Έτσι ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2022!

Οι νικητές και οι Πρωταθλητές όλων των κατηγοριών

Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2022

Το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Δεκεμβρίου διεξήχθη στο Λουτράκι ο τελευταίος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro 2022 με τον 5ο και 6ο αγώνα της σεζόν, ενώ παράλληλα διεξήχθη στην ίδια διαδρομή και ο 4ος αγώνας του Κυπέλου Enduro.

Ο καιρός ήταν βροχερός για όλη την εβδομάδα πριν τον αγώνα, με τη βροχή να σταματά πριν την έναρξη του event, δημιουργώντας το ιδανικότερο τερέν για τους συμμετέχοντες.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι συμμετοχές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ήταν απογοητευτικά λίγες, καθώς μόλις 25 αναβάτες στήθηκαν στην εκκίνηση -οι συμμετοχές είναι πάντα περισσότερες όταν ο αγώνας διεξάγεται κοντά στην Πρωτεύουσα . Καλύτερη εικόνα είχε το Κύπελο, με 59 συμμετοχές.

Σάββατο 3/12

Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν το δημοτικό πάρκινγκ μέσα στο Λουτράκι, ενώ η μια από τις δυο ειδικές βρισκόταν σε μια στεγνή κοίτη ποταμού με βαρύ τερέν (βότσαλο), και η δεύτερη ήταν πιο ψηλά μέσα στο δάσος με πολύ γρήγορα περάσματα ανάμεσα στα δέντρα. Και οι δυο είχαν υψηλές ταχύτητες, προσφέροντας πλούσιο θέαμα.

Μεγάλος νικητής και των 2 ημερών στην Ε2 και στη γενική EnduroGP για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ήταν ο Παναγιώτης Κουζής της Sherco Hellas πάνω σε ένα SE-F 450, συμμετέχοντας για 2η φορά φέτος στο Enduro μετά τους Αγ. Θεοδώρους. Ο Κουζής, προερχόμενος από το Motocross έδειχνε να προσαρμόζεται ευκολότερα στην ταχύτητα των ειδικών και στο τερέν που δυσκόλεψε γρήγορα από τα περάσματα, και απαιτούσε ΜΧ ικανότητες.

Το στόρι του αγώνα ήταν ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ίσως και για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού Enduro, τρεις αναβάτες (ο συντάκτης του ΜΟΤΟ Κίμωνας Καράμπελας με Husqvarna, ο Παναγιώτης Κακολύρης με Beta, και ο Αλέξης Ζώρας επίσης με Beta) διεκδικούσαν τον τίτλο στην EnduroGP, και όλα έδειχναν πως θα βλέπαμε δυνατές μάχες όλο το σαββατοκύριακο. Τελικά όμως, ο παράγοντας τύχη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μάχη, με δυο περιστατικά να κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση της μάχης για τον τίτλο της γενικής.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει πρώτος την 1η ειδική το Σάββατο ο Καράμπελας, και μετά από λίγες στροφές ένα προστατευτικό δίχτυ από τη χάραξη της διαδρομής μπλέχτηκε στον πίσω τροχό της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει μέσα στην ειδική. Με το σκεπτικό πως η ειδική θα ακυρωνόταν, δέχτηκε εξωτερική βοήθεια για να μπορέσει να βγάλει το δίχτυ από τον τροχό του, όμως στο τέλος της ειδικής οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να ακυρώσουν όχι την ειδική αλλά... τον Καράμπελα, για την προαναφερθείσα εξωτερική βοήθεια.

Στη συνέχεια του αγώνα η ατυχία χτύπησε και την πόρτα του Ζώρρα, όπου ένα τεχνικό πρόβλημα στη μοτοσυκλέτα του που δεν διορθωνόταν γρήγορα τον φόρτωσε με καπέλο, κάτι που τον έβγαλε και αυτόν από τη διεκδίκηση του τίτλου στη EnduroGP.

Το αποτέλεσμα ήταν να μην δούμε τελικά τη μάχη που θέλαμε για την EnduroGP, με τον Κακολύρη να μην αντιμετωπίζει δυσκολία στο να μαζέψει πολύτιμους βαθμούς το Σάββατο για την κατάκτηση του τίτλου την Κυριακή.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην EnduroGP βρήκαν 1ο τον Παναγιώτη Κουζή, δεύτερο τον Παναγιώτη Κακολύρη και τρίτο τον Δημήτρη Βαρσάμη .

