Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη & Τίτλος για Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη

Λίγοι οι τερματισμοί εξαιτίας των συνθηκών
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

26/11/2023

Μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας ή διαφορετικά ένας πραγματικός αγώνας Enduro με τους αναβάτες να παλεύουν για το ποιος θα μείνει όρθιος. Ήλιος με δόντια από πλευράς συνθηκών, χωρίς την χθεσινή βροχή αλλά με πάρα πολύ λάσπη δημιούργησε πολύ δύσκολες συνθήκες με τις συμμετοχές να μειώνονται ακόμη περισσότερο από εχθές.

Φυσικά προστέθηκαν οι αναβάτες του Κυπέλλου Β. Ελλάδος αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τερματίσει παρά ένα μικρό ποσοστό από αυτούς, εξαιτίας της μεγάλης δυσκολίας.

Το διοργανωτικό κομμάτι της λέσχης που είχε την ευθύνη, έτρεχε να κάνει διορθωτικές παρεμβάσεις στις εναλλασσόμενες συνθήκες και δεν άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, αφαιρώντας ή παρακάμπτοντας ανηφόρες και κομμάτια που δημιουργούσαν πρόβλημα. Στο τέλος βέβαια ήταν αδύνατο για αρκετό κόσμο να αποφύγει το καπέλο, την ποινή δηλαδή για τον χρόνο διέλευσης που είχαν.

Με τον Ζώρα και τον Κουζή που εχθές εγκατέλειψαν από μηχανικές βλάβες να μην παίρνουν εκκίνηση σήμερα ο Παναγιώτης Κακολύρης που αγωνίζεται με Beta 490 είναι ουσιαστικά ο πρωταθλητής Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τόσο στην Ε3 όσο και στην γενική κατάταξη! Ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα το φετινό με μεγάλο κενό ανάμεσα στους πρώτους και τελευταίους αγώνες και με περίεργες συνθήκες από πλευράς καιρού αλλά ο Κακολύρης ήταν και τυχερός ήταν όμως και συνεπής εξασφαλίζοντας συνεχώς μία καλή παρουσία που του έδωσε νωρίτερα τον τίτλο!

Ο συντάκτης του MOTO, Κίμων Καράμπελας, πήρε ξανά την δεύτερη θέση στον δεύτερο μόλις αγώνα που τρέχει με το ολοκαίνουριο ΚΤΜ EXC 300 TBI σε έναν αγώνα που παρά την δυσκολία του τον απόλαυσε στο μέγιστο βαθμό καθώς δεν είχε το άγχος του πρωταθλήματος, ξεκινώντας την σεζόν μόλις εχθές, από τον τέταρτο αγώνα.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη
Μόλις δεύτερη ημέρα οδήγησης του ΚΤΜ EXC 300 TBI για τον Κίμωνα, 4 φορές πρωταθλητή και συντάκτη στο MOTO

Μακάρι τόσο στον επόμενο αγώνα, όσο και στην επόμενη σεζόν να δούμε περισσότερες συμμετοχές και ένα πρόγραμμα χωρίς τεράστιο κενό σχεδόν μισού χρόνου ανάμεσα στους αγώνες. Το σίγουρο είναι πως το Enduro έχει θέαμα και σήμερα όσοι αψήφησαν τις συνθήκες και το τσουχτερό κρύο που νωρίς το πρωί είχε 2 βαθμούς, είδαν τους αναβάτες να παλεύουν και απόλαυσαν εντουρο-θέαμα με όλη την σημασία.
 

Το Βάθρο Γενικής (EnduroGP) είναι το παρακάτω:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα 5ος αγώνας: Νίκη Κακολύρη σε αγώνα με πολύ λάσπη

Ακολουθούν τα αποτελέσματα γενικής και οι πρώτες φωτογραφίες της ημέρας:

 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες