έξω, έναν τομέα που για χρόνια έπασχε.

 

Μέχρι τώρα η Ελλάδα είχε το Πρωτάθλημα Ταχύτητας που της αναλογούσε, με λίγες συμμετοχές εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, στηριγμένο στις πλάτες –κυριολεκτικά- λίγων μετρημένων ανθρώπων. Δεν ήταν εύκολο να φτάσουν τα πράγματα από τα λόγια στις πράξεις και συχνά τα προβλήματα και οι ελλείψεις ήταν περισσότερες από αυτές που αντέχει ένας τέτοιος θεσμός για να κριθεί επιτυχημένος.. σημεία των καιρών.

 

Η ΑΜΟΤΟΕ έχει την πρόθεση να γίνουν τα πράγματα καλύτερα και μάλιστα να γίνονται κάθε χρόνο και καλύτερα, ώστε σε πολύ λίγα χρόνια το ΠΠΤ να έχει μεγαλύτερη αίγλη και να μεγαλώσει σε μέγεθος, προσελκύοντας περισσότερο κόσμο, έχοντας πιο πολλές συμμετοχές, και το κυριότερο: αναδεικνύοντας νέα ταλέντα. Αυτός άλλωστε πρέπει να είναι και ο λόγος ύπαρξης των αθλητικών σωματείων που την απαρτίζουν, να βοηθούν νέους αναβάτες.

Αυτό που χρειάζεται να βρει η ομοσπονδία, ακόμα και τώρα παρά την τόση της εμπειρία, είναι έναν πιο σύγχρονο και αδιαφανή τρόπο να στηρίξει το ΠΠΤ, καλώντας ανθρώπους που πρώτο τους μέλημα είναι ο επαγγελματισμός και η σωστή διοργάνωση…

 
Οι ημερομηνίες λοιπόν, που έχουν ανακοινωθεί είναι οι παρακάτω:
Ημερομηνία Διεξαγωγής
Τοποθεσία
2 Απριλίου
Μέγαρα
30 Απριλίου
Τρίπολη
28 Μαΐου
Σέρρες
18 Ιουνίου
Μέγαρα
17 Σεπτεμβρίου
Σέρρες
15 Οκτωβρίου
Μέγαρα

 

Οι κατηγορίες που θα συμμετέχουν στο ΠΠΤ, με βάση την σειρά που θα έχουν στον αγώνα:
Νέοι
OPEN
Racing και SS300
Supersport
Superbike (πρώην Formula Extreme)

 

Οι παραπάνω κατηγορίες και ημερομηνίες, περιμένουν –τυπικά- την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΜΟΤΕ, που θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, μετά από τις προγραμματισμένες εκλογές. Έχουν προκύψει έπειτα από συνάντηση του ΣΟΑΜ, χωρίς όμως να υπάρχει απαρτία των αγωνιζομένων, ωστόσο η λογική που έχει ακολουθηθεί, είναι σωστή.

Ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να ανακοινωθούν οι τεχνικοί κανόνες, ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται είναι να ακολουθηθούν οι κανόνες της FIM, προσαρμοσμένες όμως στις απαιτήσεις της ελληνικής οικονομίας.

 

Είναι σημαντική η κατηγορία SS300 που θα αγωνίζεται ταυτόχρονα με την Racing και στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος ομολογκαρισμένες μοτοσυκλέτες από 300 έως 500 κυβικά, με το CBR 500 να αποτελεί το ανώτερο όριο. Επειδή θα επιτρέπονται πολύ λίγες αλλαγές, όπως μικρή παρέμβαση στην συμπίεση, εξάτμιση και αναρτήσεις, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για ανώτερο όριο στροφών, θεωρείται ότι το κόστος συμμετοχής για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός, θα είναι μικρό.

Μαζί με όλα όσα ετοιμάζονται για την Racing και την OPEN, που παραμένουν να οριστικοποιηθούν, η κατεύθυνση που έχει τεθεί είναι προς την διευκόλυνση νέων αναβατών, με την γενικότερη έννοια, και όχι αυτή της ηλικίας. Θα είναι πλέον ευκολότερο για κάποιον που θέλει να περάσει από τα track days στους αγώνες, να δοκιμάσει αυτή την εμπειρία, χωρίς να μπλέξει με κυνήγι βαθμολογίας και μακριούς κανόνες και κυρίως χωρίς ιδιαίτερο κόστος.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγλη Ζαππείου, μία ακόμη πρωτιά για την ΑΜΟΤΟΕ, ανάμεσα στην ομοσπονδία, εκπροσώπους του ειδικού τύπου και των εταιριών που παραδοσιακά υποστηρίζουν το ΠΠΤ, τέθηκαν αρκετά από τα θέματα και τα προβλήματα της διοργάνωσης, με την υπόσχεση ότι πλέον θα βρουν την λύση τους, ορισμένα από αυτά ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την ασφάλεια των αγώνων και την ομαλή διεξαγωγή τους, από τον σωστό τεχνικό έλεγχο –που δεν γινόταν- μέχρι την επόπτευση των οδηγών στα pit που επίσης δεν γινόταν.

 

Στο MOTO ελπίζουμε ότι το ΠΠΤ θα κινηθεί σε καλύτερα πλαίσια μέσα στο ’17 και από εκεί και πέρα θα πηγαίνει ακόμα καλύτερα. Μπορεί να έχουμε ένσταση απέναντι στις απευθείας αναθέσεις που μας θυμίζουν άλλους αθλητικούς χώρους, και να απαιτούμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση, όμως δεν γίνεται να μην αναγνωρίσουμε τους ελάχιστους πόρους της ΑΜΟΤΟΕ αλλά και την διάθεσή τους για μία ομαλή διοργάνωση. Θα την παρακολουθούμε από μέσα το 2017, παρεμβαίνοντας όπου βλέπουμε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Αυτό άλλωστε είναι και θεμιτό από την ομοσπονδία…

 

 

 

BMU Awards 2022: Βράβευση Παπαγεωργίου και Μαυρόπουλου στο Βουκουρέστι

Δύο διπλοί πρωταθλητές
BMU Awards 2022
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/12/2022

Στο Βουκουρέστι έγινε η απονομή των Πρωταθλητών του BMU 2022 όπου βρέθηκαν και βραβεύτηκαν οι δύο Έλληνες Πρωταθλητές Βαλκανίων και ταυτόχρονα Πρωταθλητές Ελλάδος Άλεξ Παπαγεωργίου και Κωσταντίνος Μαυρόπουλος.

Μετά από 14 συνολικά αγώνες εκ των οποίων οι τέσσερεις από αυτούς που έγιναν στην πίστα των Σερρών μετρούσαν και για το ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, ο πολυπρωταθλητής Άλεξ Παπαγεωργίου κατέκτησε άλλο ένα Πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία Supersport και τον αντίστοιχο τίτλο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Παρά τα 47 του χρόνια, ο Άλεξ Παπαγεωργίου συνεχίζει να διακρίνεται σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές κατηγορίες και αυτή τη φορά είχε ένα βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα με πολλούς αγώνες και πολλά ταξίδια.

Άλεξ Παπαγεωργίου
Άλεξ Παπαγεωργίου Πρωταθλητής BMU 2022

Αντίστοιχη προσπάθεια και επιτυχία σημείωσε και ο Κωνσταντίνος στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 300, κατακτώντας και αυτός τους δύο τίτλους για το 2022.

Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος
Κωνσταντίνος Μαυρόπουλος Πρωταθλητής SS300 2022