Αγώνας Enduro στο χιόνι: Πρωτάθλημα "Ice Gladiators" [VIDEO]

Στην πίστα με το μεγαλύτερο υψόμετρο στον κόσμο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/2/2021

Σημερινό και ταιριαστό με τις ημέρες μας, το video από την Ανδόρα, το μικρό περίκλειστο κράτος -φορολογικός παράδεισος- ανάμεσα σε Ισπανία και Γαλλία. Εκεί όπου διοργανώνεται το πρωτάθλημα «Μονομαχίας σε Πάγο» με Enduro και συμμετοχές Ισπανών και Γάλλων αναβατών.

Δεν έχει σχέση με τους γνωστούς αγώνες σε πάγο, θυμίζει αρκετά το flat-track αλλά διεξάγεται σε μία κανονική ασφάλτινη πίστα γεμάτη στροφές, και φυσικά μπόλικο χιόνι. Ας σταθούμε λίγο στο σημείο της πίστας. Η Ανδόρα, ένα κράτος με 80.000 κατοίκους, έκταση ελάχιστα μεγαλύτερη από την Αθήνα που μέσα εκεί περικλείεται η πρωτεύουσα και 7-8 χωριά και οικισμοί, έχει την δική της πίστα, την Pas de la Casa Andora Circuit. Η οποία απολαμβάνει μάλιστα τον τίτλο της ψηλότερης ασφάλτινης πίστας του κόσμου, στα 2.400 μέτρα!
Πρόκειται για ένα σύστημα δρόμων που με κινητά διαχωριστικά μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές διατάξεις και καθώς έχει ένα ελάχιστο πλάτος δεν περιορίζεται μόνο στα καρτ και τις μικρές μοτοσυκλέτες αλλά μπορεί να φιλοξενήσει κανονικούς αγώνες και είναι ξακουστή για τα drift που διοργανώνονται εκεί. Περιλαμβάνει και flat track χώρο, όπως και μία επίπεδη πλατφόρμα 5 στρεμμάτων που μπορούν να γίνουν πολλά διαφορετικά αθλήματα ενώ, εξαιτίας του υψομέτρου το χειμώνα λειτουργεί ως πίστα πάγου με την ίδια πάντα χάραξη, μήκους ενός χιλιομέτρου με 11 στροφές και 14 μέτρα πλάτος. Άλλωστε στα 2.400 μέτρα, πολλά πάνω από τον ψηλότερο ασφαλτοστρωμένο δρόμο της Ελλάδας και ελάχιστα κάτω από τον δικό μας χωματόδρομο με το μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου πέρασε το Mega Test του 2019, η πίστα στην Ανδόρα περνά πολύ καιρό καλυμμένη από τα χιόνια.

Ξεκινώντας από το πρωί και με τον ήλιο να κρύβεται γρήγορα, τα φώτα της πίστας εξασφαλίζουν πως οι αγώνες δεν θα διεξάγονται κυνηγώντας το φως, και στο τέλος οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό, όπου μία ιδέα μπορεί κανείς να πάρει στο video που ακολουθεί:

 

Νέο Supermoto School από τη Suzuki Moto Greece

Η τεχνική της Supermoto οδήγησης μέσα από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επίκεντρο το νέο Suzuki DR-Z4SM
Suzuki Supermoto School
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/2/2026

H Suzuki Moto Greece και η ομάδα του Riding School δημιούργησαν το Supermoto School, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στην τεχνική της πλαγιολίσθησης μέσα από απλά και κατανοητά βήματα, αναδεικνύοντας τη λεπτή ισορροπία ανάμεσα στο γλίστρημα και την κατευθυντικότητα και οδηγώντας τον αναβάτη σε ουσιαστικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας.

Το σχολείο θα πραγματοποιείται στο ελεγχόμενο περιβάλλον του Auto Festival στις Αφίδνες και είναι ανοικτό σε κάθε κάτοχο Supermoto μοτοσυκλέτας.

Suzuki DR-Z4SM

Βάση αυτής της εμπειρίας είναι το Suzuki DR-Z4SM, μια μοτοσυκλέτα με χαμηλό βάρος και άμεση απόκριση, με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και δυνατότητα απενεργοποίησης του ABS και του traction control, επιτρέποντας στον αναβάτη να εξερευνήσει με ασφάλεια τα όρια της πρόσφυσης και να βιώσει πιο άμεσα και αυθεντικά τον χαρακτήρα της Supermoto οδήγησης, πάντα μέσα σε ελεγχόμενο εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Μάθετε περισσότερα στα social media της Suzuki Moto Greece:

Facebook: www.facebook.com/SuzukiMotoGreece/

Instagram: www.instagram.com/suzukimoto.greece/

Tik Tok: www.tiktok.com/@suzukimotogreece/