MotoE Cup: Νεότερες εξελίξεις!

Αλλάζουν οι ημερομηνίες στο κύπελλο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/3/2019

Σήμερα θα ήταν κανονικά η δεύτερη μέρα των δοκιμών της MotoE στη Jerez, όπου φέτος η νέα κατηγορία θα έκανε την ντεμπούτο της στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix. Όμως μια φωτιά όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό που χρειάζονται, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της MotoE να βρίσκεται στον αέρα.

Η FIM έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και την πορεία του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει, οι ζημιές περιορίζονται μόνο στον εξοπλισμό και τις μοτοσυκλέτες χωρίς να υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί του προσωπικού. Έπειτα, γνωστοποίησε πως στο box που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε καμιά μοτοσυκλέτα που φορτιζόταν εκείνη την ώρα. Ακόμη, ενημερώνει πως το πρωτάθλημα της MotoE θα διεξαχθεί κανονικά φέτος με τη διαφορά πως οι ημερομηνίες θα αλλαχθούν και ο αγώνας στην πίστα της Jerez δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Dorna και όλοι οι συνεργάτες της που εμπλέκονται σ’ αυτή τη νέα περιπέτεια, δεσμεύονται πως θα επαναφέρουν στην πίστα το FIM Enel MotoE πρωτάθλημα όσο το δυνατόν συντομότερο, καθώς οι εργασίες για την αντικατάσταση τόσο του χαμένου εξοπλισμού όσο και των μοτοσυκλετών, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και μόλις διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τα αποτελέσματά της θα δημοσιευθούν άμεσα. 

Ετικέτες

Βρετανικό Πρωτάθλημα Superbike: Έρχεται νέα σειρά ντοκιμαντέρ για το κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα

Μας μεταφέρει στα παρασκήνια του BSB - Με επίκεντρο την ομάδα OMG Nitrous και τον πρωταθλητή Kyle Ryde
BSB Docu-Series
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/7/2025

Μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα παρασκήνια της Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbike (British Superbike Championship-BSB ) βρίσκεται σε παραγωγή και θα επικεντρώνεται στην ομάδα OMG Nitrous Competitions Racing και τον πρωταθλητή Kyle Ryde.

Η σειρά, η οποία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μετά το τέλος της φετινής σεζόν — πιθανότατα γύρω στον Νοέμβριο ή Δεκέμβριο — θα παρουσιάζει λεπτομερώς τη δράση εντός και εκτός πίστας, εστιάζοντας όχι μόνο στον αγώνα αλλά και στην καθημερινότητα της ομάδας, στους μηχανικούς, τους χορηγούς, τη φιλοξενία και τις απαιτήσεις της εφοδιαστικής υποστήριξης.

Μέσα από τη συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Visuals Dept, γνωστή από δουλειές με τον Jake Paul και τη Monster Energy, η OMG Nitrous Competitions θέλει να προσφέρει μια σύγχρονη, επαγγελματική και ανθρώπινη προσέγγιση στη ζωή μιας αγωνιστικής ομάδας. Σημαντικό μέρος της σειράς θα αφιερωθεί και στην ιστορία της Nitrous Competitions, καθώς και στον ίδιο τον Ryde, παρουσιάζοντας στιγμές από την καθημερινή του ζωή και την οικογένειά του.

Το ντοκιμαντέρ θα καλύψει επίσης τη συμμετοχή του Ryde ως wildcard στον αγώνα του World Superbike στο Donington Park (11–13 Ιουλίου), προσθέτοντας μια διεθνή διάσταση στο project.

Με δεδομένη τη σπανιότητα τέτοιων παραγωγών στον χώρο της μοτοσυκλέτας, το ντοκιμαντέρ για το κορυφαίο πρωτάθλημα superbike σε εθνικό επίπεδο αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.