“The 2 Wheel Thrill”: Part 2 “The Wolfpack” [Video]

Η μαγεία της περιπέτειας
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/5/2019

Το δεύτερο video της τριλογίας του Γιάννη Τρίγκα -που είναι πάνω από μια δεκαετία γνωστός στο χώρο του enduro- και της Red Bull, με σκοπό να περιγράψει την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα αλλά και να εισάγει περισσότερο κόσμο στην μοτοσυκλέτα, είναι στον "αέρα". Στο πρώτο video της σειράς, ο Τρίγκας μας παραδίδει μαθήματα σούζας, endo και παντιλικιών και προσκαλεί όλους όσους σκέφτονται να μπουν στο κόσμο της μοτοσυκλέτας να το τολμήσουν, χωρίς τα στερεότυπα της ηλικίας να αποτελέσουν εμπόδιο. Στο δεύτερο video, που είναι μια εξαιρετική παραγωγή με εντυπωσιακά πλάνα από μαγευτικά τοπία χιονισμένων βουνοκορφών, χωματόδρομων και πυκνών δασών, μας αποδεικνύει πώς οι μοτοσυκλέτες αποτελούν το μέσο διαφυγής απ’ την ρουτίνα. Απ’ την αρχή της ιστορίας της, η μοτοσυκλέτα αποτελεί ένα μέσο ανεξαρτησίας. Αυτό είναι κάτι που υπογραμμίζεται στo “The Wolfpack”, αφού μας υπενθυμίζει πως δεν είναι απαραίτητο να έχει ο καθένας μια μεγάλη adventure μοτοσυκλέτα για να βιώσει τη μοναδική εμπειρία της οδήγησης και τις συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει. Το δεύτερο κομμάτι που τονίζεται είναι η μαγεία του να μοιράζεσαι την ίδια “τρέλα”, το κοινό πάθος για τις μοτοσυκλέτες με φίλους και το να οργανώνεις ταξίδια, καθώς είναι μοναδική εμπειρία η κατασκήνωση στα δάση της χώρας μας. Στο τρίτο και τελευταίο video που θα κυκλοφορήσει, το περιεχόμενό του εστιάζει κυρίως στην αδρεναλίνη και τον ανταγωνισμό που υπάρχει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, όπου το βλέμμα είναι καρφωμένο στο έπαθλο. Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περαιτέρω λεπτομέρειες και το video.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

The Two-Wheel Thrill – Part 2

“The Wolfpack”

Όταν βρίσκεις και άλλους που μοιράζονται την ίδια τρέλλα για τη μοτοσυκλέτα!

Αναγνώρισες την αγάπη σου για τη μοτοσυκλέτα, έμαθες και το τρίπτυχο του αυθεντικού petrolhead «σούζα, έντο, παντιλίκι» και τώρα περνάς στην επόμενη πίστα. Αρχίζεις να ψάχνεις ευκαιρία να καβαλήσεις, ανάλογα το χρόνο σου, είτε κοντά στην πόλη, είτε και πιο μακριά, χαμένος μέσα στην ελληνική φύση.

Λίγες ώρες σε ένα κοντινό γηπεδάκι για flattrack ή σε ένα πιστάκι για προπόνηση endurο, μια εξόρμηση στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία ή τα τόσα άλλα πανέμορφα μέρη της Ελλάδας για freeride και camping ή μια βραδινή βόλτα στους δρόμους της πόλης…όποια και αν είναι η προτίμηση του κάθε μοτοσυκλετιστή, είναι αλλιώς όταν γίνεται με καλή παρέα.

Στο δεύτερο από τα τρία parts του “The Two Wheel Thrill”,  ο δύο φορές πρωταθλητής Eλλάδος στο Endurο, Γιάννης Τρίγκας, μας ενσωματώνει στην αγέλη του και μας δείχνει την αξία του να μοιράζεσαι το πάθος σου για τη μοτοσυκλέτα με φίλους! Βλέπουμε την σχέση του αναβάτη και της μοτοσυκλέτας του να δυναμώνει και να γίνεται μέρος μιας παρέας που κυριολεκτικά παίρνει τα βουνά, τα ποτάμια, τα δάση αλλά και τις πίστες.

«Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα από το να τελειώνει μια μέρα full από riding, και να αράζεις με τους φίλους σου σχολιάζοντας διάφορες φάσεις ή οργανώνοντας το επομενο gathering», λέει ο Γιάννης δείχνοντάς μας το δικό του «wolfpack».

MV Agusta 5κύλινδρος κινητήρας: Ο quadrato έρχεται στην παραγωγή με 240+ ίππους!

Square 5 με δύο στροφάλους - Θα παραχθεί σε κυβισμούς 850-1.150 κ.εκ., για διαφορετικά μοντέλα και κατηγορίες
MV Agusta quadrato κινητήρας 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

13/11/2025

Η MV Agusta έδειξε τον 5κύλινδρο κινητήρα της στην EICMA και όπως σας είχαμε πει και τότε θα είναι square 5 και θα έχει ενιαία κεφαλή και δύο στροφάλους.

Ο 5κύλινδρος κινητήρας της MV Agusta στην EICMA δεν ήταν κάτι που περιμέναμε να δούμε πόσο μάλλον αυτό που ανακοινώνει τώρα η ιταλική εταιρεία. Ο κινητήρας δεν είναι σχεδιαστική άσκηση με στόχο τον εντυπωσιασμό αλλά βρίσκεται κανονικά σε εξέλιξη στη Schiranna. 

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ο κινητήρας εξελίσσεται για να μπορεί να παραχθεί σε διαφορετικούς κυβισμούς και να χρησιμοποιηθεί σε πολλά και διαφορετικά μοντέλα: από Supersport έως Naked και Touring όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, σε ένα εύρος κυβισμού από 850 έως 1.150 κ.εκ.

Η απόδοση του "quadrato" κινητήρα μπορεί να ξεπεράσει τους 240 ίππους ενώ το όριο περιστροφής βρίσκεται πάνω από τις 16.000 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 13,76 kg.m στις 8.500 σ.α.λ. Η MV Agusta αναφέρει επίσης ότι το βάρος είναι κάτω από 60 κιλά και όλα αυτά αφορούν την έκδοση των 1.150 κ.εκ.

H MV Agusta αναφέρει ότι η σειρά ανάφλεξης των 5 κυλίνδρων προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα στον κινητήρα της που επιτυγχάνει εξαιρετική καμπύλη ροπής χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων. Παράλληλα, σε σχέση με έναν V4 ίδιου κυβισμού είναι παράλληλα πιο κοντός ενώ είναι πιο στενός έναντι ενός εν σειρά 4κύλινδρου. 

Βέβαια αυτό που παραλείπει να πει η MV Agusta είναι πως είναι δύσκολο να τον τοποθετήσεις σε ένα πλαίσιο σπορ μοτοσυκλέτας και να βρεις το σωστό ζύγισμα, κάτι που κάνει απλόχερα ένας V4, ενώ τόσο σε σχέση με αυτόν όσο και με έναν εν σειρά 4κύλινδρο έχει περισσότερα κινούμενα μέρη και για αυτόν τον λόγο μεγαλύτερη κατανάλωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει μοναδικό ήχο και ότι οι Ιταλοί θέλουν να ξεχωρίσουν από όλους τους άλλους κατασκευαστές φέρνοντας στην παραγωγή έναν κινητήρα που θα είχε κοπεί από το λογιστήριο οποιαδήποτε άλλης εταιρείας αυτήν την στιγμή.

Οι Ιταλοί λένε ότι το ντεμπούτο του 5κύλινδρου κινητήρα που θα αργήσει να γίνει -σε μερικά χρόνια- και έχει προγραμματιστεί για μια μοτοσυκλέτα που δεν υπάρχει πλέον στη γκάμα της και με αυτή τη δήλωση θα μας αφήσουν να βράσουμε στο ζουμί μας, τουλάχιστον προς το παρόν.