Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη & Τίτλος για Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη

Λίγοι οι τερματισμοί εξαιτίας των συνθηκών
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/11/2023

Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας ή διαφορετικά ένας πραγματικός αγώνας Enduro με τους αναβάτες να παλεύουν για το ποιος θα μείνει όρθιος. Ήλιος με δόντια από πλευράς συνθηκών, χωρίς την χθεσινή βροχή αλλά με πάρα πολύ λάσπη δημιούργησε πολύ δύσκολες συνθήκες με τις συμμετοχές να μειώνονται ακόμη περισσότερο από εχθές.

Φυσικά προστέθηκαν οι αναβάτες του Κυπέλλου Β. Ελλάδος αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τερματίσει παρά ένα μικρό ποσοστό από αυτούς, εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας.

Το διοργανωτικό κομμάτι της λέσχης που είχε την ευθύνη, έτρεχε να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις στις εναλλασσόμενες συνθήκες και δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, αφαιρώντας ή παρακάμπτοντας ανηφόρες και κομμάτια που δημιουργούσαν πρόβλημα. Στο τέλος βέβαια ήταν αδύνατο για αρκετό κόσμο να αποφύγει το καπέλο, την ποινή δηλαδή για τον χρόνο διέλευσης που είχαν.

Με τον Ζώρα και τον Κουζή που εχθές εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες να μην παίρνουν εκκίνηση σήμερα ο Παναγιώτης Κακολύρης που αγωνίζεται με Beta 490 είναι ουσιαστικά ο πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τόσο στην Ε3 όσο και στην γενική κατάταξη! Ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα το φετινό με μεγάλο κενό ανάμεσα στους πρώτους και τελευταίους αγώνες και με περίεργες συνθήκες από πλευράς καιρού αλλά ο Κακολύρης ήταν και τυχερός ήταν όμως και συνεπής εξασφαλίζοντας συνεχώς μία καλή παρουσία που του έδωσε νωρίτερα τον τίτλο!

Ο συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, πήρε ξανά την δεύτερη θέση στον δεύτερο μόλις αγώνα που τρέχει με το ολοκαίνουριο ΚΤΜ EXC 300 TBI σε έναν αγώνα που παρά την δυσκολία του τον απόλαυσε στο μέγιστο βαθμό καθώς δεν είχε το άγχος του πρωταθλήματος, ξεκινώντας την σεζόν μόλις εχθές, από τον τέταρτο αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη
Μόλις δεύτερη ημέρα οδήγησης του ΚΤΜ EXC 300 TBI για τον Κίμωνα, 4 φορές πρωταθλητή και συντάκτη στο MOTO

Μακάρι τόσο στον επόμενο αγώνα, όσο και στην επόμενη σεζόν να δούμε περισσότερες συμμετοχές και ένα πρόγραμμα χωρίς τεράστιο κενό σχεδόν μισού χρόνου ανάμεσα στους αγώνες. Το σίγουρο είναι πως το Enduro έχει θέαμα και σήμερα όσοι αψήφησαν τις συνθήκες και το τσουχτερό κρύο που νωρίς το πρωί είχε 2 βαθμούς, είδαν τους αναβάτες να παλεύουν και απόλαυσαν εντουρο-θέαμα με όλη την σημασία.
 

Το Βάθρο Γενικής (EnduroGP) είναι το παρακάτω:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη

Ακολουθούν τα αποτελέσματα γενικής και οι πρώτες φωτογραφίες της ημέρας:

 

EnduroGP, Πορτογαλία – Ο Garcia κρατά την πρωτιά παρά την αντίσταση του Pichon

O πρωταθλητής Josep Garcia ήταν για μια φορά ακόμη ο κερδισμένος του τριημέρου
Josep Garcia
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

15/6/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro οδηγήθηκε στην Πορτογαλία και την περιοχή της πόλης Fafe για τον πρώτο από δύο συνεχόμενους γύρους στο ίδιο μέρος, καθώς ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό της χρονιάς.

