2.919 κλήσεις για κράνος τον Σεπτέμβριο στην Αττική και 521 τροχαία ατυχήματα

Τα στατιστικά στοιχεία από τους ελέγχους της Τροχαίας
Κλήσεις και ατυχήματα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/10/2024

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, κατά το μήνα Σεπτέμβριο βεβαιώθηκαν 28.928 παραβάσεις.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • -876- παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι –69- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
  • -1.588- παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
  • -307- παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
  • -461- παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • -1.037- παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • -2.919- παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
  • -123- παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν -521- τροχαία ατυχήματα με -600- παθόντες και ειδικότερα:

  • 14- θανατηφόρα με –15- νεκρούς,
  • -13- σοβαρά με -14- σοβαρά τραυματίες,
  • -494- ελαφρά με -571- ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Σημειώνεται ότι στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που πραγματοποιήθηκαν από πρωινές ώρες της Παρασκευής (27-9-2024) έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (30-9-2024) ακινητοποιήθηκαν -292- οχήματα και αφαιρέθηκαν:

  • -151- πινακίδες κυκλοφορίας,
  • -324- άδειες ικανότητας οδήγησης και
  • -284- άδειες κυκλοφορίας.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αττικής Οδού μεσημβρινές ώρες της 29-9-2024, 43χρονος ημεδαπός, ο οποίος διαπιστώθηκε από αλκοολομέτρηση ότι οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος και κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου επιτέθηκε με ύβρεις και απειλές εναντίον των αστυνομικών, κινούμενος απειλητικά εναντίον τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι του είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος δώρισε δύο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Can-Am στην ελληνική αστυνομία

Πρόκειται για μία Can-am Pulse και μία Origin
Can
Από το

motomag

18/12/2025

Σήμερα στις 18 Ιανουαρίου 2025 η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος έκανε δωρεά στην Ελληνική Αστυνομία δύο Can-Am  ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Η εταιρεία Πέτρος Πετρόπουλος συγκεκριμένα δώρισε τα μοντέλα:

Μία Can-Am Pulse,που προσφέρει αυτονομία έως και 160 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 3,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Η μοτοσυκλέτα μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3.

Pulse

Μπροστά βρίσκουμε ανεστραμμένο πιρούνι της KYB διαμέτρου 41 mm και διαδρομής 140 mm και πίσω αμορτισέρ της SACHS με διαδρομή 140 mm. Στα φρένα βρίσκουμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 177 κιλά.

Μία Can-Am Origin,που προσφέρει αυτονομία έως και 145 χιλιόμετρα και φέρει ηλεκτρικό κινητήρα με μέγιστη απόδοση 35 kw και επιτάχυνση 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ και η Origin μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% σε 50 λεπτά σε φορτιστή λειτουργίας 3. Μάλιστα η μοτοσυκλέτα φέρει αναρτήσεις της KYB με μεγάλες διαδρομές (255 mm) για να μπορεί να κινηθεί και στο χώμα. Στο σύστημα πέδησης συναντάμε διπίστονη δαγκάνα της J.Juan με δίσκο 320 mm μπροστά και μονοπίστονη δαγκάνα J.Juan με δίσκο 240 mm πίσω.

Origin

Ο εξοπλισμός της περιλαμβάνει οθόνη TFT με συνδεσιμότητα, διαφορετικά riding modes, traction control, όπισθεν, ABS, φώτα LED, προστατευτικό αλυσίδας, ενώ η μπαταρία είναι ενσωματωμένη στο πλαίσιο. Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανέρχεται στα 187 κιλά.

Μάλιστα πίσω ακριβώς από τον Πρόεδρο του Ομίλου διακρίνει κανείς και το ελληνικό ηλεκτρικό scooter NOOS που κατασκευάζεται από τον όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος και έχει πάρει ευρωπαϊκή έγκριση τύπου.