18η Πανελλήνια συγκέντρωση ελληνικής λέσχης μοτοσυκλετιστών BMW

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

9/12/2015

H ελληνική λέσχη μοτοσυκλετιστών BMW διοργανώνει την 18η πανελλήνια συγκέντρωσή της και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην Ιτέα.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Ιανουαρίου 2016 στο ξενοδοχείο Nafsika Palace στην Ιτέα Φωκίδος.
Οι τιμές των δωματίων έχουν ως εξής:
•         Μονόκλινο: 65 ευρώ
•         Δίκλινο: 85 ευρώ
•         Τρίκλινο: 110
Παιδιά έως 6 ετών δεν χρεώνονται. Από 6-12 ετών χρεώνονται 50%. Άνω των 12 ετών χρεώνονται κανονικά .          

Οι  παραπάνω  τιμές  είναι ανά  δωμάτιο και  περιλαμβάνουν:
•         Πρωινό σε μπουφέ
•         Δείπνο (σερβιριστό)
Τα μενού των δείπνων Παρασκευής και Σαββάτου, καθώς και το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αναρτηθούν σύντομα στο site της Λέσχης.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο ταξιδευτής και φίλος της λέσχης μας Κωνσταντίνος Μητσάκης, ο οποίος θα μας ταξιδέψει παρουσιάζοντας μας ένα από τα ονειρεμένα του ταξίδια με τη δίτροχη σύντροφό του.

Δηλώσεις συμμετοχής, με καταβολή αντίτιμου δωματίου, έως 11 Ιανουαρίου 2016 στον υπεύθυνο εκδρομικού Σπ. Καψοκαβαδη (6944665125) και Κυριαζή Παναγιώτη (6947010101).

Michael Dunlop: Τιμή στον θείο Joey Dunlop με τη νικήτρια Honda VTR1000 SP1 του 2000 [Video & Photo]

Ο πιο συναισθηματικά φορτισμένος γύρος που έχει κάνει στο Isle of Man ο Michael Dunlop
joey dunlop tribute
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/6/2026

Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Ιουνίου 2000, ημέρα του αγώνα για την κατηγορία Formula One TT στο Isle of Man Tourist Trophy και ημέρα ενός ακόμη θριάμβου για τον Joey Dunlop που, μαζί με τις άλλες δύο πρωτιές που είχε πάρει στις Ultra Lightweight ΤΤ (Honda RS125) και Lightweight 250 ΤΤ (Honda RS250), τον έφεραν συνολικά στις 26 νίκες σε ΤΤ, πρώτο με διαφορά στη σχετική λίστα.

joey dunlop tribute

Αυτή θα ήταν δυστυχώς η τελευταία του εμφάνιση στο αγαπημένο του Νησί, μιας και περίπου έναν μήνα αργότερα, στις 2 Ιουλίου, θα έχανε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του σε βροχερό αγώνα στην Εσθονία και μαζί τη ζωή του στην ηλικία των 48 ετών.

Εικοσιέξι χρόνια αργότερα είναι ένας άλλους Dunlop, ο ανιψιός Michael, που κυριαρχεί πλέον στη Νησί, αυτός που του έσπασε το ρεκόρ και το ανέβασε στα δυσθεώρητα ύψη 36 νικών και φυσικά ο απολύτως πιο κατάλληλος για να τιμήσει τον αείμνηστο Joey ‘Yer Maun’ Dunlop.

joey dunlop tribute

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2026 λοιπόν, η διοργάνωση του TT και ο Michael Dunlop τίμησαν τον αξέχαστο πρωταθλητή με έναν γύρο της Mountain Course με τη Honda VTR1000 SP1 που είχε καβαλήσει ο θείος Joey ως τη νίκη της Formula One TT, με την κόκκινη φόρμα με το φτερό της Honda και το χαρακτηριστικότατο κίτρινο Arai κράνος. Όλα αυθεντικά, όπως και οι μνήμες και τα συναισθήματα που σίγουρα γέννησε σε μεγάλο μέρος του κοινού η θέα της κόκκινης SP1 με τον αριθμό #3 στους δρόμους του Νησιού και τον αναβάτη με το κατακίτρινο κράνος.

Στο φετινό Tourist Trophy οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να γίνουν πολλά και μόλις πέντε αγώνες πρόλαβαν να καταγραφούν στα βιβλία ιστορίας, αλλά ούτε ο καιρός δεν άφηνε να χαλάσει αυτή η σπουδαία στιγμή.