MotoE Cup: Νεότερες εξελίξεις!

Αλλάζουν οι ημερομηνίες στο κύπελλο
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

14/3/2019

Σήμερα θα ήταν κανονικά η δεύτερη μέρα των δοκιμών της MotoE στη Jerez, όπου φέτος η νέα κατηγορία θα έκανε την ντεμπούτο της στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix. Όμως μια φωτιά όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό που χρειάζονται, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της MotoE να βρίσκεται στον αέρα.

Η FIM έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και την πορεία του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει, οι ζημιές περιορίζονται μόνο στον εξοπλισμό και τις μοτοσυκλέτες χωρίς να υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί του προσωπικού. Έπειτα, γνωστοποίησε πως στο box που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε καμιά μοτοσυκλέτα που φορτιζόταν εκείνη την ώρα. Ακόμη, ενημερώνει πως το πρωτάθλημα της MotoE θα διεξαχθεί κανονικά φέτος με τη διαφορά πως οι ημερομηνίες θα αλλαχθούν και ο αγώνας στην πίστα της Jerez δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Dorna και όλοι οι συνεργάτες της που εμπλέκονται σ’ αυτή τη νέα περιπέτεια, δεσμεύονται πως θα επαναφέρουν στην πίστα το FIM Enel MotoE πρωτάθλημα όσο το δυνατόν συντομότερο, καθώς οι εργασίες για την αντικατάσταση τόσο του χαμένου εξοπλισμού όσο και των μοτοσυκλετών, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και μόλις διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τα αποτελέσματά της θα δημοσιευθούν άμεσα. 

Ετικέτες

Δίχρονη Vespa 407 κυβικών αποδίδει 102 ίππους και μπορείς να την αποκτήσεις [Video]

Το συγκεκριμένο κιτ κινητήρα θα πωλείται προς 10.000 ευρώ
vespa
Από τον

Παύλο Καρατζά

6/5/2026

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Project 407 και φέρει την υπογραφή της Egig Performance που κατασκεύασε μία δίχρονη μονοκύλινδρη Vespa που αποδίδει 102 ίππους και μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χλμ./ώρα.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην βελτίωση των Vespa και ιδρύθηκε το 2017 στην Ιταλία. Η τρέχουσα παραγωγή της εταιρείας ανέρχεται σε περίπου 130 κινητήρες ετησίως, που προορίζονται όχι μόνο για Ιταλούς πελάτες. Οι μηχανικοί της δουλεύουν πάνω στο project 407 τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχουν ετοιμάσει μία Vespa που αποδίδει 102 ίππους στις 11.000 στροφές και 7.65 kg.m ροπής στις 10.000 στροφές.

Ο κινητήρας της είναι δίχρονος μονοκύλινδρος 407 κυβικών και σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Erich Oberpertinger, μπορεί να κινήσει το σύνολο με ταχύτητα άνω των 200 χλμ./ώρα. Την τροφοδοσία του κινητήρα έχουν αναλάβει δύο καρμπυρατέρ διαμέτρου 42 mm, που προέρχονται από την εποχή των δίχρονων μοτοσυκλετών του MotoGP. 

Vespa

Η εταιρεία Egig Performance πουλάει και έτοιμο κιτ κινητήρων και ο κινητήρας Egig 407 προορίζεται για μια πολύ μικρή ομάδα αναβατών, αφού θα κατασκευαστούν μόλις πέντε τέτοιοι κινητήρες, με την τιμή τους να κυμαίνεται στα 10.000 ευρώ.

Ετικέτες