MotoE Cup: Νεότερες εξελίξεις!

Αλλάζουν οι ημερομηνίες στο κύπελλο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/3/2019

Σήμερα θα ήταν κανονικά η δεύτερη μέρα των δοκιμών της MotoE στη Jerez, όπου φέτος η νέα κατηγορία θα έκανε την ντεμπούτο της στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix. Όμως μια φωτιά όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό που χρειάζονται, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της MotoE να βρίσκεται στον αέρα.

Η FIM έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και την πορεία του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει, οι ζημιές περιορίζονται μόνο στον εξοπλισμό και τις μοτοσυκλέτες χωρίς να υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί του προσωπικού. Έπειτα, γνωστοποίησε πως στο box που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε καμιά μοτοσυκλέτα που φορτιζόταν εκείνη την ώρα. Ακόμη, ενημερώνει πως το πρωτάθλημα της MotoE θα διεξαχθεί κανονικά φέτος με τη διαφορά πως οι ημερομηνίες θα αλλαχθούν και ο αγώνας στην πίστα της Jerez δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Dorna και όλοι οι συνεργάτες της που εμπλέκονται σ’ αυτή τη νέα περιπέτεια, δεσμεύονται πως θα επαναφέρουν στην πίστα το FIM Enel MotoE πρωτάθλημα όσο το δυνατόν συντομότερο, καθώς οι εργασίες για την αντικατάσταση τόσο του χαμένου εξοπλισμού όσο και των μοτοσυκλετών, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και μόλις διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τα αποτελέσματά της θα δημοσιευθούν άμεσα. 

Ετικέτες

Royal Enfield Busted Knuckle Build Off - Οι φιναλίστ του διαγωνισμού custom με Shotgun 650

Έξι custom δημιουργίες προκρίνονται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού, στο Bike Shed Moto Show στο Λονδίνο
Busted-Knuckle-Build-Off-Europe
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/4/2026

Η Royal Enfield αποκαλύπτει τις μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν ανάμεσα σε περισσότερες από 600 συμμετοχές, με βάση τη Shotgun 650.

Η Royal Enfield ανακοίνωσε τους έξι φιναλίστ για τη δεύτερη εκδοχή του διαγωνισμού Busted Knuckle Build Off (BKBO), που αναδεικνύει τη δημιουργικότητα και την τεχνική αρτιότητα των συνεργαζόμενων dealers της από την Ευρώπη.

Οι φιναλίστ προέκυψαν μεταξύ 600 και άνω συμμετοχών και πλέον ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις τελικές τους κατασκευές στο Bike Shed Moto Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο από 22 έως 24 Μαΐου.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Η διαδικασία των κατασκευών διήρκεσε σχεδόν έξι μήνες, με τη Royal Enfield να ενισχύει τους συμμετέχοντες με κεφάλαιο ύψους 5.000 λιρών για την υλοποίηση των custom μοτοσυκλετών τους. Όλες οι συμμετοχές βασίζονται στη Royal Enfield Shotgun 650, ένα μοντέλο που θεωρείται από τα πιο “δεκτικά” σε μετατροπές στη γκάμα της εταιρείας.

Λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης, θα δημοσιευτεί online μια πρώτη παρουσίαση των έξι κατασκευών, συνοδευόμενη από ξεχωριστά video, σαν μίνι ντοκιμαντέρ για κάθε μια από τις 6 φιναλίστ μοτοσυκλέτες, τα οποία θα προβληθούν και μέσω των social media της εταιρείας.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Ο νικητής θα αναδειχθεί την Κυριακή 24 Μαΐου, μέσα από συνδυασμό ψήφων κοινού, της εταιρείας και επιτροπής εμπειρογνωμόνων από τον χώρο του customizing. Το έπαθλο περιλαμβάνει ένα ταξίδι με όλα τα έξοδα πληρωμένα στην εκδήλωση Motoverse, στη Goa της Ινδίας, που θα πραγματοποιηθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe

Οι έξι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι οι εξής: Vintage Garage Motors (Τσεχία), Motorrad Bläsing (Γερμανία), KS Motorcycles (Γαλλία), Royal Enfield Riviera (Ιταλία), Unik Edition (Πορτογαλία) και Krazy Horse (Ηνωμένο Βασίλειο).

Ο Adrian Sellers, επικεφαλής Custom & Motorsport της Royal Enfield, δήλωσε: "Είναι λογικό ο τελικός της δεύτερης ευρωπαϊκής έκδοσης του BKBO να φιλοξενηθεί στο Bike Shed Show, μια διοργάνωση που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, τη δεξιοτεχνία και την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα. Ανυπομονούμε να δούμε τις καλύτερες δουλειές από το δίκτυο συνεργατών μας να πρωταγωνιστούν στην έκθεση, παρουσιάζοντας τη μοναδική φαντασία και τις δυνατότητες κάθε ομάδας, μέσα από τη δική της προσέγγιση πάνω στη Shotgun 650."

Busted-Knuckle-Build-Off-Europe