Gotland Grand National - 3.000+ αναβάτες enduro στον πολυπληθέστερο αγώνα του κόσμου! [VIDEO]

Κύριοι πρωταγωνιστές η λάσπη και το... μποτιλιάρισμα, ενώ το ποιος θα στρίψει στην πρώτη στροφή αποτελεί το μεγαλύτερο στοίχημα
motomag Enduro, Goltand Grand National – Ο αγώνας που περισσότεροι από 3.000 αναβάτες στριμώχνονται στην εκκίνηση [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Ο πολυπληθέστερος αγώνας enduro του κόσμου που διεξάγεται στη Σουηδία μετρά σαράντα χρόνια ζωής και σε σχέση με ότι έχουμε συνηθίσει έχει μία μικρή διαφορά, η εκκίνηση γίνεται ταυτόχρονα για τις περισσότερες εκ των κατηγοριών του αγώνα με αποτέλεσμα χιλιάδες αναβάτες να παλεύουν σώμα με σώμα μέσα στη λάσπη ώστε να βρεθούν μπροστά στην πρώτη στροφή.

Ο διάσημος αγώνας Gotland Grand National ο οποίος διεξάγεται στο πεδίο βολής που βρίσκεται στο Tofta της Σουηδίας τη φετινή χρονιά συγκέντρωσε ούτε λίγο ούτε πολύ 3.400 αναβάτες από 17 χώρες, ενώ 700 ήταν οι άνθρωποι οι οποίοι χρειάστηκε να δουλέψουν για την οργάνωση. Στο GGN υπάρχουν οι κατηγορίες Amateur, Elite, Veteran, Golden Helmet και Youth με τις Amateur, Veteran, Helmet και Youth να αγωνίζονται την πρώτη ημέρα με την Amateur να λαμβάνει μέρος εκ νέου τη δεύτερη ημέρα μαζί με την Elite η οποία περιέχει τις Junior, Senior και Electric Class.

Enduro, Goltand Grand National – Ο αγώνας που περισσότεροι από 3.000 αναβάτες στριμώχνονται στην εκκίνηση [VIDEO]

Το να βλέπεις χιλιάδες αναβάτες να ξεκινούν μαζί στην εκκίνηση είναι το highlight του αγώνα, ενώ η λάσπη η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Gotland Grand National κάνει τις προσπάθειες των συμμετεχόντων ακόμη πιο δύσκολη. Για την ιστορία νικητής του GGN ήταν ο Albin Elowson (Husqvarna), μπροστά από τον Πρωταθλητή 2023 EnduroGP Steve Holcombe (Beta), με τον Hamish Macdonald (Sherco) να συμπληρώνει το βάθρο. Από την επόμενη χρονιά ο αγώνας θα ονομάζεται Gotland Grand National 2.0 ενώ σημαντικό είναι το γεγονός πως θα αλλάξει μετά από 40 χρόνια τοποθεσία ο αγώνας.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: