ΑΜΟΤΟΕ - Ο νέος θεσμός Extreme Enduro ξεκινά με τον πρώτο αγώνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, 21-22/10 [Video]

Με κατηγορίες Pro, Amateur, Veteran και Junior
ΑΜΟΤΟΕ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/10/2023

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου στους Αγίους Θεοδώρους του Δήμου Λουτρακίου–Περαχώρας–Αγίων Θεοδώρων, η ΑΜΟΤΟΕ διοργανώνει τον παρθενικό αγώνα του νέου θεσμού Extreme Enduro.

Στον νέο αυτό θεσμό θα υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες -Pro, Amateur, Veteran (αθλητές άνω των 42 ετών) και Junior (αθλητές έως 18 ετών)-, με τους συμμετέχοντες να έχουν ελεύθερη επιλογή όσον αφορά τη μοτοσυκλέτα enduro που θα χρησιμοποιήσουν, με τις μοτοσυκλέτες trial να μην γίνονται δεκτές στον εν λόγω αγώνα.

Όσον αφορά στις λεπτομέρειες του αγώνα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στον Παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό των Αγίων Θεοδώρων ο “Πρόλογος” σε μία διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου που θα αποτελείται από τεχνητά εμπόδια (κορμοί, λάστιχα κλπ.). Η κατάταξη του “Προλόγου” θα είναι η σειρά εκκίνησης για τον αγώνα της Κυριακής. Όσοι δεν πάρουν εκκίνηση στον “Πρόλογο”, θα εκκινήσουν με βάση τη δήλωση συμμετοχής, μετά τον τελευταίο καταταχθέντα του “Προλόγου”.

ΑΜΟΤΟΕ

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, η διαδρομή του κυρίως αγώνα -κλειστή στην κυκλοφορία- θα έχει μήκος 38 χλμ., αποτελούμενη από δύο κύκλους των 15 χλμ. και ουρά 4 χλμ. Η διαδρομή θα είναι τεχνική καθώς οι αγωνιζόμενοι θα εισέρχονται σε δύσβατα μονοπάτια αλλά θα περνούν και διάφορα ρέματα. Εξωτερική βοήθεια δεν επιτρέπεται (με ποινή αποκλεισμού), παρά μόνο στα σημεία που θα υπάρχουν άνθρωποι της διοργάνωσης για αυτό τον σκοπό. Βοήθεια επιτρέπεται μόνο μεταξύ των αναβατών. Μετά το κλείσιμο του πρώτου κύκλου θα υπάρχει υποχρεωτική στάση 20΄ για service και ανεφοδιασμό. Μετά το κλείσιμο και του δεύτερου κύκλου δεν θα υπάρχει service, αλλά θα ακολουθεί η ουρά των 4 χλμ. για τον τερματισμό. Θα υπάρχουν 4 Σημεία Ελέγχου στον κύκλο. Δεν θα υπάρχει κάποια Ειδική Διαδρομή καθώς όλη η διαδρομή θα είναι χρονομετρημένη, συμπεριλαμβανομένης της ουράς 4+4 χλμ. (εκτός της υποχρεωτικής στάσης 20΄).

Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2024 – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Μία απώλεια για τις ελληνικές συμμετοχές, με τον Γιώργο Νταλιμπίρα να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο
motomag Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο διάσημος αγώνας Hard Enduro Red Bull Romaniacs βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Jonny Walker να επικρατεί στον Πρόλογο με Beta RR 300 και τον Manuel Lettenbichler να προηγείται με ΚΤΜ 300 ECX μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα. Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δημήτρης Μάργος, Βασίλης Στεργιόπουλος, Μιχάλης Κεφερλής και Παναγιώτης Κώτσος συνεχίζουν κανονικά. Μοναδική απώλεια ο Γιώργος Νταλιμπίρας ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο.

Η πόλη Sibiu ήταν αυτή που φιλοξένησε τον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs 2024 με τον Jonny Walker να μην έχει κανέναν αντίπαλο στη διαδρομή που είχαν σχεδιάσει οι οργανωτές. Ο Βρετανός αναβάτης με Beta RR 300 ήταν ασταμάτητος ενώ ούτε η πτώση που είχε δεν τον σταμάτησε από το να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Πίσω από τον Walker βρέθηκε ο Alfredo Gomez με Rieju Mr 300 και ο Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ 300 EXC.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Με τον Πρόλογο να αποτελεί παρελθόν, οι αναβάτες ξεκίνησαν για το κυρίως πρόγραμμα του αγώνα. Τα 140 χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας του Red Bull Romaniacs έκρυβαν πάρα πολλές δυσκολίες ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως σε ένα σημείο της διαδρομής οι μοτοσυκλέτες περνούσαν με zip line ώστε να πατήσουν ξανά στη συνέχεια στο έδαφος.

Ταχύτερος όλων με μεγάλη διαφορά ήταν ο Manuel Lettenbichler ο οποίος κατάφερε με το ΚΤΜ 300 EXC να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του, με τον ίδιο μετά τον τερματισμό να αναφέρει πως ήταν η πιο σκληρή διαδρομή που έχει οδηγήσει ποτέ στο Romaniacs. Σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Lettenbichler τερμάτισε ο Mario Roman με Sherco 300 se με τον Wade Young να τερματίζει στην τρίτη θέση με GASGAS 300.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Michael Walkner (GASGAS EC 300), με τον Teodor Kabakchiev με Sherco SE 300 να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Graham Jarvis (Husqvarna TE 300) βρίσκεται στην έκτη θέση, με τον νικητή του Προλόγου Walker να πέφτει στην όγδοη θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) συνεχίζουν κανονικά παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισαν στα βουνά της Ρουμανίας.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Ετικέτες