Yamaha MT-03 2016

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/11/2015

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… νέου μοντέλου. Δεν χρειαζόταν να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες ή να παίζει σφαλιάρες με τους ανθρώπους από το R&D της Yamaha, για να αντιληφθεί ότι το junior supersport R3 θα γινόταν πολύ σύντομα ο δότης για τη δημιουργία του νέου μέλους της οικογένειας των ΜΤ. Το ΜΤ-03 έχει την δικύλινδρη καρδιά των 321 κυβικών του R3 και απευθύνεται –κυρίως- στους κατόχους διπλωμάτων της κατηγορίας Α2, και όχι μόνο…


Στην δημιουργία του έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εργονομία, με μια όρθια θέση οδήγησης και γωνίες που δημιουργούνται από το φαρδύ τιμόνι και τα μαρσπιέ, τέτοιες που θα βολέψουν ένα ευρύ φάσμα σωματότυπων. Το ύψος της σέλας βρίσκεται στα 780mm, γεγονός που το κάνει προσιτό σε κοντύτερους αναβάτες αλλά και στο γυναικείο κοινό, ενώ η συνολική του σχεδίαση δεν ξεφεύγει από τους αρχιτεκτονικούς κανόνες της οικογένειας των ΜΤ, διαθέτοντας μια ισχυρή οικογενειακή ταυτότητα.


Ο κινητήρας προέρχεται αυτούσιος από το R3 όπως και το πλαίσιο, ενώ έχει τοποθετηθεί ένα σχετικά μακρύ ψαλίδι (573mm) που διαθέτει αναλογία σε σχέση με το μεταξόνιο, ίδια με του YZF-R1 του 2014.


Οι αναρτήσεις και οι τροχοί είναι κι αυτοί δανεισμένοι από το μικρό supersport, ενώ το στάνταρ ABS συνεργάζεται με έναν δίσκο 298mm εμπρός και 220mm πίσω αντίστοιχα. Τα ΜΤ-03 διαθέτει επίσης Led φώτα εμπρός-πίσω και η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ του είναι στα 14 λίτρα.

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες