Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

EnduroGP: “The Unbroken Ride” [video]

Στόχος η προβολή του σπορ

Κάθε πρωτάθλημα παγκοσμίου επιπέδου προσφέρει απίστευτο θέαμα και συγκίνηση, όχι μόνο μέσα απ’ τους αγώνες του αλλά και από τα πράγματα που συμβαίνουν στα paddock. Το κακό είναι πως πολύ λίγοι έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία από κοντά και ακόμα λιγότεροι να βρεθούν μέσα στα paddock με ένα VIP εισιτήριο.

Για αυτό το λόγο η FIM σε συνεργασία με τη διοργανώτρια αρχή του EnduroGP, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά video αποτελούμενη από πέντε επεισόδια, με σκοπό να προσφέρει σε όλους εμάς που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βιώσουμε τη μαγεία αυτού του πρωταθλήματος από κοντά, μια πληρέστατη εικόνα εκ των έσω. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα βίντεο δεν θα έχουν μόνο οι αναβάτες και οι ομάδες τους, αλλά και οι εθελοντές που βοηθούν στη ομαλή διεξαγωγή του κάθε γύρου, τα μοτοσυκλετιστικά club και όλοι όσοι συντελούν στην πραγματοποίηση των αγώνων. Το πρώτο βίντεο θυμίζει αρκετά το τελευταίο επεισόδιο του “The Two Wheel Thrill”, το “Eyes On The Prize”, καθώς όπως ο Γιάννης Τρίγκας (που έχουμε το άρθρο απ’ τη συνέντευξή του στο τεύχος 596 του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί τώρα στα περίπτερα) έτσι και ο Alex Salvini περιγράφει τα συναισθήματα που νιώθει ως αγωνιζόμενος αλλά και τη σημασία που έχουν γι' αυτόν οι θεατές και το πάθος που μοιράζονται.  

Ο Marketing Director της FIM, Fabio Muner είπε πως αυτή η σειρά είναι ένα απ’ τα πρώτα βήματα μιας πραγματικής αλλαγής του EnduroGP και ολόκληρης της διοργάνωσης. “Η FIM ενδιαφέρεται παρά πολύ για το Enduro. Αυτό το βίντεο θέλει να αναδείξει την εικόνα μιας μεγάλης οικογένειας, που έχει μεγάλη Ιστορία, η οποία έχει χτιστεί από φοβερούς πρωταθλητές, αρχάριους με μεγάλο πάθος, εθελοντές, μοτοσυκλετιστικά club και ομάδες. Αντιπροσωπεύει ένα απ’ τα πρώτα βήματα μιας νέας αρχής του Enduro. Δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τα παγκόσμια πρωταθλήματα αλλά τo άθλημα ως σύνολο, δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα πλατφόρμα επικοινωνίας για όλους τους συμμετέχοντες.”

Ο Bastien Blanchard, CEO της ABC, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που έχει η προβολή και η ανάδειξη της μαγείας του EnduroGP όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τη δημιουργία αυτής της σειράς, καθώς μέσα απ’ αυτήν το EnduroGP μπορεί να γίνει πιο γνωστό στο ευρύτερο κοινό.