Οι τρεις πρώτοι στη κάθε κατηγορία του Π.Π. Enduro για το Σάββατο ήταν οι εξής:

Ε1

  1. Βαρσάμης Δημήτρης
  2. Ντεβετζής Ιωάννης
  3. Μιχαηλίδης Νικόλαος

Ε2

  1. Κουζής Παναγιώτης
  2. Κακολύρης Παναγιώτης
  3. Atwill Phillip

Ε3

  1. Παπαθεοδώρου Χρήστος
  2. Ζαφειρίου Παναγιώτης
  3. Λεπεσιώτης Ιωάννης

EN

  1. Ντεβετζής Ιωάννης
  2. Μιχαηλίδης Νικόλαος
  3. Φλώρος Σπύρος

ES

  1. Θερριός Παναγιώτης
  2. Ζαφειρίου Παναγιώτης
  3. Δάλλας Κωνσταντίνος

Κυριακή 4/12

Το Σάββατο η διαδρομή του αγώνα για το ΠΠΕ περιελάμβανε 4 γύρους, ενώ την Κυριακή οι γύροι μειώθηκαν στους 3. Σημειώστε πως η Κυριακή ήταν η πιο σημαντική μέρα εκ των δύο, καθώς οι τίτλοι στις περισσότερες κατηγορίες δεν είχαν κριθεί ακόμα.

Ο Κουζής όπως είπαμε βγήκε πρώτος στην EnduroGP και στους 2 αγώνες, όμως εκείνος που στέφθηκε Πρωταθλητής EnduroGP 2022 αλλά και της E2 ήταν ο Παναγιώτης Κακολύρης (φωτό άνω) με μια 2η θέση την Κυριακή -ενώ χρειαζόταν τερματισμό μέσα στις πρώτες εννέα θέσεις για τον τίτλο.

Τρίτος στην EnduroGP αλλά και 2ος στην Ε2 για το 2022 βγήκε ο Κίμωνας Καράμπελας.

Ο Ζώρας, αποφασίζοντας να μην πιέσει την Κυριακή, πήρε τους βαθμούς που χρειαζόταν για να κατακτήσει την 3η θέση της EnduroGP για το 2022, ενώ παράλληλα στέφθηκε Πρωταθλητής της E3 για φέτος.

Ο Ιωάννης Ντεβετζης με ΚΤΜ κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία EN (Νέων) για το 2022, και Πρωταθλητής ES (Senior) αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Ζαφειρίου με μοτοσυκλέτα της ΤΜ.

Οι τρεις πρώτοι στη κάθε κατηγορία του Π.Π. Enduro για την Κυριακή ήταν οι εξής:

Ε1

  1. Δημήτρης Βαρσάμης
  2. Ντεβετζής Ιωάννης
  3. Ζβιντερίκος Απόστολος

Ε2

  1. Κουζής Παναγιώτης
  2. Κακολύρης Παναγιώτης
  3. Καράμπελας Κίμωνας

Ε3

  1. Παπαθεοδώρου Χρήστος
  2. Ζώρας Αλέξιος
  3. Ζαφειρίου Παναγιώτης

EN

  1. Ντεβετζής Ιωάννης
  2. Μιχαηλίδης Νικόλαος
  3. Φλώρος Σπύρος

ES

  1. Θερριός Παναγιώτης
  2. Ζαφειρίου Παναγιώτης
  3. Δάλλας Κωνσταντίνος

Στο Κύπελο Enduro είχαμε τους εξής νικητές την Κυριακή:

C1

Μπελίτσης Παναγιώτης

C2

Φλώρος Νικόλαος

C3

Πυρλής Άρης

CN

Στέργιος Άγγελος

CS

Αλεξόπουλος Φώτης

CH

Γκούβας Χρήστος

CE

Μανέτας Ιωάννης

Για τα αναλυτικά αποτελέσματα δείτε ΕΔΩ.

Θα επιστρέψουμε όταν αναρτηθούν επίσημα οι τελικές βαθμολογίες τόσο για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro όσο και για το Κύπελλο.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: