EnduroGP: “The Unbroken Ride” [video]

Στόχος η προβολή του σπορ
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/7/2019

Κάθε πρωτάθλημα παγκοσμίου επιπέδου προσφέρει απίστευτο θέαμα και συγκίνηση, όχι μόνο μέσα απ’ τους αγώνες του αλλά και από τα πράγματα που συμβαίνουν στα paddock. Το κακό είναι πως πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία από κοντά και ακόμα λιγότεροι να βρεθούν μέσα στα paddock με ένα VIP εισιτήριο.

Για αυτό το λόγο η FIM σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή του EnduroGP, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά video αποτελούμενη από πέντε επεισόδια, με σκοπό να προσφέρει σε όλους εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε τη μαγεία αυτού του πρωταθλήματος από κοντά, μια πληρέστατη εικόνα εκ των έσω. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα βίντεο δεν θα έχουν μόνο οι αναβάτες και οι ομάδες τους, αλλά και οι εθελοντές που βοηθούν στη ομαλή διεξαγωγή του κάθε γύρου, τα μοτοσυκλετιστικά club και όλοι όσοι συντελούν στην πραγματοποίηση των αγώνων. Το πρώτο βίντεο θυμίζει αρκετά το τελευταίο επεισόδιο του “The Two Wheel Thrill”, το “Eyes On The Prize”, καθώς όπως ο Γιάννης Τρίγκας (που έχουμε το άρθρο απ’ τη συνέντευξή του στο τεύχος 596 του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα) έτσι και ο Alex Salvini περιγράφει τα συναισθήματα που νιώθει ως αγωνιζόμενος αλλά και τη σημασία που έχουν γι' αυτόν οι θεατές και το πάθος που μοιράζονται.  

Ο Marketing Director της FIM, Fabio Muner είπε πως αυτή η σειρά είναι ένα απ’ τα πρώτα βήματα μιας πραγματικής αλλαγής του EnduroGP και ολόκληρης της διοργάνωσης. “Η FIM ενδιαφέρεται παρά πολύ για το Enduro. Αυτό το βίντεο θέλει να αναδείξει την εικόνα μιας μεγάλης οικογένειας, που έχει μεγάλη Ιστορία, η οποία έχει χτιστεί από φοβερούς πρωταθλητές, αρχάριους με μεγάλο πάθος, εθελοντές, μοτοσυκλετιστικά club και ομάδες. Αντιπροσωπεύει ένα απ’ τα πρώτα βήματα μιας νέας αρχής του Enduro. Δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τα παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά τo άθλημα ως σύνολο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα επικοινωνίας για όλους τους συμμετέχοντες.”

Ο Bastien Blanchard, CEO της ABC, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η προβολή και η ανάδειξη της μαγείας του EnduroGP όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη δημιουργία αυτής της σειράς, καθώς μέσα απ’ αυτήν το EnduroGP μπορεί να γίνει πιο γνωστό στο ευρύτερο κοινό.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: