Πανελλήνιο Enduro 2021: Αυλαία στα Καλάβρυτα με Πρωταθλητές Βαρσάμη-Ζώρα-Καράμπελα-Σεβαστόπουλο-Γεροντάκη

Ακόμη πιο δύσκολος ο 4ος και τελευταίος αγώνας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/11/2021

Ένα περίεργο, ένα «κουτσό» πρωτάθλημα για το Enduro με λίγους αγώνες από τους οποίους ξεχώρισε της Φλώρινας και λιγοστές συμμετοχές στο ραντεβού των Καλαβρύτων, έφτασε σήμερα στο τέλος του. Ο 4ος αγώνας συνεχίστηκε δυσκολότερος του τρίτου με τον καιρό να δημιουργεί από εχθές προβλήματα που κορυφώθηκαν σήμερα με επίκεντρο την δυνατή βροχή που έπεσε στο τέλος του χθεσινού αγώνα και συνεχίστηκε όλο το βράδυ, στήνοντας σκηνικό για πρωινό λασπόλουτρο.

Επιπρόσθετα όμως η βροχή επανήλθε και σήμερα στο τέλος του 4ου αγώνα αναβαθμίζοντας έτσι το επίπεδο δυσκολίας ακόμη περισσότερο. Ήδη από το πρωί οι άνθρωποι της τοπικής λέσχης είχαν επέμβει κάνοντας αλλαγές στην διαδρομή και στον δεύτερο γύρο αφαίρεσαν και μία ανηφόρα που θα αναμενόταν να δυσκολέψει τους αναβάτες του Κυπέλλου που συμμετείχαν σήμερα. Μία μικρή αλλαγή που υπήρχε και στην ειδική χωρίς να ενημερωθούν οι πρώτοι, στοίχησε στον Ζώρα και στον Καράμπελα λίγα δευτερόλεπτα που σε καμία όμως περίπτωση δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ζώρας από την πρώτη στιγμή ήταν πάρα πολύ γρήγορος, με διαφορά μάλιστα από τους υπόλοιπους και ταυτόχρονα εντυπωσιακός σε κάθε πέρασμα. Κέρδισε την γενική και έκλεψε και τις εντυπώσεις.

Μαζί με την σημερινή νίκη ο Αλέξης Ζώρας -κεντρική φωτογραφία άρθρου- αναδείχτηκε και πρωταθλητής της Ε3, όπως ήταν και αναμενόμενο.

Η τεράστια εμπειρία του Σιαφαρίκα έλαμψε επίσης σήμερα στις πολύ δύσκολες συνθήκες καθώς κέρδισε την E2 και βγήκε δεύτερος γενικής. Φετινός πρωταθλητής της Ε2, ο δικός μας χωματερός συντάκτης, Κίμων Καράμπελας, που σήμερα όμως δεν μπορούσε να ισοφαρίσει τον ρυθμό που έμπειρου Σιαφαρίκα στην μπόλικη λάσπη, φτάνοντας μέχρι την 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Πρωταθλητής Ε2 - Κίμων Καράμπελας

Τρίτος γενικής και νικητής σήμερα της Ε1 ο Κακολύρης Παναγιώτης που συμπλήρωσε έτσι τις ίδιες νίκες με τον Βαρσάμη Δημήτρη. Σε αυτή την περίπτωση με ίδιο αριθμό νικών, το πρωτάθλημα κανονικά θα έπρεπε να κριθεί με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα, ωστόσο βάση κανονισμού στους προηγούμενους αγώνες που δεν συμπληρωνόταν συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών ο πρώτος δεν έπαιρνε την μέγιστη βαθμολογία, αλλά την βαθμολογία του δεύτερου κι αντίστοιχα ακολουθούσαν και οι υπόλοιποι. Αυτό το γνώριζαν από πριν πολύ καλά και οι δύο αναβάτες οπότε για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν υπήρχε διαφωνία. Έτσι με βαθμολογική ανωτερότητα ο Βαρσάμης Δημήτρης ανακηρύχθηκε φετινός πρωταθλητής της E1 και ήταν λοιπόν πολύ σημαντική η χθεσινή του νίκη.

Πρωταθλητής Ε1 - Βαρσάμης Δημήτρης

Παναγιώτης Κακολύρης:

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Σεβαστόπουλο Γιάννη που ανακηρύχθηκε σε Πρωταθλητή στην κατηγορία Veteran και παρόλο που είχε το πρωί δύο πτώσεις κατάφερε μία πολύ καλή επίδοση και στην Ε2. Συγκεντρώνοντας την αγάπη του κόσμου, που δεν είναι εύκολο στην Ελλάδα της αντιπαράθεσης και της ίντριγκας, καταχειροκροτήθηκε στην απονομή του Πρωταθλήματος. Ο Σεβαστόπουλος είναι σταθερή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα θρυλικά Mega Test του MOTO όπου διακρίνεται με τις οδηγικές του ικανότητες αλλά και με τον ενεργό ρόλο που αναλαμβάνει, κι έτσι τώρα έχουμε άλλο ένα τρόπο να «πειράζουμε» τον Κίμωνα φωνάζοντας στις διασταυρώσεις «πρωταθλητή» αλλά κοιτώντας τον Σεβαστόπουλο, τώρα που εκτός από κύπελλα έχει και πανελλήνιο τίτλο!

Πρωταθλητής Veteran - Γιάννης Σεβαστόπουλος

Πρωταθλητής στους νέους και ο Γεροντάκης Κωνσταντίνος που τερμάτισε σήμερα στην 12η θέση γενικής μπροστά από τον Σεβαστόπουλο και είναι ένα όνομα, όπως έχουμε ήδη πει, που θα ακούμε ολοένα και πιο συχνά στο μέλλον καθώς ήδη βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.

Κωνσταντίνος Γεροντάκης:

Με την οργάνωση σήμερα να επεμβαίνει και να διορθώνει τα προβλήματα που δημιουργούσε ο καιρός αλλάζοντας τις διαδρομές, το μοναδικό παράπονο στο οποίο εμείς γίναμε αποδέκτες, ήταν το ζήτημα με τις κομμένες κορδέλες. Η σχεδίαση με τον σαλίγκαρο ευνοεί το κόψιμο των στροφών που γίνονται ευθεία, όμως μερικές φορές οι αγωνιζόμενοι κάνουν τις στροφές, ευθεία, ακούσια, συναντώντας τις κορδέλες κομμένες και χωρίς να ξέρουν που θα πάνε με την ευθύνη να βαραίνει εκείνον που το έκανε πρώτος, αν φυσικά έγινε επίτηδες και όχι κατά λάθος. Με τόσες παραμέτρους για την ευθύνη εκείνο τελικά που μπορεί να αλλάξει είναι ο σχεδιασμός της διαδρομής ώστε να αποφεύγονται τέτοιες ευκαιρίες, κι αυτό όπου είναι φυσικά εφικτό.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και τραυματισμούς, με λίγες πτώσεις που είναι και εντυπωσιακό -δεδομένων των συνθηκών- και το πρωτάθλημα ρίχνει αυλαία, ελπίζοντας τώρα σε ένα επόμενο χωρίς ακυρωμένους αγώνες και με πληθώρα συμμετοχών, όπως και μπορεί να έχει το πανελλήνιο Enduro.

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος / Ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος – Κίμωνας Καράμπελας - Γιάννης Σεβαστόπουλος

 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: