Josep Garcia - Για τρία ακόμη χρόνια στη Red Bull KTM Factory Racing

Ο τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro συνεχίζει με την πορτοκαλί αρμάδα
motomag Enduro – O Josep Garsia για ακόμη τρία χρόνια στην Red Bull KTM Factory Racing
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/10/2023

Ο Josep Garcia ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing το 2017, υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο, με τον Ισπανό να καλείται την επόμενη χρονιά να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2023 στην Enduro1 κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

Ο Garcia από την στιγμή που βρέθηκε στην ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing έχει κατακτήσει πολλές νίκες ενώ έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες Enduro2 (2017 και 2021) και Enduro1 το 2023. Ο Ισπανός έχει κατακτήσει νίκες και στο Six Days Enduro στην Ιταλία το 2021 και στην Γαλλία το 2022, ενώ θέλει φέτος να κάνει το χατ-τρικ στο ISDE του 2023 το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή.

Josep Garcia

Ο Josep Garcia δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανακοινώνω ότι θα παραμείνω στην οικογένεια της Red Bull KTM Factory Racing. Από τότε που ήμουν παιδί το όνειρό μου ήταν να είμαι σε αυτή την ομάδα, οπότε είναι υπέροχο που ζω αυτό το όνειρο. Νομίζω ότι αποτελούμε μια απίστευτη ομάδα, πετυχαίνοντας μαζί τεράστιους στόχους, όπως τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, τις δύο νίκες μας στη γενική κατάταξη του Six Days, ενώ έχουμε και πολλούς ισπανικούς τίτλους enduro. Έχουμε μια δυνατή σχέση και είμαι στην ομάδα από το 2017, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος που συνεχίζω με αυτή την οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα για τις επόμενες τρεις σεζόν".

Ετικέτες

ISDE 2024 - Νικήτρια η Γαλλία, 63η στο Club Trophy η ελληνική ομάδα [VIDEO]

Στους αναβάτες νικητής για τέταρτη φορά ο Josep Garcia
Οι επιδόσεις της ελληνικής ομάδας στο ISDE 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/10/2024

Στα τελικά αποτελέσματα του FIM International Six Days Enduro 2024, που έλαβε χώρα στη Silleda της Ισπανίας, η Γαλλία πήρε τη νίκη στην κατηγορία World Trophy, η Σουηδία θριάμβευσε στη Junior, οι Η.Π.Α. διατήρησαν τον τίτλο στις γυναίκες, ενώ ο Josep Garcia ήταν ο ταχύτερος αναβάτης της διοργάνωσης. Η ελληνική αποστολή με τους Ζβιντερίκο, Καρπέλη και Χασάπη τερμάτισε στη μέση της κατηγορίας Club Trophy, στην 63η από 124 ομάδες!

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια της 98ης διοργάνωσης του ISDE στην κύρια κατηγορία World Trophy, με δεύτερη την ομάδα των Η.Π.Α. και τρίτη την Ισπανία.  Όλοι οι αναβάτες της Γαλλίας βρέθηκαν μέσα στην 15άδα, κάτι που καμία άλλη ομάδα δεν κατάφερε, κι έτσι πήραν μια μεγάλη νίκη.

Νικητής της Ε1 αλλά και της γενικής στους αναβάτες ήταν ο Ισπανός Josep Garcia, στην Ε2 ο Βρετανός Steve Holcombe, και στην Ε3 ο Γάλλος Leo Le Quere.

Στην κατηγορία Junior, η πρώτη τριάδα είχε ως εξής: Σουηδία, Γαλλία και Η.Π.Α., ενώ στις γυναίκες μετά τη νικήτρια ομάδα των Η.Π.Α. το βάθρο συμπλήρωσαν οι ομάδες της Αυστραλίας και της Σουηδίας.

Στην πολυπληθέστερη κατηγορία του ISDE, την Club Trophy, όπου συμμετείχε και η ελληνική ομάδα της ΕΔΙΛ από τη Μυτιλήνη με την υποστήριξη της ΑΜΟΤΟΕ, πρώτη ομάδα αναδείχθηκε η Team Italy, δεύτερη η GTBN και τρίτη η Moto Club Puy En Velay. Εδώ η HELLAS AMOTOE ENDURO EDIL με τον Απόστολο Ζβιντερίκο, τον Γρηγόρη Καρπέλη και τον Γιάννη Χασάπη τερμάτισε στην 63η θέση ανάμεσα στις 124 ομάδες. Συγχαρητήρια και στους τρεις Έλληνες αναβάτες!

Ετικέτες