Red Bull Romaniacs 2023 Offroad Day 1 - Καταιγίδα που θύμιζε σκηνικό αποκάλυψης! - Video

Μετά από μία ηλιόλουστη και στεγνή εκκίνηση, βροχή, χαλάζι και αέρας χτύπησαν το event
Red Bull Romaniacs 2023, day 1, storm
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/7/2023

Με μεγάλη δυσκολία ολοκληρώθηκε η Offroad Day 1 στο Red Bull Romaniacs 2023 μέσα στα Καρπάθια Όρη, καθώς μετά από μία ηλιόλουστη εκκίνηση, η τελευταία ώρα του αγώνα χαρακτηρίστηκε από έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι, κεραυνούς και δυνατό αέρα.

Τις βροχές της Ρουμανίας, τις ζήσαμε και εμείς φέτος από πρώτο χέρι, στο MEGA TEST ON-OFF 2023, όπου όπως ήδη έχετε διαβάσει στο τεύχος που κυκλοφορεί, η βροχή δεν μας έκανε την χάρη για καμία από τις δέκα μέρες που μείναμε εκεί. Στο STORY που έρχεται στο τεύχος Αυγούστου θα διαβάσετε πιο αναλυτικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στον ορεινό όγκο των Καρπαθίων.

Το Red Bull Romaniacs είναι ένα από τα σκληρότερα Hard Enduro Rally του κόσμου, κάτι που φάνηκε από την δεύτερη μέρα του event -μετά τον Πρόλογο, όπου στην Offroad Day 1, οι κριτές δεν διέκοψαν τον αγώνα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν προς το τέλος της ημέρας.

Στα πλάνα φαίνεται η ορμή με την οποία πέφτουν οι σταγόνες της βροχής αλλά και οι δυνατές ριπές ανέμου που σαρώνουν τους αναβάτες, οι οποίοι μάταια αναζητούν πρόσφυση στο βρεγμένο μαλακό χώμα.

Romaniacs

Χαρακτηριστικό της δυσκολίας της πρώτης ημέρας του αγώνα μετά τον Πρόλογο είναι ότι, όπως βλέπουμε στο βίντεο, οι αγωνιζόμενοι στα τεχνικά κομμάτια κατεβαίνουν από τις μοτοσυκλέτες τους για να μπορέσουν να περάσουν. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι συνέχισαν παρά τις κατακλυσμιαίες συνθήκες, φτάνοντας στον τερματισμό.

Pol Tarres

Για την ιστορία, πρώτος στην κατηγορία Gold ήρθε ο Manuel Lettenbichler, δεύτερος ο Trystan Hart και τρίτος ο Billy Bolt, ενώ ο Pol Tarres με τη δικύλινδρη Tenere 700 ήρθε τέταρτος στην Offroad Day 1 με διαφορά 17’ και 51’’ από τον πρώτο Jürg Schütz, στην κατηγορία Bronze. Σε αυτή ανήκει και η Kristen Landman, η οποία σε δημοσίευσή της στο facebook αποκάλυψε ότι αναγκάστηκε να καταφύγει σε μία... καλύβα για να κρυφτεί, μέχρι να περάσει η δυνατή μπόρα!

FIM Enduro Vintage Trophy – Ξεκινά σήμερα στην Πολωνία η 9η διοργάνωση του

Συμμετέχουν περισσότεροι από 230 αθλητές από 15 χώρες
Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/8/2025

Ο ετήσιος αγώνας FIM Enduro Vintage Trophy (EVT) θα διεξαχθεί στην Piekoszów της Πολωνίας από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου 2025, σηματοδοτώντας την ένατη έκδοση αυτού του αγαπημένου κλασικού enduro.

Αυτή η διοργάνωση έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πολωνία, καθώς συμπληρώνονται 58 χρόνια από τότε που φιλοξένησε για πρώτη φορά το FIM International Six Days Trial (ISDT) και 21 χρόνια από την διοργάνωση του FIM International Six Days Enduro (ISDE) στο Kielce. Οι διοργανωτές υπόσχονται μια υψηλού επιπέδου διαδρομή, ειδικές δοκιμασίες και ένα φεστιβάλ vintage Enduro που θα μείνει αξέχαστο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το πρόγραμμα ανά ημέρα:

Τρίτη 5 Αυγούστου: τελετή έναρξης + παρέλαση εθνών.

Τετάρτη (6/8): 40 χλμ διαδρομή + παραδοσιακό τεστ επιτάχυνσης.

Πέμπτη (7/8) & Παρασκευή (8/8): 130 χλμ καθημερινά, με έξι ειδικές δοκιμασίες την κάθε μέρα (2 Cross + 4 Enduro tests).

Σάββατο (9/8): σύντομη διαδρομή 18 χλμ προς Wincentów + τελική ειδική δοκιμασία και απονομή βραβείων το βράδυ στην Piekoszów.

Για το 2025 συμμετέχουν πάνω από 230 αθλητές από 15 χώρες. Συνολικά θα αγωνιστούν 29 ομάδες στην κατηγορία Vintage Silver Vase, 20 ομάδες στην κατηγορία Vintage Club και 52 αναβάτες στην Εαρινή Ατομική Κατηγορία (Individual).

 

Κατηγορίες:

Vintage Veteran Trophy: κάθε ομάδα έχει 3 αναβάτες ηλικίας ≥ 50 ετών και μόνο μία ομάδα ανά χώρα.

Vintage Silver Vase: ομάδες με 3 αναβάτες ηλικίας ≥ 40 ετών.

Vintage Club Team: απλές ομάδες συλλόγων των 3 αναβατών.

Individual: ελεύθερη επιλογή κατηγορίας από μεμονωμένους αναβάτες

 

Κατηγορίες Μοτοσυκλετών (ανά έτος κατασκευής & κυβισμό):

CATEGORY A: Classic 75 (Κατασκευάστηκαν έως το 1975)

A0: έως 75 cc

A1: έως 125 cc

A2: έως 175 cc

A3 πάνω από 175 cc

CATEGORY B: Classic 79 (Κατασκευάστηκαν έως το 1979)

B0: έως 80cc

B1: έως 125cc

B2: έως 175cc

B3: έως 250cc

B4: πάνω από 250cc

CATEGORY C: Classic 83 (Κατασκευάστηκαν έως το 1983)

C0: έως 80cc

C1: έως 125cc

C2 έως 250cc

C3: πάνω από 250cc

CATEGORY Open X: EVO 1986 (Κατασκευάστηκαν έως το 1986)

X1: έως 125cc

X2: πάνω από 125cc

Open 91 (Κατασκευάστηκαν έως το 1991)

Δεν υπάρχουν κατηγορίες