Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 4ος αγώνας Άγιοι Θεόδωροι – Με πολλές συμμετοχές

Προετοιμασία για τον 4ο αγώνα με περισσότερες συμμετοχές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/11/2022

Ολοκληρώνεται ο τεχνικός έλεγχος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και μαζί το Κύπελλο Ελλάδας με την εγγύτητα στην πρωτεύουσα να φέρνει αυξημένες συμμετοχές συγκριτικά με τα δεδομένα της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Συνολικά 89 συμμετοχές με τις περισσότερες να αφορούν το Κύπελλο αλλά να δίνουν μία ατμόσφαιρα πληρότητας που χρειάζεται το Enduro.

Ιστορική επίσης συμμετοχή του Motocross πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή που θα ξανατρέξει σε αγώνα Enduro μετά από 11 χρόνια! Στις φωτογραφίες με το #238 περνώντας τεχνικό έλεγχο και με μοτοσυκλέτα της Sherco.

Ο καιρός αναμένεται καλός για αγώνα Enduro και με το περιβάλλον στους Αγίους Θεόδωρους να κάνει την διαφορά.

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται στο σημείο τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και με φωτογράφο και θα επιστρέψουμε με αυριανό ρεπορτάζ,

Παρακάτω η λίστα συμμετοχής:

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες

 

φωτό: Θοδωρής Ερμήλιο για το περιοδικό ΜΟΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Νέα κατηγορία Άνω των 40 και Παγκόσμιο Κύπελλο Senior FIM Hard Enduro από το 2026

Επίσημη βαθμολογική κατηγορία για βετεράνους αναβάτες στο HEWC
Senior World Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/2/2026

Οι αναβάτες άνω των 40 ετών αποκτούν τη δική τους επίσημη κατάταξη στο FIM Hard Enduro World Championship, αποδεικνύοντας ότι το σκληρό enduro δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Από τη σεζόν 2026, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει, το FIM Hard Enduro World Championship θα διαθέτει μια νέα κατηγορία Senior World. Μετά τη θεσμοθέτηση της κατηγορίας Junior και τη δημιουργία της κατηγορίας Γυναικών, το πρωτάθλημα επεκτείνει ακόμη περισσότερο το αγωνιστικό του εύρος, αναγνωρίζοντας πλέον και τους έμπειρους βετεράνους του αθλήματος.

Η νέα κατηγορία απευθύνεται σε αναβάτες ηλικίας 40 ετών και άνω, οι οποίοι πλέον θα μπορούν να βαθμολογούνται, να κατατάσσονται και να διεκδικούν επίσημα έναν παγκόσμιο τίτλο μέσα από το HEWC. Πιθανοί πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με ονόματα όπως ο Taddy Blazusiak και ο Graham Jarvis να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα του επιπέδου που μπορεί να προσελκύσει το Senior World Cup αν και ο τελευταίος πρόσφατα ανακοίνωσε το “δικό του” πρωτάθλημα Hard Enduro.

Πώς θα λειτουργεί το Senior World Cup

Το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Βετεράνων θα ακολουθεί συγκεκριμένους κανονισμούς:

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αναβάτες ηλικίας 40+ την ημέρα του αγώνα.
  • Από τους εννέα γύρους του HEWC, θα προσμετρώνται οι έξι καλύτεροι για τη βαθμολογία.
  • Οι αναβάτες πρέπει να διαθέτουν έγκυρη άδεια FIM Enduro και να δηλώνονται είτε στο πλήρες πρωτάθλημα HEWC είτε απευθείας στο Senior World Cup.
  • Οι συμμετέχοντες τρέχουν στις κανονικές κατηγορίες Gold, Silver ή Bronze, αλλά η θέση που καταλαμβάνουν στην κατηγορία τους καθορίζει τους βαθμούς που λαμβάνουν στην κατάταξη του World Cup.
  • Μια ενιαία βαθμολογία θα παρακολουθεί όλους τους Senior αναβάτες και θα αναδείξει τον κυπελλούχο στον τελευταίο αγώνα της σεζόν.
  • Ανοιχτό σε όλα τα επίπεδα εμπειρίας, από εργοστασιακούς μέχρι ερασιτέχνες που απλώς αρνούνται να ρίξουν ρυθμούς.Senior World Cup

Το Hard Enduro επιβραβεύει την εμπειρία

Ο Ross Whitehead, Διευθυντής του πρωταθλήματος, εξηγεί:

"Το Hard Enduro είναι ένα άθλημα που ανταμείβει την ικανότητα και τη συνέπεια, χαρακτηριστικά που δεν χάνονται με την ηλικία. Το Senior World Cup είναι ένας τρόπος να προσφέρουμε πρόσθετο κίνητρο σε αναβάτες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους πιο σκληρούς αγώνες enduro στον κόσμο, χρόνο με τον χρόνο."

Η βαθμολογία του Senior World Cup θα βασίζεται στο επίσημο σύστημα του HEWC, απονέμοντας βαθμούς στους 15 πρώτους Over-40 κάθε αγώνα. Η κατάταξη θα γίνεται με βάση τη θέση τους μεταξύ των άλλων εγγεγραμμένων senior αναβατών, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζονται.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η κατάταξη θα είναι ενιαία για Gold, Silver και Bronze: ένας αναβάτης που τερματίζει στην πιο απαιτητική κατηγορία (Gold) θα κατατάσσεται υψηλότερα από κάποιον που ολοκληρώνει μια ευκολότερη (Silver ή Bronze), ανεξάρτητα από τον χρόνο. Μόνο οι αναβάτες που τερματίζουν θα παίρνουν βαθμούς, εκτός αν υπάρξει επίσημη κατάταξη βάσει checkpoints από την επιτροπή της FIM.

Όπως και στην κατηγορία Γυναικών, το σύστημα αυτό επιβραβεύει τόσο την προσπάθεια όσο και την αγωνιστική απόδοση, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη ραγδαία αύξηση των senior αναβατών στο παγκόσμιο hard enduro.