“The 2 Wheel Thrill”: Part 2 “The Wolfpack” [Video]

Η μαγεία της περιπέτειας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/5/2019

Το δεύτερο video της τριλογίας του Γιάννη Τρίγκα -που είναι πάνω από μια δεκαετία γνωστός στο χώρο του enduro- και της Red Bull, με σκοπό να περιγράψει την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα αλλά και να εισάγει περισσότερο κόσμο στην μοτοσυκλέτα, είναι στον "αέρα". Στο πρώτο video της σειράς, ο Τρίγκας μας παραδίδει μαθήματα σούζας, endo και παντιλικιών και προσκαλεί όλους όσους σκέφτονται να μπουν στο κόσμο της μοτοσυκλέτας να το τολμήσουν, χωρίς τα στερεότυπα της ηλικίας να αποτελέσουν εμπόδιο. Στο δεύτερο video, που είναι μια εξαιρετική παραγωγή με εντυπωσιακά πλάνα από μαγευτικά τοπία χιονισμένων βουνοκορφών, χωματόδρομων και πυκνών δασών, μας αποδεικνύει πώς οι μοτοσυκλέτες αποτελούν το μέσο διαφυγής απ’ την ρουτίνα. Απ’ την αρχή της ιστορίας της, η μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα μέσο ανεξαρτησίας. Αυτό είναι κάτι που υπογραμμίζεται στo “The Wolfpack”, αφού μας υπενθυμίζει πως δεν είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας μια μεγάλη adventure μοτοσυκλέτα για να βιώσει τη μοναδική εμπειρία της οδήγησης και τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει. Το δεύτερο κομμάτι που τονίζεται είναι η μαγεία του να μοιράζεσαι την ίδια “τρέλα”, το κοινό πάθος για τις μοτοσυκλέτες με φίλους και το να οργανώνεις ταξίδια, καθώς είναι μοναδική εμπειρία η κατασκήνωση στα δάση της χώρας μας. Στο τρίτο και τελευταίο video που θα κυκλοφορήσει, το περιεχόμενό του εστιάζει κυρίως στην αδρεναλίνη και τον ανταγωνισμό που υπάρχει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπου το βλέμμα είναι καρφωμένο στο έπαθλο. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περαιτέρω λεπτομέρειες και το video.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Two-Wheel Thrill – Part 2

“The Wolfpack”

Όταν βρίσκεις και άλλους που μοιράζονται την ίδια τρέλλα για τη μοτοσυκλέτα!

Αναγνώρισες την αγάπη σου για τη μοτοσυκλέτα, έμαθες και το τρίπτυχο του αυθεντικού petrolhead «σούζα, έντο, παντιλίκι» και τώρα περνάς στην επόμενη πίστα. Αρχίζεις να ψάχνεις ευκαιρία να καβαλήσεις, ανάλογα το χρόνο σου, είτε κοντά στην πόλη, είτε και πιο μακριά, χαμένος μέσα στην ελληνική φύση.

Λίγες ώρες σε ένα κοντινό γηπεδάκι για flattrack ή σε ένα πιστάκι για προπόνηση endurο, μια εξόρμηση στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία ή τα τόσα άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας για freeride και camping ή μια βραδινή βόλτα στους δρόμους της πόλης…όποια και αν είναι η προτίμηση του κάθε μοτοσυκλετιστή, είναι αλλιώς όταν γίνεται με καλή παρέα.

Στο δεύτερο από τα τρία parts του “The Two Wheel Thrill”,  ο δύο φορές πρωταθλητής Eλλάδος στο Endurο, Γιάννης Τρίγκας, μας ενσωματώνει στην αγέλη του και μας δείχνει την αξία του να μοιράζεσαι το πάθος σου για τη μοτοσυκλέτα με φίλους! Βλέπουμε την σχέση του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας του να δυναμώνει και να γίνεται μέρος μιας παρέας που κυριολεκτικά παίρνει τα βουνά, τα ποτάμια, τα δάση αλλά και τις πίστες.

«Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να τελειώνει μια μέρα full από riding, και να αράζεις με τους φίλους σου σχολιάζοντας διάφορες φάσεις ή οργανώνοντας το επομενο gathering», λέει ο Γιάννης δείχνοντάς μας το δικό του «wolfpack».

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.