Οι αθλητές του Ε.Δ.Ο. στο Dakar του 2022

Η ελληνική σημαία στο πιο απαιτητικό rally του κόσμου
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

10/12/2021

Σε λίγες εβδομάδες στην Σαουδική Αραβία ξεκινά το Rally Dakar όπου τρειςΈλληνες του αθλητικού σωματίου Ε.Δ.Ο. θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, σωματικές και ψυχικές, στις σκληρές και απαιτητικές της καυτής ερήμου. Όπως ήδη έχουμε γράψει ΕΔΩ ο Βασίλης Μπούρδος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στις μοτοσυκλέτες. Στο ακόλουθο Δελτίο Τύπου που λάβαμε από το σωματείο των αθλητών θα βρείτε τις σχετικές λεπτομέρειες:  

Αθήνα 10/12/2022

Οι Έλληνες αθλητές του E.Δ.O. στο Dakar!

To Αθλητικό Σωματείο “Εκτός Δρόμου Ομάδα”, θέλει να εκφράσει τα θερμά σου συγχαρητήρια στους Αθλητές - μέλη του που θα λάβουν μέρος στο δύσκολο αγώνα Dakar 2022 και θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Σαουδική Αραβία 1-14 Ιανουαρίου. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συμπεριλαμβάνουμε στους κόλπους του Σωματείου μας αυτούς τους εκλεκτούς αθλητές, τόσο στο χώρο της μοτοσυκλέτας όπου θα συμμετέχει ο Βασίλης Μπούδρος, όσο και στο χώρο του Αυτοκινήτου, όπου θα συμμετέχουν οι Βαγγέλης Μπερσής και Φώτης Κουτσουμπός, οι μοναδικοί εκπρόσωποι της χώρας μας σε αυτό τον μεγάλο αγώνα.

Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία, αλλά πάνω από όλα καλή διασκέδαση, χωρίς ατυχίες, γιατί ένας τέτοιος αγώνας, μια τέτοια συμμετοχή, απώτερο σκοπό έχει την εμπειρία, τις παραστάσεις που αποκομίζεις, και το όλο «ταξίδι του προορισμού» ασχέτως αποτελέσματος!

O Βασίλης Μπούδρος

Ο Έλληνας αναβάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984, ζει μόνιμα στην Ραφήνα Αττικής και είναι ιδρυτής της Enduro Greece που δραστηριοποιείται στο χώρο της διοργάνωσης εκδρομών και μαθημάτων με μοτοσυκλέτες adventure και enduro. Έχει λάβει μέρος σε αγώνες Rally σε Ελλάδα, Αλβανία, Ισπανία, Μαρόκο καθώς και σε αγώνες extreme και κλασικού enduro στην Ελλάδα.

Θα λάβει μέρος στο Rally Dakar με Husqvarna FR 450 Rally και την υποστήριξη της Nomadas Adventure. Αυτός θα είναι ο 44ος αγώνας του θεσμού όπου οι αναβάτες των μοτοσυκλετών και τα πληρώματα των αυτοκινήτων και των φορτηγών θα κληθούν να διασχίσουν περίπου 4.000km ειδικών διαδρομών και 2.000km απλών διαδρομών. 

The Greek Dakar Team

Ο Βαγγέλης Μπερσής (οδηγός) γεννήθηκε το 1959 ζει στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στον οικονομικό τομέα. Η ερασιτεχνική ενασχόληση του με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα με τους αγώνες 4Χ4 ξεκίνησε πριν 15 χρόνια περίπου και συνεχίζεται.  Κατά την διάρκεια αυτή έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες 4Χ4 στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ισραήλ, Βουλγαρία, Τουρκία, Ιταλία) με πολλές διακρίσεις, το δε  2017 στο διεθνές πρωτάθλημα EAST EUROPEAN TOUT TERRAIN κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία του.

O Φώτης Κουτσουμπός (συνοδηγός)γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, είναι παντρεμένος με 2 παιδιά επίσης. Χρόνια αγωνιζόμενος στο χώρο του 4Χ4 και έμπειρος μηχανικός, με πολλές διακρίσεις σε Cross Country Rallies, Trail Rides και enduro 4X4 αγώνες, με πολλούς τίτλους σε όλους τους θεσμούς. Έχει επίσης πολλές διεθνείς συμμετοχές στο Βαλκανικό πρωτάθλημα όπου διακρίθηκε.

Συμμετέχουν με ένα Mitsubishi της Rally Art στην κατηγορία Classic.

ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ!

Θα είμαστε «μαζί σας» καθημερινά και θα σας παρακολουθούμε ανελλιπώς – μαζί με όλους τους Έλληνες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

 

Μπορείτε να δείτε Videos με παρουσιάσεις των οδηγών και των ομάδων τους, καθώς και δημοσιευμένα άρθρα.

https://www.redbull.com/gr-el/vasilis-mpoudros-synenteuksi-rally-dakar-2022
https://www.youtube.com/watch?v=_su-VIL0F7A
https://www.youtube.com/watch?v=pQ5Vtoo1w50
https://www.youtube.com/watch?v=C_YZxDqDXK0&ab_channel=COSMOTETV

 

Για το Αθλητικό μας Σωματείο,

 

Χριστίνα Παπαθανασίου

Δημήτρης Αθανασουλόπουλος

Ομάδα Εκτός Δρόμου

Χειμάρρας 59, TK 10444

Αθήνα ΕΛΛΑΔΑ

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro