Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

ΠΠΤ 2019 Τρίπολη: Ξεκινά το Πρωτάθλημα Ταχύτητας συμπληρώνοντας 30 χρόνια

Συνεχίζοντας την ιστορία 30 χρόνων από σήμερα!

Αυτή την Κυριακή 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας του 2019. Τόπος διεξαγωγής είναι το αεροδρόμιο της Τρίπολης, όπου φέτος θα γιορτάσουμε την 30η επέτειο από τον πρώτο αγώνα ταχύτητας που έγινε εκεί τον Ιούλιο του 1989.

Η εκκίνηση του πρώτου αγώνα θα γίνει στις 11:00 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτήσει η διοργανώτρια λέσχη ΑΡΗΣ στο site της ΑΜΟΤΟΕ και οι αγώνες θα διεξαχθούν με την ακόλουθη σειρά: ΝΕΩΝ – ΟΡΕΝ – RACING και SS 300 (μαζί) – SUPERSPORT και τέλος τα SUPERBIKES.

Οι αγωνιζόμενοι όμως θα μπορούν να οδηγήσουν στην προσωρινή πίστα από το πρωί της Παρασκευής, καθώς έχει προβλεφτεί μία ολόκληρη ημέρα ελεύθερων δοκιμών. Η απόφαση αυτή εκ μέρους των διοργανωτών είναι ορθή και αναγκαία, καθώς οι αγωνιζόμενοι δεν έχουν άλλη ευκαιρία να εξοικειωθούν  με την διαδρομή της πίστας, η οποία μην ξεχνάμε ότι είναι μεταβλητή και όχι μόνιμη.

Για τον ίδιο λόγο μάλιστα φέτος είχε αποφασιστεί track-day στα μέσα του Απριλίου, ώστε οι ομάδες και οι αναβάτες να έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις μοτοσυκλέτες τους για τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει η διαδρομή του αεροδρομίου της Τρίπολης. Δυστυχώς όμως ο άστατος καιρός ακύρωσε εκείνη την οργανωμένη προπόνηση, που μεταφέρθηκε στα τέλη Απριλίου. Μπορεί αυτό να έρχεται κοντά με τα ελεύθερα δοκιμαστικά σήμερα (Παρασκευή 3/5), ωστόσο κάθε ευκαιρία για οδήγηση στην Τρίπολη είναι μοναδική με βάση την ιδιαιτερότητά της. Στόχος για τους αναβάτες, να προσαρμόσουν τις μοτοσυκλέτες και τον εαυτό τους για τον αγώνα, χωρίς το άγχος του χρονόμετρου. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν χρησιμοποιείται τακτικά και είναι αρκετά βρώμικο από τη σκόνη και τις λάσπες που αφήνουν πίσω τους οι βροχές του χειμώνα, αν και τώρα αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερο πρόβλημα καθώς αναμένεται να βρέξει τις επόμενες ημέρες και να πραγματοποιηθεί ένα βρόχινος αγώνας…

Έτσι παρά τις προσπάθειες των έμπειρων ανθρώπων της λέσχης που έχει αναλάβει τον αγώνα και γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις παραξενιές της Τρίπολης, ο καιρός μπορεί τελικά να καταλήξει να γίνει ο πιο άστατος παράγοντας. Για όσους σκέπτονται να συνδυάσουν την παρακολούθηση του αγώνα με μια διήμερη εκδρομή, τότε καλό είναι να γνωρίζουν το πρόγραμμα των χρονομετρημένων δοκιμών του Σαββάτου όπως φαίνεται παρακάτω

Σήμερα Παρασκευή τα πάντα κύλισαν ομαλά υπό την εποπτεία της λέσχης ΑΡΗΣ με τον καιρό να δίνει τουλάχιστον μία καλή ημέρα καθώς όλοι μας ευχόμαστε να το συνεχίσει. Το κλίμα ήταν πρόσχαρο στις ομάδες, θέλοντας να αφήσουν πίσω τους την μεγάλη αναμονή που υπήρξε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Το ΜΟΤΟ βρίσκεται από τώρα στην Τρίπολη παρακολουθώντας την έναρξη του πρωταθλήματος.

    ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ  - ΣΑΒΒΑΤΟ  4 Μαΐου

                                           30΄                                            30΄

ΝΕΩΝ                              12:10 – 12:40                       15:05 – 15:35

OPEN                               12:45 – 13:15                       15:40 – 16:10

RACING-SS 300            13:20 – 13:50                       16:15 – 16:45

SUPERSPORT                13:55 – 14:25                       16:50 – 17:20

SUPERBIKES                  14:30 – 15:00                       17:25 – 17:55         

Οι φωτογραφίες είναι ιδιοκτησία του περιοδικού ΜΟΤΟ, απαγορεύεται η αναδημοσίευση