Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Αγνοείται Αμερικανός δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας

Χάθηκαν τα ίχνη του την περασμένη εβδομάδα

Ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους μοτοσυκλέτας στην Αμερική, ο Davey G. Johnson, αγνοείται από την περασμένη βδομάδα ενώ η τελευταία γνωστή τοποθεσία που βρισκόταν, είναι στην Βόρεια Καρολίνα. Ο Davey επέστρεφε στο σπίτι του στο Sacramento μέσω μιας διαδρομής από το Mammoth, ακολουθώντας την Route 49, όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Αμέσως, συνάδελφοι και φίλοι του δημοσιογράφου δημοσίευσαν posts στα social media, δίνοντας πληροφορίες για όσα στοιχεία γνώριζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα στοιχεία, ο Johnson επικοινώνησε για τελευταία φορά την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις δύο τα ξημερώματα. Οδηγούσε ένα δημοσιογραφικό Honda CBR1000RR (μοτοσυκλέτα για τεστ). Το τελευταίο στίγμα από το κινητό του εντοπίστηκε γύρω στις οκτώ το πρωί της ίδιας μέρας στην επαρχία Amador.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 8 Ιουνίου, η αστυνομία εντόπισε την μοτοσυκλέτα σε ένα πάρκινγκ της Route 49. Δυστυχώς όμως δεν υπήρχε κανένα ίχνος του Johnson, ενώ έλειπε το σακίδιό του, το κινητό του και το laptop του. Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως εκτεταμένες έρευνες προκειμένου να βρεθεί ο Αμερικανός συνάδελφος, ενώ έχει ανοιχτεί και μια γραμμή επικοινωνίας στο γραφείο του σερίφη της κομητείας. Το βράδυ του Σαββάτου, αστυνομικοί βρήκαν τον εξοπλισμό του Johnson, τον υπολογιστή και το κινητό του κοντά στον ποταμό Mokelumne. Από τα ευρήματα έλειπε το πορτοφόλι του, γι' αυτό και οι αστυνομία άρχισε να ψάχνει ηλεκτρονικά για συναλλαγές που μπορεί να έγιναν με την πιστωτική του κάρτα στην περιοχή. Το επόμενο πρωί της Κυριακής, βρέθηκαν κι άλλα ρούχα από τον εξοπλισμό του Davey στις όχθες του ποταμού, αλλά όχι ο ίδιος. Οι έρευνες πλέον έχουν επικεντρωθεί σε μια μεγάλη περιοχή που οριοθετείται από το σημείο που βρέθηκε η μοτοσυκλέτα του μέχρι το βόρειο κομμάτι του ποταμού.


Παράλληλα, έχει στηθεί κι ένας μηχανισμός GoFundMe προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα που θα βοηθήσουν τις έρευνες και την προσπάθεια ανεύρεσης του Davey Johnson, κάνοντας κλικ εδώ. Εμείς από τη μεριά μας ευχόμαστε να έχει όλο αυτό το θέμα μια αίσια κατάληξη, με τις σκέψεις μας να είναι στην οικογένειά του και σοτυς φίλους του.