Κλοπές στα GP στην Sepang: Έπιασαν τους κλέφτες!

Μια πολυμελής σπείρα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

16/12/2019

Κατά τη διάρκεια του αγώνα των GP στην Μαλαισία, το τριήμερο 1-3 Νοεμβρίου, συνέβη ένα παράξενοι γεγονός με κρούσματα κλοπών μέσα στα paddock, σε πολλές ομάδες της Moto2 και της Moto3. To συμβάν είχε θορυβήσει τις αρχές και την διοργανώτρια αρχή, καθώς όπως ανακοίνωσε και η πρόεδρος της πίστας, όλες οι εγκαταστάσεις φυλάσσονταν με κάμερες και ανθρώπους ασφαλείας, με την αστυνομία να έχει επιδοθεί στο κυνήγι των δραστών.

Η διαλεύκανση της υπόθεσης έγινε τελικά πριν από τρεις ημέρες, όταν η αστυνομία της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε 42 εξαρτήματα και ανταλλακτικά μοτοσυκλετών, αξίας πάνω από 16.000 ευρώ, ενώ συνελήφθησαν και έξι ημεδαποί με την κατηγορία των κλοπών στην Sepang και το Bangi. Ο Επίτροπος του διεθνούς αεροδρομίου της Kuala Lumpur, δήλωσε ότι τα κλοπιμαία ανήκαν σε ομάδα που πήρε μέρος στο Grand Prix της Μαλαισίας τον περασμένο Νοέμβριο. "Μια σειρά συλλήψεων και κατασχέσεων έγιναν από την αστυνομία μεταξύ 3 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου, όπου συνελήφθησαν έξι άτομα ηλικίας 23 ετών και κατασχέθηκαν εξαρτήματα και ανταλλακτικά μοτοσυκλετών", είπε ο Zulkifli Adamsah. "Ανάμεσα στα κατασχεθέντα ήταν τέσσερις επώνυμες τσάντες, 26 εξαρτήματα φρένων, εφτά εξαρτήματα πλαισίων, τρεις μπιέλες, δύο γκριπ, δύο σετ κουβερτών για λάστιχα, δύο επώνυμα μπουφάν, 14 σετ από βίδες, έξι μπουκάλια υγρών φρένων και πολλά άλλα. Οι αρχικές έρευνες αποκάλυψαν ότι ένας από τους υπόπτους, διατηρούσε συνεργείο μοτοσυκλετών και πουλούσε τα κλεμμένα αντικείμενα σε πελάτες του." Είπε επίσης ότι τα συγκεκριμένα εξαρτήματα πωλούνταν κατά πολύ φθηνότερα απ' όσο κόστιζαν στο νόμιμο εμπόριο, δίνοντας για παράδειγμα μια δαγκάνα που πωλούνταν 130 ευρώ, ενώ το πραγματικό της κόστος ήταν 216 ευρώ. "Αυτά τα αντικείμενα είναι ακριβά και διαπιστώσαμε ότι μερικά από αυτά είχαν τοποθετηθεί πάνω στην μοτοσυκλέτα του υπόπτου", δήλωσε ο Zulkifli και πρόσθεσε ότι από τους έξι συλληφθέντες οι δύο ήταν υπό την επήρεια μεθαμφεταμίνης και είχαν φάκελο για κλοπές μοτοσυκλετών.

Μερικοί από τους υπόπτους που συνελήφθησαν ήταν επίσης part time εργαζόμενοι στην διοργάνωση των MotoGP το 2019 και είχαν πάσο για είσοδο στην Sepang International Circuit από την εταιρεία security (SIC). Η καταγγελία για τις κλοπές έφτασε στην αστυνομία από την SIC στις 2 Νοεμβρίου, ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Datuk Razlan Razali, είχε αναφέρει προηγουμένως ότι το συμβάν που διαπράχθηκε το πρωί της 1ης Νοεμβρίου αφορούσε κλοπές από έξι ομάδες των Moto3 και Moto2, με την ομάδα Angel Nieto να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες.

Παράλληλα, τρία άτομα μεταξύ 23 και 30 ετών που ανήκουν στο προσωπικό ασφαλείας, κλήθηκαν στα κεντρικά της αστυνομίας στις 3 Νοεμβρίου και τέθηκαν υπό κράτηση προκειμένου να βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.

 

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες