Beta Chachagias Racing Team - Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο Enduro

Το επίσημο δελτίο τύπου της ομάδας για τον 1ο διήμερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023
Beta Chachagias Racing Team
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/4/2023

Με μία νίκη στην EnduroGP και διπλή νίκη στην κατηγορία Ε3, ο Παναγιώτης Κακολύρης (#1 Beta RR 480 Racing) έφυγε από τη Σπάρτη ως πρωτοπόρος της βαθμολογίας ξεκινώντας ιδανικά το νέο πρωτάθλημα. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον Phil Atwill (Beta RR 390 Racing) που μπήκε στην τετράδα της EnduroGP και δυνατές δεύτερες θέσεις για τους Γιώργο Μανωλίδη (Beta RR 300 Racing) στην κατηγορία Ε3 και Γιάννη Ντεβετζή στην Ε1.  

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Beta Chachagias Racing Team:

"Στη Σπάρτη άνοιξε η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2023 καθώς και του Πανελληνίου Κυπέλλου, με τον Α.Μ.Ο.Σ. να διοργανώνει τον πρώτο διήμερο αγώνα της χρονιάς, το σαββατοκύριακο 1-2 Απρίλιου. Περισσότεροι από 100 αναβάτες πήραν εκκίνηση από την κεντρική πλατεία της πόλης και κατευθύνθηκαν στις δύο ειδικές διαδρομές όπου οι αναβάτες του Πρωταθλήματος πραγματοποίησαν συνολικά 14 περάσματα. Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα καθώς την Κυριακή πυκνά σύννεφα εμφανίστηκαν την Κυριακή και στη συνέχεια η βροχή άλλαξε άρδην όλα τα δεδομένα. 

Παίρνοντας τη νίκη στην EnduroGP το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή, ο Κακολύρης κατάφερε να συλλέξει τους περισσότερους βαθμούς και να πάρει προβάδισμα στη βαθμολογία της Γενικής κατάταξης ενώ παράλληλα πήρε και διπλή νίκη στην κατηγορία του (Ε3). Εντυπωσιακή εμφάνιση για μία ακόμα φορά από τον Βρετανό αναβάτη της ομάδας Phil Atwill που κατάφερε να ανέβει για δεύτερη φορά μέχρι και την τέταρτη θέση της EnduroGP παρά το γεγονός πως οι αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να προετοιμαστεί κατάλληλα τους προηγούμενους μήνες. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μανωλίδη στην κατηγορία Ε3 με δύο δεύτερες θέσεις και επίσης δυνατή εμφάνιση από το νέο μέλος της Beta Chachagias Racing Team, Γιάννη Ντεβετζή που κατάφερε να ανέβει δύο φορές στο βάθρο της Ε1 ενώ την Κυριακή διεκδίκησε την πρώτη του νίκη στην κατηγορία μέχρι την τελευταία ειδική. 

Την επιτυχία της Beta Chachagias Racing Team στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πλαισίωσαν οι δυνατές εμφανίσεις και των δέκα αναβατών της ομάδας στο Πανελλήνιο Κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης (Beta RR 300 Racing) πήρε τη νίκη στη C3 (και την άτυπη γενική) και οι Γιάννης Τσιρίγος (πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση!) και Νίκος Φλώρος έκαναν το 1-2 στη C2 αντίστοιχα. 

Επόμενος αγώνας για τη Beta Chachagias Racing Team στις 23 Απριλίου, στην Κέρκυρα (Α.Λ.Μ.ΚΕ).

Beta Chachagias Racing Team

Παναγιώτης Κακολύρης:  “Ο αγώνας εξελίχθηκε όπως  τον είχα φανταστεί! Το Σάββατο με οδήγηση χωρίς λάθη και ένα πολύ καλό ξεκίνημα κατάφερα να κρατηθώ στην πρώτη θέση. Την Κυριακή ξεκίνησα πολύ καλά αλλά κάποια λάθη στη συνέχεια μου στοίχησαν σε χρόνο κι αρκέστηκα στη δεύτερη θέση που είναι πολύτιμη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Κώστας Χαχάγιας (team manager): “Αν και για το 2023 είχαμε πολλές αλλαγές, με σχεδόν όλους τους αναβάτες να αλλάζουν κατηγορία και μοτοσυκλέτες, ως ομάδα καταφέραμε να προετοιμαστούμε σωστά και να είμαστε απόλυτα ανταγωνιστικοί από τον πρώτο αγώνα. Ο Κακολύρης  αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με μεγάλη τετράχρονη μοτοσυκλέτα και απέδειξε πως μπόρεσε να προσαρμοστεί άψογα στην RR 480 Racing πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα το Σάββατο. Την Κυριακή διεκδίκησε και πάλι τη νίκη αλλά όταν ξεκίνησε η βροχή προτίμησε να μη ρισκάρει και να κρατήσει τη δεύτερη θέση που τον διατηρεί στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, τόσο στην Ε3 όσο και στην EnduroGP.  Ο Phil Atwill ξεκίνησε και φέτος δυνατά και την Κυριακή βρέθηκε να κυνηγά ακόμα και την τρίτη θέση στην EnduroGP ενώ ο Μανωλίδης που φέτος επέστρεψε στις δίχρονες μοτοσυκλέτες μετά από 15 (!) χρόνια, κατάφερε να τερματίσει δεύτερος στην Ε3 και εντός δεκάδας στην EnduroGP και τις δύο ημέρες του αγώνα. Πολύ καλή εμφάνιση κι από τον Ντεβετζή, που στον πρώτο του αγώνα με τα χρώματα της ομάδας πίεσε για τη νίκη στην Ε1 αλλά κάποια μικρά λάθη τον κράτησαν στην, έτσι κι αλλιώς πολύ καλή δεύτερη θέση στην κατηγορία και την όγδοη θέση στην Γενική κατάταξη του διημέρου. Ακόμα είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία όλων των αναβατών της ομάδας και στο κύπελλο όπου ο Κώστας Σεβαστάκης πήρε τη νίκη στη C3 και ο Γιάννης Τσιρίγος πήρε την πρώτη του νίκη στον πρώτο επίσημο αγώνα του κάνοντας το 1-2 με τον Νίκο Φλώρο στη C2.”

Beta Chachagias Racing Team

Αποτελέσματα (κατηγορία - Γενική)
Σάββατο
#1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing)    1-1
#243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing)    4-6
#7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing)    2-9
#146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T)     2-10
Κυριακή (Γενική-Κατηγορία)
#1 Παναγιώτης Κακολύρης (E3- Beta RR 480 Racing) 1-2
#243 Phil Atwill (E2- Beta RR 390 Racing)    3-4
#7 Γιώργος Μανωλίδης (E3- Beta RR 300 Racing)    2-9
#146 Γιάννης Ντεβετζής (E1 – 250 4T) 2-7"

Ετικέτες

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro