Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Σάκης Συνιώρης και Zen One: Επάγγελμα πρωταθλητές

Μία ομάδα με έναν στόχο

Φέτος ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης έκανε μια μεγάλη και ριζική αλλαγή σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που τον πλαισιώνουν στους αγώνες. Η Kawasaki ZX-10RR και η ομάδα της Zen One είναι δύο επιλογές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, στους ανθρώπους που παρακολουθούν στενά το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας. Το αγωνιστικό παρελθόν τους είναι πλούσιο και γεμάτο με επιτυχίες, οπότε και ο στόχος της νίκης και η κατάκτηση του τίτλου είναι αυτονόητα κοινά με τον στόχο του Σάκη Συνιώρη. Η αντικατάσταση της αγαπημένης του αλλά κουρασμένης πλέον Aprilia RSV4 Factory του 2014 με την νέα Kawasaki ZX-10RR δεν έγινε τυχαία.

Τον Απρίλιο του 2018 στο τεύχος 581 είχαμε κάνει τεστ στην πίστα των Μεγάρων την ZX-10RR, όπου την οδήγησε και ο Σάκης. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ανήκει στον φίλο του Σάκη και αγωνιζόμενο στην κατηγορία OPEN Αντρέα Παπατριανταφύλλου. Εκεί την ερωτεύτηκε για πρώτη φορά και λίγες μέρες αργότερα έτρεξε μαζί της στον αγώνα των Σερρών, όπου και κέρδισε! Μετά από αυτό, μοιάζει απόλυτα φυσιολογική επιλογή μιας ZX-10RR για την συμμετοχή του στο φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας. Ταυτόχρονα όμως με το “εργαλείο”, πολύ σημαντική αλλαγή ήταν και συνεργασία του με την αγωνιστική ομάδα της Zen One.

Το όνομα της εταιρείας είναι από παλιά γνωστό στους αγωνιζόμενους του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχύτητας, αλλά και σε πάρα πολλούς ιδιώτες που λατρεύουν την οδήγηση στην πίστα. Βασικός πυρήνας των δραστηριοτήτων της Zen One ήταν και παραμένει, η αγωνιστική προετοιμασία και η μηχανολογική βελτίωση των μοτοσυκλετών με την τοποθέτηση κορυφαίας ποιότητας εξαρτημάτων και την χρήση τελευταίας τεχνολογίας μηχανημάτων και τηλεμετρίας. Ακόμα πιο πλούσια σε αγωνιστική ιστορία μέσα και έξω από τις πίστες είναι τα ονόματα των ανθρώπων της Zen One. Ο Αντώνης Μερεμέτης είναι μηχανικός σε αγωνιστικές ομάδες από το 1991, ενώ ως οδηγός αγώνων είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1993. Με σπουδές μηχανικού/μηχανολόγου και την εμπλοκή του ως μηχανικός και αναβάτης στους αγώνες, ο Αντώνης Μερεμέτης έχει γεμίσει αρκετές ντουλάπες με κύπελλα έως σήμερα. Μαζί του για πάνω από μια δεκαετία είναι ο άνθρωπος-κομπιούτερ, δηλαδή ο Δημήτρης Παπανικολάου που με σπουδές πληροφορικής και πολυετή επαγγελματική εμπειρία στη μηχανογράφηση εταιρειών, έχει αναλάβει να τον τομέα της ανάλυσης στοιχείο της τηλεμετρίας και όλων των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συστημάτων μιας σύγχρονης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. 

Σήμερα η Zen One βρίσκεται στην Αργυρούπολη, καθώς συστεγάζεται και συνεργάζεται στον τομέα του after sales service με το νέο κεντρικό κατάστημα της Benelli, που αντιπροσωπεύει στη χώρα μας η εταιρεία Καμπράνης Α.Ε. Η ίδια εταιρεία εισάγει και τα διάσημα λιπαντικά της Bell Ray που είναι ο βασικός χορηγός του Σάκη Συνιώρη στο φετινό πρωτάθλημα ταχύτητας. Ήδη ο Σάκης και η Zen One έχουν ανεβάσει την ZX-10RR τρεις φορές στο βάθρο στους ισάριθμους αγώνες του Π.Π. Ταχύτητας που έχουν γίνει έως τώρα, με μια νίκη, μια δεύτερη και μια τρίτη θέση.