Πρωτάθλημα Enduro Καρδίτσα: Νικητής ο Αλέξης Ζώρας – Σταμάτησε πρόωρα ο αγώνας
Αρχικά είχε ακυρωθεί λόγω ομίχλης
Από τον
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
14/5/2023
Ο καιρός δεν άφησε τον τρίτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro να διεξαχθεί ομαλά σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με ειδική διαδρομή δίπλα στην λίμνη. Η πυκνή ομίχλη έθετε ζήτησα ασφάλειας για τους αγωνιζομένους και λίγο πριν την μέση του αγώνα ανακοινώθηκε η ακύρωσή του.
Ωστόσο έπειτα από την συμπλήρωση όλη της εικόνας από τους διοργανωτές, ανακοινώθηκε πως συμπληρώθηκαν τα 105 από τα 205 χιλιόμετρα και έτσι θα ισχύσει κατάταξη με νικητής της γενικής κατηγορίας των
Ο Αλέξης Ζώρας νικητής EnduroGP
Θα επανέλθουμε με περισσότερες πληροφορίες και τα αποτελέσματα.
Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM
Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Από τον
Παύλο Καρατζά
3/6/2025
Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.
Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.
Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.
Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”
Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.