Billy Bolt και Husqvarna - Παγκόσμιοι Πρωταθλητές SuperEnduro 2023

Τρίτος συνεχόμενος indoor τίτλος για τον Βρετανό αναβάτη
Billy Bolt SuperEnduro 2023 champion
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Με μια κυριαρχική εμφάνιση στον πέμπτο και τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro, ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna Billy Bolt αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Ο Bolt χρειαζόταν μια νίκη για να στεφθεί Πρωταθλητής στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος, όμως εκείνος δεν έκοψε πουθενά ρυθμό για να πάρει τόσο τη SuperPole όσο και τρεις νίκες με διαφορά, στους τρεις αγώνες του τελευταίου γύρου στην Πολωνία!

Καβάλα στο FE 350 του, ο Bolt έδειχνε πραγματικά ανίκητος, και στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε ταχύτατα για να χτίσει στους πρώτους γύρους μια διαφορά 4 δευτερολέπτων. Παρά μια μικρή πτώση του στο βραχώδες κομμάτι της πίστας, κατάφερε να καβαλήσει ξανά και να πάρει τη νίκη και τον τίτλο, με 6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Jonny Walker της Beta, και τον τρίτο Tady Blazusiak της GASGAS.

Billy Bolt

Χωρίς πίεση πλέον για τον τίτλο, στον δεύτερο αγώνα ο Bolt… ξεσάλωσε, και στον δεύτερο γύρο εκτοξεύτηκε μπροστά για να τερματίσει τον αγώνα… 35 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Cody Webb της Sherco, ενώ τρίτος ήταν ο Walker.

Ασταμάτητος ο Bolt και στον τρίτο αγώνα, κέρδισε ξανά τους ανταγωνιστές του με διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Blazusiak, με τρίτο και πάλι τον Walker.

Billy Bolt

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Billy Bolt κέρδισε τους 14 από τους 15 αγώνες, ενώ κέρδισε όλες τις SuperPole του Πρωταθλήματος!

Η πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος SuperEnduro 2023 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Billy Bolt (Husqvarna) 310pts; 2. Jonny Walker (Beta) 260pts; 3. Taddy Blazusiak (GASGAS) 194pts.

Τώρα σειρά για τον Bolt έχει ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro που διεξάγεται στη Σερβία στις 17-20 Μαίου

Ετικέτες

Η TRIUMPH πανηγυρίζει μια εντυπωσιακή πρώτη χρονιά στο Enduro με την TF 250-E

Εντυπωσιακό ντεμπούτο για την TF 250-E στην πρώτη της αγωνιστική σεζόν
Triumph Enduro Debut Season
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

22/10/2025

Με επιτυχίες σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, International Six Days Enduro (ISDE) και τρεις εθνικούς τίτλους, η Triumph επιστρέφει δυναμικά στους αγώνες εκτός δρόμου

Η Triumph ολοκλήρωσε μια ιστορική πρώτη σεζόν στο enduro, σημειώνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε διεθνές και εθνικό επίπεδο με τη νέα TF 250-E. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM EnduroGP, οι αναβάτες της πέτυχαν την 3η, 4η και 5η θέση στην κατηγορία Enduro1, ενώ κατέκτησαν δύο θέσεις στο Top-10 της γενικής κατάταξης EnduroGP.

Triumph Enduro Debut Season

Η απόδοση της μοτοσυκλέτας ξεχώρισε επίσης στο International Six Days Enduro (ISDE), με βάθρα για τις ομάδες Ιταλίας και Σουηδίας, καθώς και σε τρεις εθνικές διοργανώσεις, όπου η TF 250-E κυριάρχησε πλήρως.

Μια εξαιρετική πρώτη σεζόν

Η Triumph από τον πρώτο κιόλας αγώνα στην Πορτογαλία, με την TF 250-E απέδειξε την αξία της, σημειώνοντας τέσσερις τερματισμούς στο Top-10 και δύο βάθρα στην κατηγορία Enduro1 με τους Mikael Persson, Jamie McCanney και Morgan Lesiardo.

Triumph Enduro Debut Season

Συνολικά, οι αναβάτες της Triumph κατέκτησαν 15 βάθρα στην Enduro1 μέσα σε επτά γύρους. Ο Lesiardo ολοκλήρωσε τη χρονιά 3ος, ο McCanney 4ος, και ο Persson 5ος, παρότι έχασε τον τελικό αγώνα λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός αναβάτης τερμάτισε 7ος στη γενική του EnduroGP, με τον Ιταλό Lesiardo ακριβώς πίσω του, στην 8η θέση.

Triumph Enduro Debut Season

Στο προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος στην Ιταλία, ο Lesiardo χάρισε στην Triumph την πρώτη της νίκη σε GP στην κατηγορία Enduro1, κερδίζοντας το Σάββατο και τερματίζοντας δεύτερος την Κυριακή σε ένα ιστορικό αποτέλεσμα για τον ίδιο και την ομάδα.

Triumph Enduro Debut Season

Επιτυχίες και στο ISDE

Στο International Six Days Enduro 2025, ο Persson βοήθησε τη Σουηδία να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά μετά από 17 χρόνια, ενώ η Ιταλία με τον Lesiardo πανηγύρισε τη νίκη μπροστά στο κοινό του Bergamo, ολοκληρώνοντας μια χρονιά γεμάτη διακρίσεις για την TF 250-E.

Triumph Enduro Debut Season

Κυριαρχία στα εθνικά πρωταθλήματα

  • Ο Jamie McCanney κατέκτησε το Βρετανικό Πρωτάθλημα Enduro (ACU) και τον τίτλο του British Sprint Enduro.
  • Ο Morgan Lesiardo πήρε τον τίτλο Enduro1 στην Ιταλία.
  • Η Triumph εξασφάλισε έτσι τρεις εθνικούς τίτλους στη σεζόν, με τη TF 250-E να κυριαρχεί σε κάθε είδος τερέν.
Triumph Enduro Debut Season

Ο Jonny Walker πρόσθεσε ακόμη περισσότερη λάμψη στο πρόγραμμα, κατακτώντας βάθρο σε όλους τους γύρους του FIM SuperEnduro 2025 και τη 2η θέση στη γενική κατάταξη. Στο Red Bull ErzbergRodeo, ο Walker τερμάτισε 6ος απέναντι σε δίχρονες μοτοσυκλέτες, ενώ έκανε αίσθηση στο AMA EnduroCross με τη νέα TF 450-E, κερδίζοντας τον πρώτο γύρο με 3-1-1 αποτελέσματα.

Triumph Enduro Debut Season

Ο Paul Edmondson, διευθυντής της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας, σχολίασε, “Η TF 250-E απέδειξε ότι είναι εξαιρετικά αξιόπιστη, όλες οι μοτοσυκλέτες μας τερμάτισαν κάθε μέρα αγώνα. Το 2025 ISDE ήταν η κορύφωση μιας σεζόν όπου μάθαμε πολλά, και το 2026 θα μας βρει ακόμη πιο έτοιμους.”

Triumph Enduro Debut Season

Αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τους θρύλους του χώρου Ivan Cervantes και Paul Edmondson, διαθέτει πλαίσιο αλουμινίου, αγωνιστική εργονομία και κορυφαία off-road τεχνολογία.

Triumph Enduro Debut Season

Με τις χαρακτηριστικές Triumph Performance Yellow γραφικές και τον επιθετικό σχεδιασμό, η TF 250-E δεν είναι απλώς η πρώτη αγωνιστική enduro της Triumph αλλά η αρχή μιας νέας εποχής για το Hinckley.

Triumph Enduro Debut Season