Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα: Νικητής ο Αλέξης Ζώρας – Σταμάτησε πρόωρα ο αγώνας

Αρχικά είχε ακυρωθεί λόγω ομίχλης
Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα: Νικητής ο Αλέξης Ζώρας – Σταμάτησε πρόωρα ο αγώνας
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2023

Ο καιρός δεν άφησε τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro να διεξαχθεί ομαλά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με ειδική διαδρομή δίπλα στην λίμνη. Η πυκνή ομίχλη έθετε ζήτησα ασφάλειας για τους αγωνιζομένους και λίγο πριν την μέση του αγώνα ανακοινώθηκε η ακύρωσή του.

Ωστόσο έπειτα από την συμπλήρωση όλη της εικόνας από τους διοργανωτές, ανακοινώθηκε πως συμπληρώθηκαν τα 105 από τα 205 χιλιόμετρα και έτσι θα ισχύσει κατάταξη με νικητής της γενικής κατηγορίας των

Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα: Νικητής ο Αλέξης Ζώρας – Σταμάτησε πρόωρα ο αγώνας
Ο Αλέξης Ζώρας νικητής EnduroGP

 

Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες και τα αποτελέσματα.

Ακολουθούν οι πρώτες φωτογραφίες από το σημείο.

 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro