Το virtual GP επανέρχεται!

Εικονικοί αγώνες και για τις τρεις κατηγορίες!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/4/2020

Η Dorna εισέπραξε μια εξαιρετικά μεγάλη θετική απήχηση από τα δύο εικονικά events που διοργανώθηκαν διαδικτυακά, με αρκετά από τα "βαριά" ονόματα των MotoGP να στήνονται στην virtual σχάρα εκκίνησης του Mugello και του Red Bull Ring. Ανάμεσά τους οι αδερφοί Marquez, ο Fabio Quartararo, ο Maverick Vinales, ο Danilo Petrucci και ο Valentino Rossi.

Αυτό που ξεκίνησε ως ένα… χαριτωμένο event, εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε ένα μεγάλο trend με ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή από όλη την "κοινότητα" των MotoGP, από τους θεατές και τους συνεργάτες της οργάνωσης, μέχρι τους χορηγούς. Ούτε λίγο ούτε πολύ, 29 από τα μεγαλύτερα παγκόσμια τηλεοπτικά δίκτυα κάλυψαν το event, όπως η Sky Italy, το Canal+ της Γαλλίας, το DAZN, το BT Sport στη Μ. Βρετανία και πολλά άλλα.

Η απήχηση που είχαν οι δύο αγώνες στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ήταν εξίσου μαζική και τεράστια, με 520 διαφορετικά ψηφιακά περιεχόμενα να δημιουργούνται, τα οποία συγκέντρωσαν 75 εκατομμύρια αλληλεπιδράσεις. Οι θεάσεις των video ξεπέρασαν τα 13-14 εκατομμύρια για τον κάθε αγώνα, ενώ ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι όλο το υλικό που δημιουργήθηκε γύρω από τον δεύτερο αγώνα ξεπέρασε τα 8,5 εκατομμύρια λεπτά!

Όλα αυτά, όπως είναι λογικό, οδήγησαν την Dorna στο να προετοιμάσει το επόμενο βήμα. Την Κυριακή 3 Μαΐου –την ημερομηνία που ήταν κανονικά να διεξαχθεί το ισπανικό GP της Jerez- θα προβληθεί μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά: το Red Bull Virtual Grand Prix της Ισπανίας. Θα έχει μάλιστα έναν έντονα φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς θα υποστηρίζει το "Two Wheels for Life" (την επίσημη φιλανθρωπική δράση των MotoGP) στην προσπάθεια στην μάχη κατά της πανδημίας του Covid-19. O αγώνας θα ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδας και θα συμμετέχουν για πρώτη φορά και οι τρεις κατηγορίες (MotoGP, Moto2 και Moto3).

Οι ομάδες των MotoGP θα πρέπει να συμμετέχουν μόνο με έναν αναβάτη, εκτός από την Repsol Honda που μπορεί να συμμετέχει με δύο ως η ομάδα που κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στις Moto2 και Moto3 μπορούν να συμμετέχουν μόνο μέχρι 10 αναβάτες ανά κατηγορία, με την σειρά προτεραιότητας στις συμμετοχές να καθορίζεται από την κατάτξη του αγώνα που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στο GP του Qatar. Το ποιοι θα είναι αυτοί οι αναβάτες θα ανακοινωθεί σύντομα…

Στην επίσημη ιστοσελίδα των MotoGP (motogp.com) και στο site esport.motogp.com υπάρχει μπόλικο υλικό και από τα παρασκήνια των δύο προηγούμενων αγώνων, ενώ σύμφωνα με την Dorna, όσο πλησιάζουμε προς την ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινώνονται και περισσότερες λεπτομέρειες για το event.

 

Ετικέτες

Balenciaga Biker Pantashoes - Μόνο 10.000 ευρώ

500 για τις παντελονομπότες, 9.500 ευρώ για το όνομα
Balenciaga
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2024

Ο ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga έχει γίνει γνωστός για τις αντισυμβατικές και πολλές φορές ακραίες συλλογές ρούχων του, και στο ίδιο πνεύμα παρουσιάζει ένα Biker Pantashoes (τι εννοείτε δεν ξέρετε τι είναι τα pantashoes;), παντελόνι δερμάτινο με ραμμένες τις μπότες από κάτω, ζητώντας μια περιουσία για την αγορά του.

Τι να καταλάβoυμε όμως κι εμείς οι πληβείοι από Balenciaga… αντί να εκτιμήσουμε που ένας τέτοιος οίκος μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθόμαστε και ειρωνευόμαστε.

Γιατί δηλαδή; Επειδή το στιλ των συγκεκριμένων pantashoes θυμίζει ελαφρώς παραμάγαζο στα βάθη της Ομόνοιας που πουλά μπουφάν “μοτοσυκλέτας”, ξέρετε, αυτά με τις μεγάλες στάμπες Lucky Strike, Repsol, κ.α.; Άντε, πες πως δεν αντιλαμβανόμεθα τη σχεδιαστική άποψη των συγκεκριμένων pantashoes (άκου pantashoes, μα ποιος φοράει τέτοιο πράγμα; και γιατί;), μας πειράζει που η πραγματική αξία των υλικών αφορά ελάχιστο ποσοστό της τιμής που ζητά ο Balenciaga; Ε τότε γιατί κάνουμε τόση φασαρία; Έλα ντε. Ίσως επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Άλλωστε αυτές οι τιμές που σε εμάς φαίνονται εξωφρενικές, σε κάποιους άλλους είναι καθημερινότητα, και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Οπότε, περί ορέξεως… Balenciaga

Ετικέτες