MotoGP: Συνεργασία Dorna με Facebook!

Για να μην χάνετε στιγμή απ’ τη δράση!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

6/3/2020

Μέσα από ένα δελτίου τύπου, η Dorna Sports, υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των MotoGP, ανακοίνωσε τη νέα διαδικτυακή συνεργασία της με το… Facebook! Στόχος φυσικά είναι η μεγαλύτερη προβολή του πρωταθλήματος μέσα  απ’ τη διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα μέσω του Facebook Watch. Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορα video μήκους από τρία έως επτά λεπτά με αποκλειστικό υλικό από όλες τις κατηγορίες!

Τα πρώτα video θα είναι διαθέσιμα στο Facebook Watch απ’ τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στο Qatar, όπου λόγω του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν μόνο οι αγώνες των Moto2 και Moto3. Βασικός στόχος είναι να προσφέρουν στους φιλάθλους αποκλειστικά πλάνα απ’ το κλίμα που επικρατεί στα boxes των ομάδων, που δεν βλέπουμε τόσο συχνά πριν ή μετά τη λήξη του αγώνα. Επίσης θα δημοσιεύονται και video δράσης με περιεχόμενο από τα πράγματα που συμβαίνουν, τόσο μέσα όσο και έξω απ’ την πίστα.

Η συνεργασία ήταν απαραίτητη, απ’ τη στιγμή που πέρσι η σελίδα των MotoGP απέκτησε 355.000 νέους ακόλουθους στο Facebook, ξεπερνώντας τα 13.000.000. Η απήχηση των video της σελίδας των MotoGP το 2019 αυξήθηκε κατά 50% ξεπερνώντας τις 1.000.000.000 προβολές, υπογραμμίζοντας την ακόρεστη δίψα των φιλάθλων για περισσότερη δράση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dorna Sports, Manel Arroyo είπε: “Είμαστε στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα συνεργασία μας με το Facebook. Το πρωτάθλημα Grand Prix έχει δεσμευτεί να ενώνει τους φιλάθλους και να είναι σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, προσφέροντας νέους τρόπους αλληλεπίδρασης. Το Facebook είναι ο καλύτερος συνέταιρος για αυτό το σκοπό. Επίσης, είναι ένας φανταστικός τρόπος να προσεγγίσουμε νέο κοινό, προβάλλοντάς τους τις καλύτερες στιγμές των MotoGP μέσα από αποκλειστικά πλάνα.”

Οι αναβάτες και οι ομάδες φυσικά, θα έχουν τη δυνατότητα να αναδημοσιεύουν τα video (χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να τα ξανανεβάσουν) απ’ το Facebook Watch, ενώ μερικά από αυτά θα είναι διαθέσιμα και στο Instagram, με στόχο φυσικά την ανάδειξη του πρωταθλήματος…

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες