Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε - O Holcombe στη Honda Racing RedMoto World Enduro Team, o Watson στη Beta [VIDEO]

Για πρώτη φορά ο Holcombe στην κατηγορία Ε1, με τη CRF 250RX του Βρετανού να φέρει τον αριθμό “1”
motomag Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε ο Holcombe στη Honda Racing RedMoto World Enduro Team, o Watson στη Beta [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/1/2024

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα... ανταλλαγή θέσεων σημειώθηκε στο EnduroGP, με τους πρωτοκλασάτους αναβάτες Steve Holcombe και Nathan Watson να αλλάζουν εργοστάσια, και με τον πρώτο να υπογράφει συμβόλαιο με τη Honda στη θέση του Watson, και με τον δεύτερο να μετακινείται στη θέση του πρώτου στην Beta.

Από την μία ο πολυπρωταθλητής του EnduroGP Steve Holcombe θα συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα στην Honda RedMoto Racing Enduro Team όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά από την αποχώρηση του από την Beta. Ο Βρετανός το 2024 θα τοποθετήσει στη CRF 250RX τον αριθμό “1”, ενώ για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην κατηγορία E1.

Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε ο Holcombe στη Honda Racing RedMoto World Enduro Team, o Watson στη Beta [VIDEO]

Από την άλλη την θέση του Holcombe στην Beta θα πάρει ο μέχρι πρότινος αναβάτης της ιταλικής εταιρείας που εκπροσωπεί τη Honda στο EnduroGP, Nathan Watson. O Βρετανός ο οποίος ξεκίνησε το 2016 στο Enduro το 2022 κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στο ISDE 2022 με την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ το 2024 στην Beta θα έχει ως teammate τον Brad Freeman.

Bike alert

Ετικέτες

Hard Enduro FIM 2025: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Manuel Lettenbichler με KTM

Μετά και το Red Bull Romaniacs ο Lettenbichler κλείνει ιδανικά την χρονιά
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/11/2025

Ο Manuel Lettenbichler τερμάτισε στην δεύτερη θέση στον 7ο και τελευταίο γύρο της σεζόν Hard Enduro FIM 2025, κάτι που του εξασφάλισε την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Γερμανός κλείνει την σεζόν υποδειγματικά, αφού εκτός του τίτλου Hard Enduro FIM 2025, κατέκτησε νωρίτερα και την πρωτιά στο RedBull Romaniacs 2025.

Lettenbichler

Ο 7ος και τελευταίος γύρος της σεζόν πραγματοποιήθηκε στα βουνά του Λεσότο στην Αφρική. Εκεί στο Time Trial της Πέμπτης, ο Lettenbichler σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο, εξασφαλίζοντας μια ευνοϊκή θέση εκκίνησης για την Παρασκευή.

Η δεύτερη μέρα αποδείχθηκε πιο δύσκολη, με τον Γερμανό να καταλαμβάνει τελικά την 10η θέση στη γενική κατάταξη σε ένα πολύ απαιτητικό έδαφος, πριν την τελευταία και πιο σημαντική ημέρα των αγώνων.

Championship

Το Σάββατο, ο Lettenbichler ήταν εξαιρετικός και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, λιγότερο από ένα λεπτό πίσω από τον James Moore μετά από έντονες μάχες σε βραχώδεις αναβάσεις, κοίτες ποταμών και ορεινά περάσματα. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αρκετό για να κατακτήσει ο Lettenbichler τον τέταρτο σερί τίτλο της διοργάνωσης!

Manuel Lettenbichler: “Η σεζόν 2025 έφτασε στο τέλος της! Οι δύο πρώτες μέρες εδώ στο Roof of Africa ήταν αρκετά ανάμεικτες, ήμουν δεύτερος στο Time Trial και χθες δέκατος, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να ανακτήσω χρόνο την τελευταία μέρα. Το έδαφος σήμερα το πρωί μου ταίριαζε πολύ περισσότερο και κατάφερα να ανοίξω μια μικρή διαφορά, ειδικά από πολλούς Νοτιοαφρικανούς αναβάτες που τα πήγαν πολύ καλά χθες. Μετά τον πρώτο έλεγχο σέρβις, όμως, το έδαφος ήταν αρκετά τεχνικό και κουραστικό, κάτι που έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Από εκεί και πέρα, μερικοί από εμάς οδηγήσαμε μαζί μέχρι τον τερματισμό, κάτι που ήταν διασκεδαστικό. Είναι ωραίο να τελειώνεις τη σεζόν με έναν υπέροχο αγώνα και φυσικά ήταν ωραίο να έρχομαι σε αυτόν έχοντας ήδη εξασφαλίσει τον παγκόσμιο τίτλο”.

2025 Roof of Africa - Αποτελέσματα

1. James Moore (RSA), KTM, 10:42:08

2. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 10:44:00 +1:52

3. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 10:48:00 +5:52

4. Mario Roman (ESP), Sherco, 10:49:01 +6:53

5. Mitch Brightmore (GBR), GASGAS, 10:50:17

 

2025 FIM Hard Enduro World Championship - Βαθμολογία

1. Manuel Lettenbichler (GER), KTM, 199 βαθμοί

2. Billy Bolt (GBR), Husqvarna, 153 βαθμοί

3. Mitch Brightmore (GBR), GASGAS, 142 βαθμοί

4. Mario Roman (ESP), Sherco, 131 βαθμοί

5. Wade Young (RSA), GASGAS, 97 βαθμοί