Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Το νέο κράνος του Rossi στο Mugello

Παράδοση των MotoGP..

Είναι κομμάτι πλέον της παράδοσης των MotoGP, να περιμένει κανείς να δει το νέο κράνος του Rossi στο Mugello, παράδοση που αγκαλιάζει ολόκληρο το Mugello καθώς το νέο κράνος υποδέχονταν ακόμα και αναβάτες άλλων ομάδων.. αν κι αυτό έχει χρόνια να γίνει, μιας και η ατμόσφαιρα πλέον δεν είναι η πιο αγαπημένη που θα μπορούσε.

Το νέο AGV Pista GP R για τον Rossi, ένα κράνος που πριν δύο χρόνια έκανε την διαφορά καθώς έβγαινε στην παραγωγή με ενσωματωμένο σωληνάκι για σύνδεση με δοχείο νερού στην στολή, έρχεται τώρα με τα πιο.. κόσμια γραφικά που περιμένει κανείς από τον Aldo Drudi. Συνήθως οι κατευθυντήριες γραμμές που παίρνει είναι αρκετά προκλητικές, όπως τότε που το κράνος που παρουσίασαν ήταν ένα τεράστιο σακί ζυμαρικών… αλλά αυτή την φορά ο στόχος ήταν να διατηρηθεί το θέμα του «ήλιου και της σελήνης» στο επίκεντρο και φυσικά με καθαρά ιταλικό στιλ.

Ευτυχώς κυριαρχεί η τρικολόρε παντού και τίποτα δεν θυμίζει την θεματική απεικόνιση που έχει επιλέξει ο Rossi και είχε ξεσηκώσει σχόλια τον περασμένο Νοέμβριο στις δοκιμές. Τότε ήταν που εμφάνισε το κράνος με τις χάντρες  εμπνευσμένο από τους «Χουητσόλ», εθνική μειονότητα ιθαγενών του Μεξικού που διάσπαρτα κατοικεί στην οροσειρά της Σιέρρα Μάντρε. Ο πολιτισμός τους προστατεύεται από το κράτος κι έχοντας απορρίψει την δυτική θρησκεία αλλά και τον σύγχρονο τρόπο ζωής ζουν πλέον από το εμπόριο έργων τέχνης σε τουρίστες: «Η τέχνη των Χουητσόλ μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί χρησιμοποιεί πολλά από τα δικά μου σύμβολα, όπως ο Ήλιος, η Σελήνη και η Χελώνα, μαζί με τα έντονα χρώματα φυσικά»είχε πει τότε ο Rossi.

Τώρα όμως έχουμε ένα από τα πιο απλά και καθαρά σχέδια που έχουν έρθει στο Mugello, χωρίς υπερβολές και πολυπλοκότητα: