Josep Garcia - Για τρία ακόμη χρόνια στη Red Bull KTM Factory Racing

Ο τρις Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro συνεχίζει με την πορτοκαλί αρμάδα
motomag Enduro – O Josep Garsia για ακόμη τρία χρόνια στην Red Bull KTM Factory Racing
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/10/2023

Ο Josep Garcia ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing το 2017, υπέγραψε νέο πολυετές συμβόλαιο, με τον Ισπανό να καλείται την επόμενη χρονιά να υπερασπιστεί τον τίτλο του 2023 στην Enduro1 κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Enduro.

Ο Garcia από την στιγμή που βρέθηκε στην ομάδα της Red Bull KTM Factory Racing έχει κατακτήσει πολλές νίκες ενώ έχει στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στις κατηγορίες Enduro2 (2017 και 2021) και Enduro1 το 2023. Ο Ισπανός έχει κατακτήσει νίκες και στο Six Days Enduro στην Ιταλία το 2021 και στην Γαλλία το 2022, ενώ θέλει φέτος να κάνει το χατ-τρικ στο ISDE του 2023 το οποίο θα διεξαχθεί στην Αργεντινή.

Josep Garcia

Ο Josep Garcia δήλωσε μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου: "Είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανακοινώνω ότι θα παραμείνω στην οικογένεια της Red Bull KTM Factory Racing. Από τότε που ήμουν παιδί το όνειρό μου ήταν να είμαι σε αυτή την ομάδα, οπότε είναι υπέροχο που ζω αυτό το όνειρο. Νομίζω ότι αποτελούμε μια απίστευτη ομάδα, πετυχαίνοντας μαζί τεράστιους στόχους, όπως τα τρία παγκόσμια πρωταθλήματα, τις δύο νίκες μας στη γενική κατάταξη του Six Days, ενώ έχουμε και πολλούς ισπανικούς τίτλους enduro. Έχουμε μια δυνατή σχέση και είμαι στην ομάδα από το 2017, οπότε είμαι πραγματικά περήφανος που συνεχίζω με αυτή την οικογένεια. Θα συνεχίσουμε να τα δίνουμε όλα για τις επόμενες τρεις σεζόν".

Ετικέτες

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.