Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2025 - 4-5 αγώνας Γρεβενά & Κύπελλο: MEGA GALLERY

Ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών σε ιδανικές συνθήκες - Όλη η δράση από το MOTO!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2025 - Γρεβενά
Από το

motomag

6/5/2025

Ο διπλός αγώνας στα Γρεβενά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ανέδειξε και τους πρώτους πρωταθλητές της χρονιάς, έξι μήνες πριν το τέλος, ενώ δράση είχαμε και στο Κύπελλο Enduro για τον τρίτο αγώνα του 2025.

Ο καιρός μας έκανε τη χάρη στα Γρεβενά στις 3 και 4 Μαΐου με τους δύο αγώνες για το πρωτάθλημα και τον έναν για το κύπελλο να πραγματοποιούνται σε εξαιρετικές συνθήκες και τους αναβάτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Συνολικά οι συμμετοχές έφτασαν τις 145 μαζί με το Κύπελλο και έξι μήνες πριν το τέλος είχαμε και την ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών. O Παναγιώτης Κουζής κατέκτησε τον τίτλο στην EnduroGP όπως και στην κατηγορία του, την E2. Στην E1 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης.

Για το σχετικό ρεπορτάζ αλλά και τα αποτελέσματα βρείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο του 4ου αγώνα που έγινε το Σάββατο και εδώ τον σύνδεσμο για τον αγώνα της Κυριακής.

Όπως γνωρίζετε εδώ στο ΜΟΤΟ επενδύουμε στους αγώνες και προσπαθούμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας όσο το δυνατό περισσότερο τους θεσμούς και ακόμη περισσότερο τους ίδιους τους αναβάτες που συμμετέχουν και για αυτόν τον λόγο θέλουμε να έχουν φοβερό φωτογραφικό υλικό.

Ακολουθεί μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών, την οποία η λέξη "MEGA" που χρησιμοποιήσαμε στον τίτλο μάλλον την αδικεί, αφού πιο κάτω θα βρείτε σχεδόν 1.300 φωτογραφίες από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Ευχόμαστε να τη απολαύσετε όσο και εμείς!

"Δεν θέλουμε να ανοίξουμε πολλά μέτωπα" - Ο διευθυντής της Ducati για ενδεχόμενη συμμετοχή της στο Dakar

Παραμένει εκτός πλάνων προς το παρόν το Dakar, λέει ο Claudio Domenicali
Domenicali Dakar
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

24/7/2026

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ducati, Claudio Domenicali, ξεκαθαρίζει ότι προτεραιότητα είναι η εξέλιξη των motocross και enduro μοντέλων, αφήνοντας ανοιχτό αλλά στον κάπου μακριά στον ορίζοντα το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Rally Dakar

Η Ducati συνεχίζει να επενδύει δυναμικά στην εκτός δρόμου γκάμα της, ωστόσο ο CEO της εταιρείας, Claudio Domenicali, ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή στο Rally Dakar δεν αποτελεί άμεσο στόχο, καθώς η προτεραιότητα είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε Motocross και Enduro.

Παρά τις φήμες που θέλουν τη Ducati να εξετάζει την είσοδό της στο Rally Dakar, ο Claudio Domenicali εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να επεκταθεί ταυτόχρονα σε πολλές αγωνιστικές κατηγορίες.

Ducati

"Προσπαθούμε να μην ανοίγουμε πολλά μέτωπα, γιατί όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά," δήλωσε ο CEO της Ducati, εξηγώντας ότι η εκτός δρόμου δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε φάση εξέλιξης και απαιτεί σημαντική επένδυση σε τεχνογνωσία και εξέλιξη.

"Μαθαίνουμε συνεχώς. Δεν πρόκειται μόνο για την τεχνολογία, αλλά και για τις ρυθμίσεις, την εμπειρία και την κατανόηση των διαφορετικών συνθηκών και αναβατών. Πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, θέλουμε πρώτα να ολοκληρώσουμε σωστά αυτό που ξεκινήσαμε."

Ducati

Πρώτα Motocross και Enduro

Η Ducati εισήλθε επίσημα στην αγορά των off-road μοτοσυκλετών το 2025 με την Desmo450 MX, ενώ φέτος η οικογένεια επεκτάθηκε με την Desmo450 EDS για χρήση Enduro και τη νέα Desmo250 MX. Παράλληλα, η Desmo450 SM αναμένεται να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη νέα σειρά μοντέλων.

Ο Domenicali αποκάλυψε επίσης ότι η Ducati προετοιμάζει εργοστασιακό αγωνιστικό πρόγραμμα για το Enduro από το 2027, θεωρώντας ότι αυτή είναι η φυσική συνέχεια μετά την είσοδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross.

Ducati

"Ποτέ μη λες ποτέ" για το Dakar

Αν και απέφυγε να αποκλείσει οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο Dakar, ο επικεφαλής της Ducati ήταν σαφής ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα.

"Είμαστε παθιασμένοι με τους αγώνες και τις μοτοσυκλέτες, οπότε ποτέ μη λες ποτέ. Όμως πριν ανοίξουμε ένα νέο μέτωπο, προτιμούμε να επικεντρωθούμε σε αυτά που ήδη κάνουμε."

Θετική πορεία στις πωλήσεις

Σύμφωνα με τον Domenicali, η εμπορική πορεία της νέας off-road οικογένειας εξελίσσεται σύμφωνα με τις προσδοκίες της εταιρείας. Η μεγαλύτερη αγορά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με την Αυστραλία να παρουσιάζει επίσης ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, ενώ η Ευρώπη εμφανίζει διαφοροποιήσεις ανά χώρα.

Ducati

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η επιτυχία στην κατηγορία των χωμάτινων μοτοσυκλετών δεν εξαρτάται μόνο από το προϊόν, αλλά και από τις αγωνιστικές επιτυχίες και την ανάπτυξη εξειδικευμένου δικτύου αντιπροσώπων και τεχνικής υποστήριξης.

Οι δηλώσεις του επιβεβαιώνουν ότι η Ducati έχει μακροπρόθεσμο πλάνο για την παρουσία της στο χώμα, αλλά προς το παρόν επιλέγει να εδραιώσει τη θέση της σε Motocross και Enduro πριν εξετάσει την πρόκληση ενός αγώνα όπως το Rally Dakar.