Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

MotoE Cup: Νεότερες εξελίξεις!

Αλλάζουν οι ημερομηνίες στο κύπελλο

Σήμερα θα ήταν κανονικά η δεύτερη μέρα των δοκιμών της MotoE στη Jerez, όπου φέτος η νέα κατηγορία θα έκανε την ντεμπούτο της στα πλαίσια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Grand Prix. Όμως μια φωτιά όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της 14ης Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει τόσο τις μοτοσυκλέτες όσο και τον εξοπλισμό που χρειάζονται, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα της MotoE να βρίσκεται στον αέρα.

Η FIM έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς αλλά και την πορεία του πρωταθλήματος. Όπως αναφέρει, οι ζημιές περιορίζονται μόνο στον εξοπλισμό και τις μοτοσυκλέτες χωρίς να υπάρχουν απώλειες ή τραυματισμοί του προσωπικού. Έπειτα, γνωστοποίησε πως στο box που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν υπήρχε καμιά μοτοσυκλέτα που φορτιζόταν εκείνη την ώρα. Ακόμη, ενημερώνει πως το πρωτάθλημα της MotoE θα διεξαχθεί κανονικά φέτος με τη διαφορά πως οι ημερομηνίες θα αλλαχθούν και ο αγώνας στην πίστα της Jerez δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η Dorna και όλοι οι συνεργάτες της που εμπλέκονται σ’ αυτή τη νέα περιπέτεια, δεσμεύονται πως θα επαναφέρουν στην πίστα το FIM Enel MotoE πρωτάθλημα όσο το δυνατόν συντομότερο, καθώς οι εργασίες για την αντικατάσταση τόσο του χαμένου εξοπλισμού όσο και των μοτοσυκλετών, έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη και μόλις διαλευκανθούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τα αποτελέσματά της θα δημοσιευθούν άμεσα. 

Tags: