EnduroGP Greece – «Καυτό» Θέαμα!

Αναπάντεχο πλήθος κόσμου
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/7/2017

Με την ζέστη να ταλαιπωρεί τους Βορειοευρωπαίους αναβάτες και τους Ιταλούς και Ισπανούς να δείχνουν λίγο πιο έτοιμοι, ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα με τον Steve Holcombe (Beta) (εισαγωγική φωτό) να κερδίζει χωρίς ουσιαστική μάχη τον WATSON Nathan (KTM). Οι δύο τους οδηγούσαν μαζί σε πέρασμα που φαινόταν σαν συνεργασία περισσότερο και λιγότερο ως κυνηγητό. Ο Holcombe είχε ένα μικρό πλεονέκτημα χρόνου από την χθεσινή νίκη στην ειδική και απόλαυσε οδήγηση, όσο μπορεί κανείς να την απολαύσει με την ζέστη που επικρατούσε.

ο Steve Holcombe

Για άλλη μία μέρα η θερμοκρασία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στα paddock και για άλλη μία μέρα το ποτάμι ήταν γεμάτο. Ευκαιρία για σύσφιξη των σχέσεων για τους μηχανικούς, που όλοι μαζί βουτούσαν στο ποτάμι για να δροσιστούν! Μπορεί κανείς αναβάτης να μην εγκατέλειψε από την αφόρητη ζέστη, αλλά αρκετοί ήταν εκείνοι που το σκέφτηκαν, κι ένας από αυτούς ο Βασίλης Σιαφαρίκας. Ο Βασίλης είχε ενεργό ρόλο στο στήσιμο της ειδικής και των διαδρομών όλες τις προηγούμενες ημέρες δουλεύοντας ασταμάτητα, χωρίς να μαζεύει δυνάμεις. Σήμερα λοιπόν είχε τον δυσκολότερο έργο, αλλά από πείσμα και από την συμπαράσταση του κόσμου, οδήγησε μέχρι το τέλος!

Οι θεατές ήταν η μεγάλη έκπληξη. Με τον καύσωνα και την εποχή, θα πίστευε κανείς πως η συντριπτική πλειοψηφία θα επέλεγε κάποια παραλία, για να περάσει τις ώρες αντί να γεμίζει ασφυκτικά την διαδρομή! Ο γάλλος LARRIEU Loic της Yamaha έκανε μάλιστα ένα παράπονο στην οργάνωση σχετικά με τον κόσμο, αναφέροντας πως έβρισκε θεατές μέσα στην διαδρομή και σε μία περίπτωση χρειάστηκε να αλλάξει γραμμή και να κόψει για να μην χτυπήσει κάποιον χάνοντας χρόνο. Δεν οφείλεται αυτό το συμβάν στην κατάταξή του, το είπε και ο ίδιος και περισσότερο το ανέφερε για να γίνει σύσταση αύριο την Κυριακή, πριν αναφερθεί κάποιο πιο σοβαρό περιστατικό.

Χωρίς σημαντικές πτώσεις και τραυματισμούς με μόνο εμπόδιο την ζέστη ο αγώνας χάριζε πραγματικό θέαμα σε όλους όσους βρέθηκαν εκεί να τον παρακολουθήσουν! Οι αναβάτες που προέρχονταν από το χώρο του Enduro κι όχι του Motocross έκαναν πολύ κολακευτικά σχόλια για την ειδική και το στήσιμό της, που παρόλο που ήταν «σκληρή» και απαιτούσε πολύ τεχνική, ήταν διασκεδαστική ακόμα και τώρα με την ζέστη και την σκόνη που επικρατούσε!

Enduro 2: Ο ανταγωνισμός που όπως είπαμε εχθές εκτινάχθηκε στην κατηγορία από εχθές, έδωσε σήμερα δυνατά το παρόν, καθώς το δυναμικό τρίο των Josep GARCIA (KTM), Eero REMES (TM) και Jamie MCCANNEY (Yamaha) πήραν μερικώς το αίμα τους πίσω από τους Pascal RAUCHENECKER (Husqvarna) και Davide GUARNERI (Honda) που είχαν χθες το προβάδισμα. GARCIA και MCCANNEY κέρδισαν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον GARCIA να εντυπωσιάζει. Ο GUARNERI και ο RAUCHENECKER, κράτησαν όμως πίσω τους τον REMES και έτσι ο ανταγωνισμός δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως τα φαβορί, πέρα από την κυριαρχία του Garcia!

Η μόνη πραγματική καθυστέρηση ήταν στην απονομή, μία κοινή απόφαση για να γίνει σε πιο ανθρώπινες συνθήκες! Μαγική –καυτή με όλη την σημασία- ημέρα στα Γρεβενά, όπου οι παγκόσμιου αναβάτες κατάφεραν να κρατήσουν το θέαμα ζωντανό, όπως και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και να αποζημιώσουν πλήρως, τους πολλούς θεατές που επέλεξαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα έναντι κάποιας παραλίας! 

 

 

Απονομή Ε2

Απονομή EnduroGP

Απονομή Junior

φωτό: Future7Media

Φιλικό Enduro Αλμωπίας στις 26 Μαρτίου

Με εκκίνηση στο χωριό Θεοδωράκειο, 10 km από την Αριδαία
Φιλικό enduro Αλμωπίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Οι Φίλοι Enduro Αλμωπίας διοργανώνουν τη 2η φιλική εντουροβόλτα στις 26 Μαρτίου 2023.

Η εκκίνηση θα είναι στο χωριό Θεοδωράκειο, 10 km από την Αριδαία, ενώ η διαδρομή θα περιλαμβάνει όλα τα είδη των τερέν, με hard και extreme κομμάτια.

Το μήκος της διαδρομής, μέσα από δάσος Οξιάς στο Πάικο, φτάνει τα 70 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει ανεφοδιασμός στα 40 όπου οι συμμετέχοντες θα βρουν και νερό, μπανάνες και κρουασάν.

Η διάρκεια του event θα είναι περίπου 4 ώρες, ενώ η διοργάνωση συστήνει οι μοτοσυκλέτες των αναβατών να είναι συντηρημένες με καινούρια ελαστικά (απαραίτητα).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα της βόλτας στο fb, ΕΔΩ.

Φιλικό Enduro Αλμωπίας

Ετικέτες