Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2025 - 4-5 αγώνας Γρεβενά & Κύπελλο: MEGA GALLERY

Ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών σε ιδανικές συνθήκες - Όλη η δράση από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2025 - Γρεβενά
Από το

motomag

6/5/2025

Ο διπλός αγώνας στα Γρεβενά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ανέδειξε και τους πρώτους πρωταθλητές της χρονιάς, έξι μήνες πριν το τέλος, ενώ δράση είχαμε και στο Κύπελλο Enduro για τον τρίτο αγώνα του 2025.

Ο καιρός μας έκανε τη χάρη στα Γρεβενά στις 3 και 4 Μαΐου με τους δύο αγώνες για το πρωτάθλημα και τον έναν για το κύπελλο να πραγματοποιούνται σε εξαιρετικές συνθήκες και τους αναβάτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Συνολικά οι συμμετοχές έφτασαν τις 145 μαζί με το Κύπελλο και έξι μήνες πριν το τέλος είχαμε και την ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών. O Παναγιώτης Κουζής κατέκτησε τον τίτλο στην EnduroGP όπως και στην κατηγορία του, την E2. Στην E1 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης.

Για το σχετικό ρεπορτάζ αλλά και τα αποτελέσματα βρείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο του 4ου αγώνα που έγινε το Σάββατο και εδώ τον σύνδεσμο για τον αγώνα της Κυριακής.

Όπως γνωρίζετε εδώ στο ΜΟΤΟ επενδύουμε στους αγώνες και προσπαθούμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας όσο το δυνατό περισσότερο τους θεσμούς και ακόμη περισσότερο τους ίδιους τους αναβάτες που συμμετέχουν και για αυτόν τον λόγο θέλουμε να έχουν φοβερό φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθεί μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών, την οποία η λέξη "MEGA" που χρησιμοποιήσαμε στον τίτλο μάλλον την αδικεί, αφού πιο κάτω θα βρείτε σχεδόν 1.300 φωτογραφίες από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Ευχόμαστε να τη απολαύσετε όσο και εμείς!

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Σπάρτη: Νίκη Ανδρέου & Triumph σε αγώνα με δυνατό ανταγωνισμό! MEGA PHOTO-GALLERY!

Στην Βαμβακού αξίζουν συγχαρητήρια για την δουλειά που έκαναν
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Σπάρτη: Νίκη Ανδρέου & Triumph σε αγώνα με δυνατό ανταγωνισμό! MEGA PHOTO-GALLERY!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/3/2026

Δυναμικό ξεκίνημα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και μαζί το Κύπελλο Ελλάδος καθώς ο πρώτος αγώνας είχε αυξημένο ανταγωνισμό από καλά προπονημένους αθλητές!

Για ακόμη μία φορά η φυσική ταχύτητα που έρχεται από το Motocross μέτρησε και ο Ανδρέας Ανδρέου (Ν#2 Triumph) μονομάχησε με τον πάντα γρήγορο Παναγιώτη Κουζή (Ν#238 TM) αυτή τη φορά σε Enduro σκηνικό, καταφέρνοντας να τον κερδίσει.

Πήρε έτσι την νίκη στην EnduroGP κατηγορία με 24 δευτερόλεπτα διαφοράς φέρνοντας την Triumph στο προσκήνιο και της E2 κατηγορίας και όχι μόνο.

Με το καλημέρα, η νίκη στην Triumph λοιπόν σε ένα δυναμικό ξεκίνημα καθώς πήρε και την 3η θέση της γενικής, με τον Κωνσταντίνο Γεροντάκη (Ν#3 Triumph) που είχε απίστευτο ρυθμό με την μικρότερη, TF250 που πρόσφατα είχαμε και για δοκιμή στο MOTO, βλέποντας τις ικανότητές της από πρώτο χέρι.

Από πρώτο χέρι είδαμε και τον αγώνα, εκτός από τον απεσταλμένο μας για την κάλυψή του, για να στηρίξουμε τους αναβάτες, ο Enduro συντάκτης του MOTO, πολυπρωταθλητής Κίμων Καράμπελας πήρε μέρος στον πρώτο αγώνα, δίνοντας απευθείας το ρεπορτάζ για τον αυξημένο ανταγωνισμό.

Αυτός ο χαρακτηρισμός ουσιαστικά επεκτείνεται πέρα από την δεκαπεντάδα, δείχνοντας το επίπεδο προετοιμασίας που υπάρχει στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν.

Αντίστοιχα όμως τα εύσημα και για τον ΑΜΟΣ, τον Αθλητικό Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Σπάρτης που διοργάνωσε τον αγώνα καθώς τόσο ο δικό μας συντάκτης από την πλευρά του αγωνιζομένου, όσο και ο απεσταλμένος μας, μαζί και όσοι από τους συμμετέχοντες ερωτήθηκαν είχαν να πουν καλά λόγια για τους ανθρώπους της Σπάρτης που με κόπο ασχολήθηκαν για την επιτυχή ολοκλήρωση του αγώνα.

Κολακευτικά επίσης τα σχόλια για την Βαμβακού ως χώρο διεξαγωγής και φυσικά για τις επιλογές των ειδικών διαδρομών.

Η απλή διαδρομή προσπάθησε να αποφύγει μονοπάτια πεζοποριών και σωστά, που σημαίνει πως είχε σημεία που έπρεπε να περάσει από εκεί που κατεβαίνουν και εποχιακοί χείμαρροι ενώ γενικά είχε αρκετή πέτρα, συντελώντας όμως έτσι και στην μοναδικότητα του αγώνα.

Ο Κίμωνας είχε από νωρίς μία πτώση στην απλή διαδρομή που του έκοψε την φόρα για την επόμενη ειδική, τερμάτισε όμως σε καλή θέση, μόλις 5ος στην πολύ ανταγωνιστική E2 κατηγορία όπου ήδη αναφέραμε Ανδρέου και Κουζή στους δύο πρώτους, όπως αντίστοιχα πήραν και την γενική.

Τρίτος στο βάθρο ο Ζώρας (Ν#201 Sherco) χωρίς να είναι και πολύ μακριά σε χρόνο, μόλις 1:50 από τον πρώτο.

Στην Ε1, όπως είπαμε πρώτος ήταν ο Γεροντάκης με το βάθρο να ολοκληρώνουν Γανωτής (Ν#101 Yamaha) και Μιχαηλίδης (Ν#113 Yamaha).

Στην E3 την νίκη πήρε ο Βαρσάμης (Ν#332 Sherco) ακολουθούμενος από τον Philip Atwill (N#8 Beta) και τον Παπιλα Παναγιώτη (Ν#6 Beta).

Ιδιαίτερη μνεία στον Μανετα Ιωάννη (Ν#409 KTM) γιατί κάθε νέος που μπαίνει στο άθλημα έχει στην εποχή μας πολλές δυσκολίες να κερδίσει και άρα έχει κερδίσει έναν πρώτο αγώνα.

Στην κατηγορία ES πρώτος ο Κουκουζελης Χρήστος (Ν#57 Beta), ακολουθούμενος από τον Μανωλίδη Γιώργο (Ν#503 Beta) και τον Σεβαστάκη Κωνσταντίνο (Ν#515 Beta).

Ακολουθούν πολύ αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα και έπειτα όλες οι φωτογραφίες του αγώνα σε μία μεγάλη συλλογή που αποτυπώνει την δράση του αγώνα!