Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2025 - 4-5 αγώνας Γρεβενά & Κύπελλο: MEGA GALLERY
Ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών σε ιδανικές συνθήκες - Όλη η δράση από το MOTO!
Από το
motomag
6/5/2025
Ο διπλός αγώνας στα Γρεβενά για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ανέδειξε και τους πρώτους πρωταθλητές της χρονιάς, έξι μήνες πριν το τέλος, ενώ δράση είχαμε και στο Κύπελλο Enduro για τον τρίτο αγώνα του 2025.
Ο καιρός μας έκανε τη χάρη στα Γρεβενά στις 3 και 4 Μαΐου με τους δύο αγώνες για το πρωτάθλημα και τον έναν για το κύπελλο να πραγματοποιούνται σε εξαιρετικές συνθήκες και τους αναβάτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.
Συνολικά οι συμμετοχές έφτασαν τις 145 μαζί με το Κύπελλο και έξι μήνες πριν το τέλος είχαμε και την ανάδειξη των πρώτων πρωταθλητών. O Παναγιώτης Κουζής κατέκτησε τον τίτλο στην EnduroGP όπως και στην κατηγορία του, την E2. Στην E1 πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κακολύρης.
Για το σχετικό ρεπορτάζ αλλά και τα αποτελέσματα βρείτε εδώ τον σχετικό σύνδεσμο του 4ου αγώνα που έγινε το Σάββατο και εδώ τον σύνδεσμο για τον αγώνα της Κυριακής.
Όπως γνωρίζετε εδώ στο ΜΟΤΟ επενδύουμε στους αγώνες και προσπαθούμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας όσο το δυνατό περισσότερο τους θεσμούς και ακόμη περισσότερο τους ίδιους τους αναβάτες που συμμετέχουν και για αυτόν τον λόγο θέλουμε να έχουν φοβερό φωτογραφικό υλικό.
Ακολουθεί μια τεράστια συλλογή φωτογραφιών, την οποία η λέξη "MEGA" που χρησιμοποιήσαμε στον τίτλο μάλλον την αδικεί, αφού πιο κάτω θα βρείτε σχεδόν 1.300 φωτογραφίες από την αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου. Ευχόμαστε να τη απολαύσετε όσο και εμείς!
SuperEnduro 2026, 6ος γύρος, Ηνωμένο Βασίλειο: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο αήττητος Billy Bolt
Eντός έδρας o 6ος συνεχόμενος τίτλος - Ισοφάρισε τον θρύλο του Taddy Blazusiak
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
2/3/2026
Ο Billy Bolt κατέκτησε τον τίτλο του FIM SuperEnduro 2026 στο Newcastle, μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, γράφοντας ιστορία με τον έκτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του και ισοφαρίζοντας το απόλυτο ρεκόρ της κατηγορίας.
Ο 6ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM SuperEnduro στο Newcastle εξελίχθηκε σε μια ιστορική βραδιά για τον Billy Bolt. Ο αναβάτης της Husqvarna Factory Racing εξασφάλισε και μαθηματικά τον τίτλο έναν αγώνα πριν το φινάλε της σεζόν (Γαλλία 7 Μαρτίου), μπροστά σε ένα κατάμεστο και παθιασμένο κοινό στην ιδιαίτερη πατρίδα του.
Σε μια τεχνική αλλά γρήγορη πίστα, ο Bolt ξεκίνησε ιδανικά, κατακτώντας την SuperPole και δείχνοντας για μια ακόμη φορά τις διαθέσεις του. Στον πρώτο τελικό πήρε γρήγορα τον έλεγχο της κούρσας και έφτασε σε καθαρή νίκη, πλησιάζοντας στον τίτλο. Στον δεύτερο αγώνα, με το σύστημα αντίστροφης σειράς εκκίνησης, χρειάστηκε να δώσει μάχη μέσα στο γκρουπ, ανεβαίνοντας γρήγορα θέσεις και παλεύοντας σκληρά μέχρι τέλους. Παρά κάποια μικρά λάθη στα τελευταία λεπτά, οι βαθμοί που συγκέντρωσε ήταν αρκετοί για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2026.
Με τον τίτλο ήδη εξασφαλισμένο, ο Bolt μπήκε στον τρίτο τελικό αποφασισμένος να κλείσει ιδανικά τη βραδιά όπως και έκανε, παίρνοντας ακόμη μία νίκη και την συνολική επικράτηση στον αγώνα του Newcastle. Το αμιγώς βρετανικό βάθρο συμπληρώθηκε από τους Jonny Walker και Mitch Brightmore, με τον αδερφό του τελευταίου, Ashton, να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και τον Eddie Karlsson να συμπληρώνει την πεντάδα.
Ο έκτος συνεχόμενος τίτλος του τον φέρνει ισόπαλο με τον Taddy Blazusiak ως τον πιο επιτυχημένο αναβάτη στην ιστορία του θεσμού. Η φετινή του πορεία ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη, με κυριαρχία από τον πρώτο γύρο και ελάχιστες απώλειες βαθμών.
"Το να κερδίζω τον τίτλο εδώ στο Newcastle το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Το επίπεδο ήταν υψηλό όλο το βράδυ και οι μάχες έντονες. Ήθελα να τελειώσω σωστά τη βραδιά, μπροστά στο κοινό μου. Ο αριθμός έξι είναι απίστευτο συναίσθημα," δήλωσε ο Bolt.
Με τον τίτλο ήδη κατοχυρωμένο, το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον τελευταίο γύρο της σεζόν, από όπου ο Βρετανός ενδέχεται να απουσιάσει, για να βρίσκεται δίπλα στην σύζυγο του καθώς οι δυο τους περιμένουν το πρώτο τους παιδί. Όπως και να έχει, το 2026 θα μείνει στην ιστορία ως ακόμη μια χρονιά απόλυτης κυριαρχίας του Billy Bolt στο SuperEnduro.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2026
Αποτελέσματα 6ου Γύρου
Θέση
Αναβάτης
Μοτοσυκλέτα
Βαθμοί
1
Billy Bolt
Husqvarna
58
2
Jonny Walker
Triumph
53
3
Mitch Brightmore
GASGAS
51
4
Ashton Brightmore
GASGAS
37
5
Eddie Karlsson
Stark
35
Αγώνας 1
Billy Bolt (Husqvarna) - 12 γύροι, 7:01.618
Jonny Walker (Triumph) - 12 γύροι, 7:12.523
Mitch Brightmore (GASGAS) - 12 γύροι, 7:13.456
Αγώνας 2
Jonny Walker (Triumph) - 12 γύροι, 7:08.958
Mitch Brightmore (GASGAS) - 12 γύροι, 7:13.222
Billy Bolt (Husqvarna) - 12 γύροι, 7:18.102
Αγώνας 3
Billy Bolt (Husqvarna) - 12 γύροι, 7:04.170
Mitch Brightmore (GASGAS) - 12 γύροι, 7:08.348
Jonny Walker (Triumph) - 12 γύροι, 7:10.344
Βαθμολογία Πρωταθλήματος (Μετά τον 6ο Γύρο)
Ο Bolt έχει χτίσει μια τεράστια διαφορά ασφαλείας, αφήνοντας τους υπόλοιπους να μάχονται για τη δεύτερη θέση στον τελευταίο γύρο της Γαλλίας στις 7 Μαρτίου.