Οι αθλητές του Ε.Δ.Ο. στο Dakar του 2022

Η ελληνική σημαία στο πιο απαιτητικό rally του κόσμου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/12/2021

Σε λίγες εβδομάδες στην Σαουδική Αραβία ξεκινά το Rally Dakar όπου τρειςΈλληνες του αθλητικού σωματίου Ε.Δ.Ο. θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, σωματικές και ψυχικές, στις σκληρές και απαιτητικές της καυτής ερήμου. Όπως ήδη έχουμε γράψει ΕΔΩ ο Βασίλης Μπούρδος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις μοτοσυκλέτες. Στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το σωματείο των αθλητών θα βρείτε τις σχετικές λεπτομέρειες:  

Αθήνα 10/12/2022

Οι Έλληνες αθλητές του E.Δ.O. στο Dakar!

To Αθλητικό Σωματείο “Εκτός Δρόμου Ομάδα”, θέλει να εκφράσει τα θερμά σου συγχαρητήρια στους Αθλητές - μέλη του που θα λάβουν μέρος στο δύσκολο αγώνα Dakar 2022 και θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σαουδική Αραβία 1-14 Ιανουαρίου. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμπεριλαμβάνουμε στους κόλπους του Σωματείου μας αυτούς τους εκλεκτούς αθλητές, τόσο στο χώρο της μοτοσυκλέτας όπου θα συμμετέχει ο Βασίλης Μπούδρος, όσο και στο χώρο του Αυτοκινήτου, όπου θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μπερσής και Φώτης Κουτσουμπός, οι μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας σε αυτό τον μεγάλο αγώνα.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, αλλά πάνω από όλα καλή διασκέδαση, χωρίς ατυχίες, γιατί ένας τέτοιος αγώνας, μια τέτοια συμμετοχή, απώτερο σκοπό έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις που αποκομίζεις, και το όλο «ταξίδι του προορισμού» ασχέτως αποτελέσματος!

O Βασίλης Μπούδρος

Ο Έλληνας αναβάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, ζει μόνιμα στην Ραφήνα Αττικής και είναι ιδρυτής της Enduro Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης εκδρομών και μαθημάτων με μοτοσυκλέτες adventure και enduro. Έχει λάβει μέρος σε αγώνες Rally σε Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο καθώς και σε αγώνες extreme και κλασικού enduro στην Ελλάδα.

Θα λάβει μέρος στο Rally Dakar με Husqvarna FR 450 Rally και την υποστήριξη της Nomadas Adventure. Αυτός θα είναι ο 44ος αγώνας του θεσμού όπου οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών θα κληθούν να διασχίσουν περίπου 4.000km ειδικών διαδρομών και 2.000km απλών διαδρομών. 

The Greek Dakar Team

Ο Βαγγέλης Μπερσής (οδηγός) γεννήθηκε το 1959 ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον οικονομικό τομέα. Η ερασιτεχνική ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τους αγώνες 4Χ4 ξεκίνησε πριν 15 χρόνια περίπου και συνεχίζεται.  Κατά την διάρκεια αυτή έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες 4Χ4 στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ισραήλ, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία) με πολλές διακρίσεις, το δε  2017 στο διεθνές πρωτάθλημα EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία του.

O Φώτης Κουτσουμπός (συνοδηγός)γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά επίσης. Χρόνια αγωνιζόμενος στο χώρο του 4Χ4 και έμπειρος μηχανικός, με πολλές διακρίσεις σε Cross Country Rallies, Trail Rides και enduro 4X4 αγώνες, με πολλούς τίτλους σε όλους τους θεσμούς. Έχει επίσης πολλές διεθνείς συμμετοχές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όπου διακρίθηκε.

Συμμετέχουν με ένα Mitsubishi της Rally Art στην κατηγορία Classic.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Θα είμαστε «μαζί σας» καθημερινά και θα σας παρακολουθούμε ανελλιπώς – μαζί με όλους τους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Μπορείτε να δείτε Videos με παρουσιάσεις των οδηγών και των ομάδων τους, καθώς και δημοσιευμένα άρθρα.

https://www.redbull.com/gr-el/vasilis-mpoudros-synenteuksi-rally-dakar-2022
https://www.youtube.com/watch?v=_su-VIL0F7A
https://www.youtube.com/watch?v=pQ5Vtoo1w50
https://www.youtube.com/watch?v=C_YZxDqDXK0&ab_channel=COSMOTETV

 

Για το Αθλητικό μας Σωματείο,

 

Χριστίνα Παπαθανασίου

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

Ομάδα Εκτός Δρόμου

Χειμάρρας 59, TK 10444

Αθήνα ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: