EnduroGP - Το τελικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP 2024

Περιλαμβάνει 7 αγώνες σε Πορτογαλία, Ρουμανία, Ιταλία, Σλοβακία, Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία - Εκτός προγράμματος η Ισπανία!
motomag EnduroGP – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

12/10/2023

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP της FIM και το 2024 θα αποτελείται από 7 αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, με τους δύο πρώτους να διεξάγονται στην Ιβηρική χερσόνησο και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία. Μεγάλη είδηση η απουσία ισπανικού γύρου για την επόμενη χρονιά!

Οι διοργανωτές του FIM EnduroGP Paulo Duarte είχαν αρχικά ως στόχο να υπάρχουν στο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2024 οκτώ αγώνες ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό με το καλεντάρι της επόμενης χρονιάς να έχει και πάλι επτά αγώνες. Οι αναβάτες που θα λάβουν μέρος στο EnduroGP του 2024 θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν φέτος δηλαδή στην Πορτογαλία. Στις 5-7 Απριλίου θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος στο Fafe, ενώ μία εβδομάδα αργότερα και πάλι στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στο Valpacos θα πραγματοποιηθεί ο δεύτερος γύρος της σεζόν. Στις 10-12 Μαΐου ακολουθεί το GP της Ρουμανίας, με το Ιταλικό GP να διεξάγεται στις 21-23 Ιουνίου. Μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες θα διεξαχθούν ακόμη δύο αγώνες, τα GP Σλοβακίας (12-14 Ιουλίου), και GP Μεγάλης Βρετανίας (2-4 Αυγούστου), με το GP Γαλλίας να ολοκληρώνει τον θεσμό στις 13-15 Σεπτεμβρίου.

EnduroGP

Το αγωνιστικό ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος EnduroGP για το 2024:

Γύρος 1: GP Πορτογαλίας, Fafe 5-7 Απριλίου

Γύρος 2: GP Πορτογαλίας, Valpacos, 12-14 Απριλίου

Γύρος 3: GP Ρουμανίας, Bacau 10-12 Μαΐου

Γύρος 4: GP Ιταλίας, Betolla 21-23 Ιουνίου

Γύρος 5: GP Σλοβακίας, Gelnica 12-14 Ιουλίου

Γύρος 6: GP Μεγάλης Βρετανίας, Rhayader 2-4 Αυγούστου

Γύρος 7: GP Γαλλίας, Brioude 13-15 Σεπτεμβρίου

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

 

Ετικέτες