BMW R nineT Urban G/S 2017

8/11/2016

Για όσους γνωρίζουν ήδη το R nineT Scrambler, το Urban G/S δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το επόμενο βήμα. Θα περίμενε κανείς πως η BMW δεν θα περιοριζόταν μόνο στην εμφάνιση, αλλά θα έδινε και λίγο διαφορετικό χαρακτήρα σε μια μοτοσυκλέτα που έχει τα ιστορικά αρχικά G/S. Αντί όμως για λίγο πιο χωματερές αναρτήσεις, το Urban G/S έχει ψηλό φτερό και μασκάκι που θυμίζει αυτά των πρώτων R80G/S του 1980, κοκκινοπορτοκαλί σέλα και αυτοκόλλητα στο λευκό ρεζερβουάρ του.

Μηχανολογικά δεν διαφοροποιείται σε τίποτα από το Scrambler, με τις ίδιες διαδρομές αναρτήσεων στα 125/140mm εμπρός – πίσω, τους ίδιους 110 ίππους, τις ίδιες χυτές ζάντες, ίδια όλα. Με τις έξτρα ακτινωτές ζάντες και τα TKC80 της Continental, φαίνεται πολύ καλύτερο, ειδικά αν του προσθέσει κανείς το μονόσελο και το σκαράκι από την σειρά των αξεσουάρ. Ο δρόμος που διάλεξε η BMW ήταν αυτός του ελάχιστου κόστους εξέλιξης και κατασκευής, μάλλον χάνοντας μια ευκαιρία να φτιάξει μια πραγματικά χρήσιμη μοτοσυκλέτα που θα γοήτευε τους ταξιδευτές.

Με ένα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ σαν του R80G/S Paris Dakar, και αντίστοιχες διαδρομές αναρτήσεων, θα αποτελούσε μια πιο απλή εναλλακτική πρόταση τουρισμού παντός εδάφους, αντί να απευθύνεται μόνο σε αυτούς που τους αρκεί να θυμίζει κάτι η εμφάνιση.  Ήδη, η Ducati με την παρουσίαση του Scrambler Desert Sled έδειξε πως μπορείς να έχεις και φιλική μοτοσυκλέτα και εμφάνιση και δυνατότητες: Είναι μελετημένο και φτιαγμένο για χρήση στο χώμα, με πιο ενισχυμένο πλαίσιο και 200mm διαδρομές αναρτήσεων. Και η Ducati δεν είχε στην γκάμα της έναν θρύλο όπως το R80G/S.

Βασίλης Καραχάλιος

Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi – 36ωρο Οδοιπορικό Μοτοσυκλέτας

Η Ελληνική Λέσχη Moto Guzzi διοργανώνει για 27η φορά έναν θεσμό-θεμέλιο της μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας στη χώρα μας
moto guzzi 36oro
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

18/3/2026

Το 27ο Οδοιπορικό θα διεξαχθεί στις 24-26 Απριλίου 2026 όπου και φέτος οι διαδρομές θα τιμούν την παράδοση και τα Ελληνικά τοπία.

To 36ωρο Οδοιπορικό προορίζεται για μοτοσυκλετιστές που αγαπούν την περιήγηση στο εκτεταμένο οδικό δίκτυο της χώρας, σε μια διαδρομή μεγάλης απόστασης που έχει στόχο να προάγει το μοτοσυκλετισμό και την οδική ασφάλεια, προσφέροντας στον αναβάτη ένα μοναδικό διήμερο.

Περισσότερες πληροφορίες και δυνατότητα εγγραφής: http://www.motoguzziclub.gr

Επικοινωνία με την οργανωτική ομάδα: [email protected]

Εγγραφές δια ζώσης στην Λέσχη, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 19:00-23:00 από 18/3 έως 08/04 (ή μέχρι εξαντλήσεως αριθμού συμμετοχών)

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία/ενημέρωση παρακαλώ επικοινωνήστε :

κ. Μπάμπης Γκιουλμεϊντάνογλου: 6984415755

κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος: 6978555870

κ. Χρήστος Γερόπουλος: 6937051207