Ανακοίνωση Dorna-Ezpeleta για τις αναβολές

Στόχος να μην χαθεί ούτε ένας αγώνας...
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

3/3/2020

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, έπεσε σαν βόμβα η ακύρωση του αγώνα της κατηγορίας των MotoGP στο Qatar. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την επιδημία που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως με τον κορωνοϊό και έχει επηρεάσει τόσο την παραγωγή διάφορων εταιρειών που κλείνουν προσωρινά τα εργοστάσιά, τους όσο και την διεξαγωγή αγώνων και κάθε είδους event.

Σαν να μην έφτανε η ακύρωση του αγώνα των MotoGP στο Losail, δύο μέρες μετά πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να ακυρωθούν όλες οι συναθροίσεις, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα των GP στην Ταϊλάνδη. Επειδή όμως τα MotoGP αποφέρουν τεράστια κέρδη στην ταϊλανδική οικονομία, είναι υπό συζήτηση το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η ημερομηνία του αγώνα τον Οκτώβριο. Ωστόσο αυτή δεν είναι μια απόφαση που μπορεί να παρθεί απ’ την Κυβέρνηση, αλλά απ’ την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, Dorna.

Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta έδωσε μια συνέντευξη σχετικά με τα θέματα της επικαιρότητας. Σε ό,τι αφορά τον αγώνα του Qatar ανέφερε πως βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις Αρχές για να κατανοήσουν και να δουν τι ακριβώς μπορούν να κάνουν. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως οι αγώνες των Moto2 και Moto3 θα πραγματοποιηθούν κανονικά στο Losail, καθώς οι αναβάτες βρίσκονταν ήδη εκεί και δεν θα μπουν σε καραντίνα όπως έχουμε αναφέρει. “Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε το πρόβλημα με τον κορωνοϊό δεν μας επηρέαζε, όμως το απόγευμα της Κυριακής  ενημερωθήκαμε απ’ τις Αρχές του Qatar για την αλλαγή της κατάστασης. Όσοι ζουν στην Ιταλία ή είναι Ιταλοί και καταφθάνουν από εκεί στο Qatar θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι δεν έμειναν στην Ιταλία τις τελευταίες 14 μέρες. Δεν απαγορεύεται η άφιξη αυτών των περιπτώσεων στο Qatar, αλλά οποιοσδήποτε έχει πάει στην Ιταλία τις τελευταίες 14 μέρες θα πρέπει να  μπει σε καραντίνα για άλλες τόσες στο Qatar. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει σε όσους ανθρώπους παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να ακυρώσουμε τον αγώνα των MotoGP στο Qatar. Μπορούμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα κανονικά με τους αγώνες των Moto2 και Motο3, καθώς οι ομάδες βρίσκονται εδώ και καιρό στο Qatar για δοκιμές, όπως επίσης και τον αγώνα του Asian Talent Cup.”

Ο Ezepeleta ήταν σε διαρκή επικοινωνία και με τις Αρχές της Ταϊλάνδης, προσπαθώντας να μάθει τι θα γίνει με τον αγώνα εκεί και την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα λάβουν κατά της εξάπλωσης τους κορωνοϊού. “Η ταϊλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις μεγάλες συναθροίσεις και το γεγονός δεν συσχετίζεται με την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Η περίπτωση της Ταϊλάνδης είναι διαφορετική από αυτή του Qatar και γι' αυτό αποφασίσαμε να αναβάλλουμε τον αγώνα και να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε την ημερομηνία αργότερα, προς το τέλος της φετινής σεζόν. Το φετινό πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ακυρωθεί! Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και θα είμαστε σε επαγρύπνηση σχετικά με τον κορωνοϊό, που η κατάσταση του θέματος αλλάζει μέρα με τη μέρα. Ο στόχος μας είναι να μην χάσουμε ούτε έναν απ’ τους αγώνες της φετινής σεζόν.” Σχετικά με την περίπτωση της Ταϊλάνδης το θετικό είναι πώς ο αγώνας αναβάλλεται και δεν ακυρώνεται...

Ετικέτες

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak