Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Συνελήφθη ο Mat Mladin, για παιδοφιλία!

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο πολυπρωταθλητής των AMA Pro Superbike

Τα νέα πως ο επτά φορές πρωταθλητής του AMA Pro Superbike πρωταθλήματος, κατηγορήθηκε και συνελλήφθη για παιδοφιλία είναι τραγικά. Όπως δημοσίευσε η Αυστραλιανή εφημερίδα, Daily Telegraph, που θεωρείται μια απ’ τις πιο αξιόπιστες της χώρας των καγκουρό, ο 48χρονος Mlading συνελήφθη απ’ τις τοπικές αρχές για παιδοφιλία. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι σε δύο περιπτώσεις ήρθε επιτυχώς σε σεξουαλική επαφή με ένα παιδί μικρότερο των 10 ετών, χωρίς να διευκρινίζεται το φύλλο του. Ακόμη, κατηγορείται και για απόπειρα αποπλάνησης ανηλίκου πάλι μικρότερης ηλικίας των 10 με στόχο τη σεξουαλική επαφή, χωρίς να διευκρινίζεται αν είναι το ίδιο παιδί με αυτό των προηγούμενων κατηγοριών.

Στις 13 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η σύλληψή του και μετά από αρκετές μέρες φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας τα 50.000 αυστραλιανά δολλάρια της εγγύησης και παραδόθηκε το διαβατήριό του, ώστε να μην μπορεί να φύγει απ’ τη χώρα. Την υπόθεση έχει αναλάβει το δικαστήριο του Campbeltown, που βρίσκεται στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας.

Παρότι ο Mladin είχε στεφθεί επτά φορές πρωταθλητής των AMA Pro Superbike, ήταν ευρύτερα γνωστό στο κόσμο του paddock, πως δεν ήταν και η πιο ευχάριστη προσωπικότητα και πώς η σχέση του με τον teammate του, Ben Spies, στην εργοστασιακή ομάδα της Suzuki ήταν ιδιαίτερα τεταμένη. Να θυμίσουμε επίσης οτι ο Mladin είχε κερδίσει επίσης τρεις φορές τον αγώνα Daytona 200, ενώ είχε τρέξει και μερικούς αγώνες ως wild card συμμετοχή στο WSBK, παίρνοντας μάλιστα και την pole position στην Laguna Seca το 2003.