Ο πρωταθλητής του 2025, Josep Garcia (KTM) ξεκίνησε νικηφόρα από το βράδυ της Παρασκευής (12/6) και το Akrapovic Super Test, με δεύτερο τον Zach Pichon (ΤΜ) και τρίτο τον Max Ahlin (Honda).

Κατά την πρώτη μέρα του διήμερου κυρίως αγώνα, Σάββατο 13/6, με κάμποση ζέστη και εντελώς ξηρές συνθήκες με πολλή σκόνη, ο Garcia πήρε τη νίκη της ημέρας, με τον Pichon να τερματίζει δεύτερος μετά από αντεπίθεση στις τρεις τελευταίες δοκιμασίες της, ενώ τρίτος κατετάγη ο Andrea Verona (KTM).

Η κυριακάτικη δράση (14/6) έγινε σε πιο ανεκτές συνθήκες, καθώς η έντονη ζέστη του Σαββάτου είχε υποχωρήσει λίγο, ενώ μια βροχή τα ξημερώματα βάρυνε ελαφρώς το έδαφος και περιόρισε τη σκόνη.

Αυτή τη φορά ωστόσο ήταν ο Pichon αυτός που ξεχώρισε από την αρχή και, παρά την έντονη πίεση του Garcia, ο Γάλλος της TM Racing κατάφερε να μείνει μπροστά και για οκτώ δευτερόλεπτα να πάρει τη νίκη της ημέρας, με δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Steve Holcombe (Honda) – ο οποίος είχε εγκαταλείψει από μηχανική βλάβη την προηγούμενη μέρα.

Έτσι ο Garcia πρακτικά ενίσχυσε τη θέση του στην κορυφή της κατάταξης φτάνοντας στους 149, με τον Verona να παραμένει δεύτερος με 127 και τον Pichon να πλησιάζει ελάχιστα στους 108 βαθμούς.

Ας δούμε τι έγινε σε κάθε κατηγορία χωριστά:

Josep Garcia
Josep Garcia

Ε1

Ο Garcia ήταν ο νικητής και τις δύο μέρες, συνεχίζοντας το αήττητο σερί του για φέτος. Δεύτερος κατετάγη ο Morgan Lesiardo (Triumph) και τρίτος ο Antoine Magain (Sherco).

Ε2

Η σπουδαία εμφάνιση του Pichon στη Fafe σήμανε τη νίκη του και στην κατηγορία όπου μονομαχεί με τον Verona, ο οποίος περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με τρίτο τον Hamish McDonald (Sherco).

endurogp
Από αριστερά: Josep Garcia, Zach Pichon, Steve Holcombe

Ε3

Ο Theo espinasse (Fantic) πήρε μιαν αναπάντεχη νίκη στην Πορτογαλία κερδίζοντας την πρώτη μέρα και τερματίζοντας πέμπτος τη δεύτερη. Πίσω του ισοβάθμησαν ο Brad Freeman (Beta) που παραμένει πρωτοπόρος στην κατάταξη της Ε3, ο Albin Norbbin (Husqvarna) και ο Julien Roussaly (Sherco), ενώ ο άτυχος της ημέρας ήταν δίχως άλλο ο Holcombe που με το μηδενικό του Σαββάτου λόγω βλάβης έμεινε λίγο πιο πίσω στην κατάταξη της κατηγορίας.

Rachel Gutish
Rachel Gutish

Γυναίκες

H Αμερικανίδα Rahcel Gutish (Rieju) κυριάρχησε και τις δύο μέρες του αγώνα και έφυγε με το μέγιστο των βαθμών από τη Fafe, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Καναδέζα Shelby Turner (Triumph) στην πρώτη της φετινή συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και τρίτη η Αγγλίδα Rosie Rowett (Rieju).

Ο επόμενος γύρος του EnduroGP θα επιστρέψει στη Fafe της Πορτογαλίας για έναν ακόμη αγώνα το ερχόμενο σαββατοκύριακο, 19-21/6.

Ετικέτες