3ο Φιλικό Enduro Αλμωπίας στις 14 Απριλίου

Με εκκίνηση στο χωριό Θεοδωράκειο, 15 χλμ. από την Αριδαία
motomag 3ο Φιλικό Enduro Αλμωπίας στις 13 Απριλίου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/4/2024

Οι Φίλοι Enduro Αλμωπίας διοργανώνουν στις 14 Απριλίου το “3ο φιλικό Enduro Αλμωπίας” με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε Normal, Hard και Extreme διαδρομές.

Η εκκίνηση θα γίνει από τις 9 έως τις 11:00 το πρωί την Κυριακή 14 Απριλίου από το χωριό Θεοδωράκειο, 15 χιλιόμετρα από την Αριδαία, ενώ η διαδρομή θα περιλαμβάνει όλα τα είδη των τερέν, με normal, hard και extreme κομμάτια.

Το μήκος της διαδρομής θα φτάνει τα 80 χιλιόμετρα, με τους συμμετέχοντες να διασχίζουν το μαγικό κατά κοινή ομολογία δάσος Πάικο. Στα 47 χιλιόμετρα θα υπάρχει ανεφοδιασμός όπου οι αναβάτες θα βρίσκουν νερό, και σνακ.

Κατά την εκκίνηση η διαδρομή θα χωρίζεται απευθείας σε normal (7 χιλιόμετρα περίπου βατός χωματόδρομος) και hard (7 χιλιόμετρα πετρώδες μονοπάτι με ονομασία ΣΥΜΜΑΧΙΚΟ). Στην διαδρομή υπάρχουν και normal κομμάτια ωστόσο κατά κύριο λόγο απευθύνεται σε πιο έμπειρους αναβάτες.

Οι διοργανωτές συστήνουν στους συμμετέχοντες να έχουν τις μοτοσυκλέτες τους καλά συντηρημένες με καινούρια ελαστικά καθώς και να έχουν έξτρα βενζίνη διότι στα extreme κομμάτια μπορεί η κατανάλωση να αυξηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα της βόλτας στο fb, ΕΔΩ.

3ο Φιλικό Enduro Αλμωπίας στις 13 Απριλίου

 

Ετικέτες

FIM SuperEnduro - Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

Μόνο Παγκόσμιο δεν το λες... καθώς όλοι οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Ευρώπη
motomag FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/5/2024

Η FIM μαζί με την πολωνική εταιρεία SportUP η οποία θα είναι ο διοργανωτής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro για τα επόμενα δέκα χρόνια, ανακοίνωσαν το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2025, με όλους τους αγώνες να διεξάγονται στην Ευρώπη.

Φυσικά το πρώτο που θα ρωτήσει κάποιος είναι για ποιο λόγο αποκαλείται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μιλάμε καθώς όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Γηραιά Ήπειρο... βλέπετε η FIM αρέσκεται να κολλάει τον τίτλο "Παγκόσμιο" σε όλες τις διοργανώσεις της, ώστε να μην αφήσει κενό σε κάποιον άλλο διοργανωτή. Όπως και να έχει, η νέα αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου 2024 στο Gliwice της Πολωνίας.

Στη συνέχεια οι δύο επόμενοι αγώνες θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του νέου έτους, με τον δεύτερο γύρο να πραγματοποιείται στις 4 Ιανουαρίου στην Γερμανία, ενώ στις 18 Ιανουαρίου ο θεσμός θα βρεθεί στην Cluj-Napoca της Ρουμανίας. Την 1η Φεβρουαρίου, οι αναβάτες του SuperEnduro θα ταξιδέψουν στο Łódź της Πολωνίας ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί ο 5ος γύρος της χρονιάς στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Μετά από ένα διάλειμμα τριών εβδομάδων, ο θεσμός θα επιστρέψει στις 1η Μαρτίου στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro να διεξάγεται στις 8 Μαρτίου στο Liévin της Γαλλίας.

Ο Tomek Gagat, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας SportUP, δήλωσε: "Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να πάρουμε τους οπαδούς του SuperEnduro για μια βόλτα μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι. Η SportUP θέλει να αναπτύξει και να προβάλει περισσότερο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, οπότε ανυπομονούμε για τη νέα χρονιά”.

Ο John Collins, Διευθυντής Enduro της FIM, πρόσθεσε: "Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro της FIM. Χάρη στον νέο διοργανωτή -SportUP- ο θεσμός θα προσφέρει συγκινήσεις, δράση και ψυχαγωγία στους οπαδούς του αθλήματος”.

Αναλυτικά το ημερολόγιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος FIM SuperEnduro για το 2025

  • 14 Δεκεμβρίου 2024 - Gliwice / PreZero - Arena - Πολωνία - PZM 
  • 4 Ιανουαρίου - Riesa / WT Energiesysteme Arena - Γερμανία - DMSB
  • 18 Ιανουαρίου - Cluj-Napoca / BTArena - Ρουμανία - FRM
  • 1 Φεβρουαρίου - Lodz / Atlas Arena - Πολωνία - PZM
  • 8 Φεβρουαρίου - Βουδαπέστη / MVM Dome - Ουγγαρία - MAMS
  • 1 Μαρτίου - Newcastle / Utilita Arena - Μεγάλη Βρετανία - ACU
  • 8 Μαρτίου - Liévin / Arena Stade Couvert - Γαλλία - FFM
FIM SuperEnduro – Αποκαλύφθηκε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2025

 

Ετικέτες