Ακύρωση αγώνα Enduro στην Κέρκυρα

AMOTOE: Το Σωματείο ΑΛΜΚΕ δεν μερίμνησε να λάβει έγκαιρα τις απαιτούμενες άδειες
Ακύρωση αγώνα enduro στην Κέρκυρα
Από το

motomag

18/4/2023

Ο προγραμματισμένος για τις 23 Απριλίου αγώνας Enduro στην Κέρκυρα ακυρώνεται, με την ΑΜΟΤΟΕ να επιβάλλει χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ στο σωματείο ΑΛΜΚΕ (Αθλητική Λέσχη Μοτοσυκλέτας Κέρκυρας), με την αιτιολογία πως δεν μερίμνησε έγκαιρα να λάβει τις απαιτούμενες άδειες. Το ποσό των 500 ευρώ θα διατεθεί σε 5 αθλητές στον επόμενο αγώνα μετά από κλήρωση. Ο ακυρωθείς αγώνας θα διοργανωθεί σε άλλο τόπο και χρόνο που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Σημειώστε πως για την ακύρωση υπεύθυνη ήταν ονομαστική καταγγελία πολίτη σε περιφέρεια και δασαρχείο, όπου διαπιστώθηκε πως δεν είχε γίνει αίτημα για την απαραίτητη άδεια από το σωματείο ΑΛΜΚΕ. Οι άνθρωποι της ΑΛΜΚΕ αιτιολογήθηκαν για την καθυστέρηση, αναφέροντας πως λόγω των ημερών του Πάσχα οι υπηρεσίες υπολειτουργούσαν και το σωματείο δεν πρόλαβε να καταθέσει τα απαιτούμενα έγγραφα.

Μάλιστα ο πολίτης που έκανε την επώνυμη καταγγελία αναφέρεται δημοσίως με μαρκοσκελή ανάρτηση σε προσωπικό του λογαριασμόα στα κοινωνικά δίκτυα, υποστηρίζοντας πως ο αγώνας θα διεξαγόταν μεταξύ άλλων και σε λιθόκτιστα μονοπάτια που προστατεύονται από την UNESCO. 

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας ακυρώθηκε με την ΑΜΟΤΟΕ να υπόσχεται αναπλήρωση και μένει να δούμε αν τελικά η ΑΛΜΚΕ θα διοργανώσει μελλοντικά σε κάποια άλλη σεζόν, αγώνα Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro. Πρόσφατα διοργάνωσε τον πρώτο της αγώνα MX για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που με δεδομένο πως δεν είχε σχετική εμπειρία από αγώνα αυτού του διαμετρήματος τα προβλήματα ήταν λίγα και εγκαινίασε την έναρξη του MX για φέτος. Προφανώς και στο μέλλον δεν θα υπάρχει δικαιολογία ως προς την έγκαιρη κατάθεση των απαραίτητων εγγράφων στο Δασαρχείο και στις υπεύθυνες αρχές, όπως επίσης και την επιλογή εγκεκριμένων διαδρομών για τις οποίες δεν θα υπάρχει νομικό κόλλημα. Υπενθυμίζουμε πως στην Ελλάδα στους αγώνες enduro της ΑΜΟΤΟΕ είναι υποχρεωτικά τα οικολογικά ελαστικά με έγκριση FIM (τακούνι έως 13 mm) που δεν σκάβουν / καταστρέφουν το έδαφος στον ίδιο βαθμό με τα μη εγκεκριμένα ελαστικά Enduro ή Motocross με ψηλότερα τακούνια. Αυτό δεν είναι απαραίτητο πως συμβαίνει σε αυτόνομες ομάδες ή μοναχικούς αναβάτες που κάνουν την βόλτα τους στα βουνά.

Στην Ελλάδα απολαμβάνουμε μία αξιοζήλευτη ελευθερία για τους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης, να κινούμαστε ελεύθερα στα βουνά μας, εκτός φυσικά των περιοχών που αυτό απαγορεύεται ρητά. Η ελευθερία αυτή πρέπει να σημαίνει πρωτίστως ευθύνη για την διατήρηση του τόπου και μετά δικαίωμα. Ευτυχώς η συνολική εικόνα του Enduro ανά την επικράτεια είναι προς αυτή την κατεύθυνση και τα παραδείγματα άπειρα, από τους αναβάτες που έχουν προλάβει την -εκ των υστέρων- αποδεδειγμένη αποτέφρωση του δάσους σβήνοντας φωτιές, μέχρι τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την προστασία των περιοχών στις οποίες κινούνται. Αυτή είναι η συνολική εικόνα, καθώς υπάρχουν και αρνητικά παραδείγματα. Όσο η ελευθερία αυτή θα συνεχίζει να είναι συνυφασμένη πρώτα με την ευθύνη κι έπειτα με το δικαίωμα, η σημερινή πραγματικότητα δεν θα πρέπει να αλλάξει. Στην γειτονική Ιταλία έφτασαν να απαγορεύουν ακόμη και το ποδήλατο, όχι μόνο τις enduro μοτοσυκλέτες. Την στιγμή μάλιστα που εκεί οι αγώνες τόσο του Enduro όσο και των Rally είναι τεράστιες διοργανώσεις και βρίσκουν τον τρόπο και άδεια να πάρουν και με την τοπική κοινωνία να συνυπάρξουν, ξεκινώντας από την ατομική πρωτοβουλία και καταλήγοντας όμως στην αμεσότητα των αρχών, στην ετοιμότητά τους και στο γεγονός πως το νομικό πλαίσιο είναι σαφές. Επίσης εκεί οι αγώνες, συγκεκριμένα, δεν ξυπνούν τα πάθη.

Η λέξη αγώνας πάντα ξυπνά και ξυπνούσε την ένσταση, όχι πως κακώς υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα πρέπει όμως να γίνει σαφές στον αναγνώστη που δεν έχει την πλήρη εικόνα, πως τα δασαρχεία σπάνια γνωρίζουν από αγώνες ή από Enduro μοτοσυκλέτες και άλλοτε οι τοπικές λέσχες έχουν εύκολο έργο, κι άλλοτε εξαιρετικά δύσκολο προσπαθώντας να μαζέψουν ένα σωρό έγγραφα. Η επικοινωνία με τις δημόσιες υπηρεσίες άλλωστε δεν είναι καθόλου εγγυημένη, υπάρχουν φορές που είναι άμεση και φορές που καθυστερούν υπερβολικά. Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες Enduro διοργανώνονται από ντόπιους που τουλάχιστον αγαπούν τον τόπο τους. Με σωστή σχεδίαση, αποφεύγοντας προστατευόμενες περιοχές και έγκαιρες κινήσεις, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις έχουν, και οφείλουν να έχουν, την θέση τους. Ας είναι το παράδειγμα για την επόμενη φορά.

Ετικέτες

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro