Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 4ος αγώνας Άγιοι Θεόδωροι – Με πολλές συμμετοχές

Προετοιμασία για τον 4ο αγώνα με περισσότερες συμμετοχές
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

12/11/2022

Ολοκληρώνεται ο τεχνικός έλεγχος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro και μαζί το Κύπελλο Ελλάδας με την εγγύτητα στην πρωτεύουσα να φέρνει αυξημένες συμμετοχές συγκριτικά με τα δεδομένα της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Συνολικά 89 συμμετοχές με τις περισσότερες να αφορούν το Κύπελλο αλλά να δίνουν μία ατμόσφαιρα πληρότητας που χρειάζεται το Enduro.

Ιστορική επίσης συμμετοχή του Motocross πρωταθλητή Παναγιώτη Κουζή που θα ξανατρέξει σε αγώνα Enduro μετά από 11 χρόνια! Στις φωτογραφίες με το #238 περνώντας τεχνικό έλεγχο και με μοτοσυκλέτα της Sherco.

Ο καιρός αναμένεται καλός για αγώνα Enduro και με το περιβάλλον στους Αγίους Θεόδωρους να κάνει την διαφορά.

Το ΜΟΤΟ βρίσκεται στο σημείο τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και με φωτογράφο και θα επιστρέψουμε με αυριανό ρεπορτάζ,

Παρακάτω η λίστα συμμετοχής:

Ακολουθούν περισσότερες φωτογραφίες

 

φωτό: Θοδωρής Ερμήλιο για το περιοδικό ΜΟΤΟ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romaniacs: Οι μοτοσυκλέτες της Adventure Class – Σαρώνει το CFMOTO 450MT με σχεδόν τη μισή κατηγορία!

Τέσσερεις μοτοσυκλέτες μονοπωλούν τη νεοσύστατη κατηγορία, ενώ μετέχει έως και Super Tenere 750 του 1991!
romaniacs 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

29/7/2026

Ο αγώνας Romaniacs έχει πάψει να αποτελεί μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro από το 2025, όπως και το Erzbergrodeo, ωστόσο αμφότεροι παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλείς στο ευρύ κοινό και εξακολουθούν να συγκεντρώνουν πληθώρα κόσμου, από απλούς ερασιτέχνες όπως όλοι εμείς, ως επώνυμους από άλλους αγωνιστικούς χώρους.

Φέτος, για παράδειγμα, στο Romaniacs θα συναντήσει κανείς αναβάτες προερχόμενους από όλες τις κατηγορίες του παγκοσμίου Enduro (EnduroGP, SuperEnduro, Rally-Raid), τον Adam Riemann της σειράς βίντεο Motology, ακόμη και τον Remy Gardner του WSBK.

romaniacs 2026

Θα βρει επίσης συμμετοχές από όλον τον κόσμο, καθώς εκτός από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, στη Ρουμανία φέτος εκπροσωπούνται όλες οι ήπειροι: η Αμερική έχει την τιμητική της με ΗΠΑ και Καναδά, αλλά και πολλούς αναβάτες από τη Νότια Αμερική (Άγιος Δομίνικος, Αργεντινή, Αρούμπα, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Γουατεμάλα, Κολομβία, Μεξικό, Παραγουάη), η Ασία δίνει δυναμικό παρών (Αρμενία, Ινδονησία, Ιράν, Κίνα, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη), η Ωκεανία έχει αρκετή εκπροσώπηση από Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ την Αφρική εκπροσωπεί η Νότια Αφρική με αρκετούς αναβάτες σε διάφορες κατηγορίες.

Το δυνατό σημείο του φετινού αγώνα είναι η πολυπληθής Adventure Class, αντανακλώντας την εμπορική αναγνώριση αυτών των μοτοσυκλετών που πλέον ανταγωνίζονται τις καθαρόαιμες enduro σε αριθμό συμμετοχών, χωρισμένες σε τρεις υποκατηγορίες: Adventure Ultimate, Adventure Core και Adventure Lite.

romaniacs 2026

Συνολικά 95 adventure μοτοσυκλέτες μετέχουν στην κλάση αυτή, με 21 στην Ultimate και από 37 στις άλλες δύο. Κοινό χαρακτηριστικό τους η CFMOTO 450MT, η δημοφιλέστερη μοτοσυκλέτα της Adventure Class στο φετινό Romaniacs, αλλά επίσης δημοφιλέστερη και σε κάθε μια από τις τρεις υποκατηγορίες.

Συνολικά συμμετέχουν φέτος 39 CFMOTO 450MT, υπερδιπλάσιες της δεύτερης πιο δημοφιλούς μοτοσυκλέτας που είναι η Yamaha Tenere 700 με 15 εκπροσώπους. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε την Kove 800X με 11 συμμετοχές και τέταρτη την KTM 890 Adventure με 10. Από κει και πέρα όλες οι υπόλοιπες μοτοσυκλέτες έχουν μονοψήφιες συμμετοχές:

Triumph Tiger 900: 3
BMW F 900 GS: 2
CFMOTO 800MT-X: 2
CFMOTO 1000MT-X: 2
Honda Africa Twin: 2

romaniacs 2026

Σημειώνουμε την πρώτη εμφάνιση σε αγώνα των νέων BMW F 450 GS και R 12 G/S, ενώ στη λίστα συμμετοχών θα βρούμε ακόμη από μια BMW R 1300 GS, Ducati DesertX, KTM 790 Adventure και V-Strom 800 DE, αλλά και κάμποσες αναπάντεχες εμφανίσεις από το παρελθόν: Aprilia RXV 450, KTM 950 Adventure καθώς και μια Yamaha XTZ750 Super Tenere του 1991!

Δύο μάλιστα από τις CFMOTO του φετινού Romaniacs ήρθαν με την ελληνική CFMOTO Hellas Racing Team και τους Παναγιώτη Κουζή (800MT-X) και Γιώργο Κοινωνά (450ΜΤ).