Οι εκδρομές της ΛΕ.Φ.ΚΑ.

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/2/2016

Η Λέσχη Φίλων Kawasaki δημοσίευσε το πρόγραμμα των εκδρομών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το τηλέφωνο για το εκδρομικό τμήμα της λέσχης είναι (πάντα ανοιχτό και στο δρόμο) 6936493066. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο http://lefkaclub.blogspot.gr/p/blog-page_7443.html.
Το καθιερωμένο ραντεβού είναι κάθε Δευτέρα στις 20:30 στα γραφεία της λέσχης, που βρίσκονται Προμηθέως 73-75 και Αχαρνών, πλησίον του ηλεκτρικού σταθμού Κάτω Πατησίων.
Για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες απευθύνεστε στα τηλέφωνα:
Γιώργος: 6936493066
Δημήτρης: 6976030041
Νίκος: 6987001943

http://lefkaclub.blogspot.gr

 

Εκδρομές Μαρτίου 2016

Κυριακή 6/3

Βαρνάβας

10:30 π.μ.


παράδρομος Αγ. Στεφάνου
parking πρώην Goody's

Κυριακή 13/3

Λιμνιώνας

10:00 π.μ


BP Αφιδνών

Κυριακή 20/3

Καλαμάτα

Σπάρτη

09:00 π.μ.


Περίπτερο
Χαϊδαρίου

Κυριακή 27/3

Χαλκούτσι

10:30 π.μ.


BP Αφιδνών

 

Εκδρομές Απριλίου 2016

Κυριακή 3/4


16 χρόνια ΛΕΦΚΑ

επετειακή εκδρομή 
στο Σκορπονέρι
 

10:30 π.μ


BP Αφιδνών

Κυριακή 10/4

Πόρτο Γερμενό

10:30 π.μ


Περίπτερο
Χαϊδαρίου

Κυριακή 17/4



Κύμη

Στρόπωνες 
 

09:30 π.μ.


BP Αφιδνών

Κυριακή 24/4

Βαρυμπόμπη

Μαλακάσα

10:30 π.μ.


γέφυρα Βαρυμπόμπης

Παρασκευή 29/4
έως
Δευτέρα 2/5


πάσχα ΛΕΦΚΑ
Μετέωρα

camping «Βράχος»

στο Καστράκι
 

πληροφορίες
στο τηλέφωνο
εκδρομικού
της λέσχης

 

Attilio Petrogalli: Απεβίωσε σε τραγικό ατύχημα ο Ιταλός πρωταθλητής Enduro που βάφτισε το SWM Silver Vase

Ήταν μέλος των Silver Boys, της τετράδας αναβατών που κατέκτησαν το μεγάλο έπαθλο Silver Vase στο ISDE του 1975
Attilio Petrogalli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

25/8/2026

Ένας σπουδαίος πρωταθλητής Ιταλίας στο Enduro έφυγε από τη ζωή απροσδόκητα μετά από ένα απίστευτο ατύχημα. Ο 73χρονος Attilio Petrogalli είχε μεταβεί σε έναν παλιό μύλο φίλων του στην περιοχή Clusone της βόρειας Ιταλίας (κοντά στο Bergamo) για να καθαρίσει μια σφηκοφωλιά, όταν ξέσπασε φωτιά στην οποία παγιδεύτηκε και έχασε τη ζωή του από ασφυξία.

Silver Boys
Οι τέσσερις θριαμβευτές του ISDE το 1975, με τον Petrogalli δεύτερο από δεξία

Οι αρχές εκτιμούν πως η φωτιά ξεκίνησε κατά λάθος από τον ίδιο, ξέφυγε από τον έλεγχό του και του έκλεισε την έξοδο παγιδεύοντάς τον μέσα στο κτίσμα. Σύμφωνα με αναφορές του ιταλικού Τύπου μάλιστα, ο Petrogalli φορούσε πλήρη δερμάτινη μοτοσυκλετιστική στολή και κράνος full-face, πιθανότατα για να προστατευτεί από ενδεχόμενα τσιμπήματα των σφηκών, με το κράνος να λειτουργεί μοιραία εις βάρος του όταν ο χώρος γέμισε καπνό.

Silver Boys
Οι Silver Boys σε τιμητική εκδήλωση στην έκθεση Motorbike Expo της Βερόνα χρόνια μετά τον θρίαμβό τους. Στην δεξιά άκρη ο Attilio Petrogalli

Ο Petrogalli ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Ιταλίας που στο International Six Days of Enduro (ISDE) του 1975 στο Isle of Man είχε φτάσει ως την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου Silver Vase (Ασημένιο Βάζο).

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συναθλητές του Pierluigi Rottigni, Gualtiero Brissoni και Piero Gagni καβαλούσαν μοτοσυκλέτες της SWM, γεγονός που ώθησε την ιταλική εταιρεία να παρουσιάσει την ίδια χρονιά το πρώτο μοντέλο με το όνομα Silver Vase τιμώντας τη μεγάλη επιτυχία – ονομασία που επαναλήφθηκε το 2015 από την αναγεννημένη SWM στη ρετρό scrambler Silver Vase 440, ενώ από το 2025 έχει επιστρέψει στην τρέχουσα γκάμα της ως Silver Vase 650.

Attilio Petrogalli