KTM Adventure 1050 και νέοι δικύλινδροι κινητήρες – Μέσω… Bollywood η είδηση

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

2/10/2014

Ο Stefan Pierer, πρόεδρος της ΚΤΜ, βρέθηκε στην Ινδία για την παρουσίαση των RC200 και RC390 στην τοπική αγορά, και κατά την διάρκεια της παρουσίας του, έβγαλε ενδιαφέρουσες ειδήσεις σχετικά με το μέλλον της γκάμας της αυστριακής εταιρείας.
Αρχικά, λοιπόν, ανακοίνωσε την παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, του Adventure 1050, το οποίο θα κάνει την επίσημη πρώτη του στην EICMA τον ερχόμενο Νοέμβρη. Πρόκειται για μια πιο οικονομική έκδοση του Adventure 1190, η οποία μάλιστα στην Ινδία θα κοστίζει "φθηνότερα από τα υπόλοιπα χιλιάρια της κατηγορίας", καθώς η διαφορά του με το 1190 –πέρα από τον κυβισμό- θα είναι και σε επίπεδο εξοπλισμού. Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα θα λανσαριστεί πρώτα στις ευρωπαϊκές αγορές και δύο μήνες μετά την παρουσίασή της, θα κάνει το ντεμπούτο της και στην ινδική αγορά. Όλα τα εξαρτήματά της θα κατασκευάζονται από την ΚΤΜ στην Αυστρία και θα αποστέλλονται στο εργοστάσιο της Bajaj όπου θα γίνεται η συναρμολόγηση της μοτοσυκλέτας, εκεί που παράγονται τα μικρά Duke και RC. Απομένει μόνο να δούμε την διαφορά της τιμής του με το Adventure 1190 για να δούμε αν συντρέχει πραγματικά λόγος ύπαρξης για το καινούργιο 1050.
Η άλλη σημαντική είδηση που βγήκε από τα χείλη του κ. Pierer είναι η αντικατάσταση των μονοκύλινδρων κινητήρων της οικογένειας των 690, με νέους δικύλινδρους κινητήρες, οι οποίοι "θα ξεκινήσουν αρχικά με χωρητικότητες μεταξύ 500 και 600 κυβικών και σταδιακά θα φτάσουν τα 800 κυβικά", όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΤΜ. Ο Stefan Pierer δήλωσε επίσης πως θα μπορούσαν οι κινητήρες αυτοί να κατασκευάζονται στην Ινδία. Παράλληλα, σε μια συνέντευξή του στο ινδικό Autocar, είπε πως στο προσεχές μέλλον, εκτός από την σειρά των Duke 125-200-390 και των αντίστοιχων RC, θα παρουσιαστεί και μια σειρά on-off μοτοσυκλετών που θα "φορούν" τους μονοκύλινδρους κινητήρες, ενώ ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσουν κι έναν κινητήρα 250 κυβικών που θα διευρύνει ακόμη περισσότερο την γκάμα της αυστριακής εταιρείας, τον οποίο οι Ινδοί δημοσιογράφοι εκτιμούν πως θα είναι δικύλινδρος.

Yamaha XMAX 300: Δώρο αξεσουάρ αξίας 500 ευρώ με κάθε αγορά

Ισχύει για όλη τη σειρά των XMAX 300
XMAX
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/6/2026

Η Yamaha ανακοινώνει μία νέα προσφορά για τα μοντέλα της οικογένειας XMAX 300, προσφέροντας δώρο γνήσια αξεσουάρ Yamaha αξίας 500 ευρώ με κάθε αγορά έως και 31 Αυγούστου 2026.

Πιο συγκεκριμένα, με κάθε αγορά XMAX 300, XMAX 300 Tech MAX, XMAX 300 Tech MAX+, προσφέρονται δώρο γνήσια αξεσουάρ Yamaha αξίας 500 ευρώ.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως το σκούτερ της Yamaha κουβαλά 20 χρόνια κληρονομιάς, με αξιοπιστία που υπογραμμίζεται από το γεγονός πως όλη η οικογένεια XMAX 300 συνοδεύεται από 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση

Η προσφορά ισχύει έως και 31/08/2026 και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στο επίσημο δίκτυο συνεργατών Yamaha.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και όλα τα γνήσια αξεσουάρ που μπορείτε να αποκτήσετε: