212 ίπποι για την MV Agusta F4 RC

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/2/2015

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μετά την πρόσφατη παρουσίαση των Dragster 800RR και Brutale 800RR, η MV Agusta θα έβγαζε μια ειδική έκδοση της F4 με τον κωδικό RC, όπου θα αποτελούσε την βάση για την μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιούσε η αγωνιστική της ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK. Η παρουσίαση της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας έγινε στα περιθώρια των δοκιμαστικών του Philip Island στην Αυστραλία. Η F4 RC θα έχει 212 ίππους χάρη στις εκτενείς αλλαγές που έχουν γίνει στον τετρακύλινδρο κινητήρας με τις ακτινικές βαλβίδες. Τα εξωτικά υλικά έχουν την τιμητική τους, με τις μπιέλες τιτανίου, την ολόκληρη εξάτμιση της Termiglioni από το ίδιο υλικό και τις ζάντες μαγνησίου να κλέβουν την παράσταση. Η τιμή της στην Ιταλία θα είναι λίγο κάτω από τα 40.000 ευρώ που μάλλον πρέπει να θεωρείται ευκαιρία, αν αναλογιστούμε ότι στο παρελθόν οι ειδικές εκδόσεις της F4 είχαν υπερδιπλάσια τιμή. Το βάρος της F4 RC ανακοινώνεται στα 175 κιλά άδεια, κάτι που δίνει μια αναλογία κιλών ανά ίππο πολύ κάτω από την μονάδα, στα 0,8 κιλά/ίππου που συγκρίνεται μόνο με αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες