Billy Bolt και Husqvarna - Παγκόσμιοι Πρωταθλητές SuperEnduro 2023

Τρίτος συνεχόμενος indoor τίτλος για τον Βρετανό αναβάτη
Billy Bolt SuperEnduro 2023 champion
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/3/2023

Με μια κυριαρχική εμφάνιση στον πέμπτο και τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro, ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna Billy Bolt αναδείχθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Πρωταθλητής της διοργάνωσης.

Ο Bolt χρειαζόταν μια νίκη για να στεφθεί Πρωταθλητής στον τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος, όμως εκείνος δεν έκοψε πουθενά ρυθμό για να πάρει τόσο τη SuperPole όσο και τρεις νίκες με διαφορά, στους τρεις αγώνες του τελευταίου γύρου στην Πολωνία!

Καβάλα στο FE 350 του, ο Bolt έδειχνε πραγματικά ανίκητος, και στον πρώτο αγώνα ξεκίνησε ταχύτατα για να χτίσει στους πρώτους γύρους μια διαφορά 4 δευτερολέπτων. Παρά μια μικρή πτώση του στο βραχώδες κομμάτι της πίστας, κατάφερε να καβαλήσει ξανά και να πάρει τη νίκη και τον τίτλο, με 6 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Jonny Walker της Beta, και τον τρίτο Tady Blazusiak της GASGAS.

Billy Bolt

Χωρίς πίεση πλέον για τον τίτλο, στον δεύτερο αγώνα ο Bolt… ξεσάλωσε, και στον δεύτερο γύρο εκτοξεύτηκε μπροστά για να τερματίσει τον αγώνα… 35 δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο Cody Webb της Sherco, ενώ τρίτος ήταν ο Walker.

Ασταμάτητος ο Bolt και στον τρίτο αγώνα, κέρδισε ξανά τους ανταγωνιστές του με διαφορά σχεδόν 6 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Blazusiak, με τρίτο και πάλι τον Walker.

Billy Bolt

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Billy Bolt κέρδισε τους 14 από τους 15 αγώνες, ενώ κέρδισε όλες τις SuperPole του Πρωταθλήματος!

Η πρώτη τριάδα του Πρωταθλήματος SuperEnduro 2023 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Billy Bolt (Husqvarna) 310pts; 2. Jonny Walker (Beta) 260pts; 3. Taddy Blazusiak (GASGAS) 194pts.

Τώρα σειρά για τον Bolt έχει ο πρώτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Hard Enduro που διεξάγεται στη Σερβία στις 17-20 Μαίου

Ετικέτες

EnduroGP Πορτογαλίας 2025: Σε García και Verona οι νίκες στο Vila de Rei [VIDEO]

Διακοπή τη δεύτερη ημέρα λόγω δασικής πυρκαγιάς
EnduroGP-2025_Rnd
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/9/2025

Το πέμπτο Grand Prix της σεζόν 2025 στο Vila de Rei της Πορτογαλίας έκλεισε με ένταση, σκληρές μάχες και δραματική διακοπή της δεύτερης ημέρας λόγω πυρκαγιάς. Josep García και Andrea Verona πήραν από μία νίκη στο EnduroGP, με τον Ισπανό να παραμένει επικεφαλής στη βαθμολογία

Η Πορτογαλία υποδέχθηκε τους κορυφαίους του κόσμου με υψηλές θερμοκρασίες και σύννεφα σκόνης που δυσκόλεψαν τις ειδικές. Το Vila de Rei, γνωστό για τις σκληρές πέτρινες διαδρομές και τα απότομα υψομετρικά, έβαλε σε δοκιμασία την αντοχή και την υπομονή όλων.


Ο García μπήκε στον γύρο με διαφορά ασφαλείας, αλλά ο Verona δεν ήταν διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα, κρατώντας τελικά ζωντανές τις ελπίδες του.

EnduroGP-2025_Rnd

Ημέρα 1 – Κυριαρχία García

Ο αναβάτης της KTM ήταν ασταμάτητος στο ξεκίνημα, κερδίζοντας τις περισσότερες ειδικές και ανοίγοντας την διαφορά από τον ανταγωνισμό. Ο Verona πάλεψε σκληρά αλλά έμεινε δεύτερος, ενώ ο νεαρός Zach Pichon εντυπωσίασε με τρίτη θέση.

EnduroGP-2025_Rnd5

Αποτελέσματα 5ου γύρου Πορτογαλίας –Ημέρα 1 (Σάββατο)

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Josep García

KTM

1:03:09.70

2

Andrea Verona

GASGAS

1:03:28.16

3

Zach Pichon

TM MOTO

1:03:36.97

4

Hamish Macdonald

Sherco

1:04:13.91

5

Morgan Lesiardo

Triumph

1:04:25.96

6

Theo Espinasse

Sherco

1:04:31.74

7

Albin Norrbin

Fantic

1:04:33.81

8

Jeremy Sydow

Sherco

1:04:47.76

9

Samuele Bernardini

Honda

1:04:57.99

10

Max Ahlin

KTM

1:05:01.42

 

EnduroGP-2025_Rnd5

Ημέρα 2 – Αντεπίθεση Verona και φωτιά στα δάση

Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τον Ιταλό της GASGAS να ανεβάζει ρυθμό, πιέζοντας τον García και κλέβοντας την πρωτοπορία. Το απόγευμα, αγώνας και πρόγραμμα διακόπηκαν λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή. Παρ’ όλα αυτά, τα αποτελέσματα επικυρώθηκαν και ο Verona πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο GP Πορτογαλίας.

Αποτελέσματα 5ου γύρου Πορτογαλίας –Ημέρα 2 (Κυριακή)

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Χρόνος

1

Andrea Verona

GASGAS

40:14.76

2

Josep García

KTM

40:21.36

3

Zach Pichon

TM MOTO

40:32.80

4

Hamish Macdonald

Sherco

40:56.50

5

Mikael Persson

Triumph

41:00.55

6

Morgan Lesiardo

Triumph

41:02.76

7

Theo Espinasse

Sherco

41:17.20

8

Albin Norrbin

Fantic

41:21.48

9

Max Ahlin

KTM

41:25.09

10

Antoine Magain

Sherco

41:26.15

EnduroGP-2025_Rnd5

Μετά την Πορτογαλία, ο García διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία EnduroGP με 29 βαθμούς διαφορά από τον Verona και τον Pichon να ακολουθεί κατά πόδας, δύο μόλις βαθμούς πίσω. Η μάχη για τον τίτλο μπαίνει στην τελική ευθεία με Ιταλία και Γερμανία να απομένουν.

EnduroGP-2025_Rnd5

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Βαθμοί

1

Josep Garcia

KTM

186

2

Andrea Verona

GASGAS

157

3

Zach Pichon

TM MOTO

155

4

Hamish Macdonald

Sherco

116

5

Mikael Persson

Triumph

96

6

Antoine Magain

Sherco

87

7

Samuele Bernardini

Honda

79

8

Morgan Lesiardo

Triumph

57

9

Albin Norrbin

Fantic

55

10

Nathan Watson

Beta

53