Αγώνας για χώνεψη!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

13/4/2015

Χωρίς έντονες συγκινήσεις, ο δεύτερος γύρος του MotoGP κύλισε με γνώμονα τα γεμάτα μας στομάχια από το γιορτινό τραπέζι, ήρεμα αλλά όχι βαρετά, κρατώντας τα αίμα στο στομάχι και όχι στο κεφάλι… Από τα χρονομετρημένα οι προγνώσεις έδειχναν σταθερά τον Marquez που έκανε, για μια ακόμα φορά, τον ηπερήρωα. Ενώ τίποτα δεν μαρτυρούσε ότι θα ξεκινήσει πρώτος, και με χρόνο για να ολοκληρώσει μονάχα ενάμιση γύρο, η μοτοσυκλέτα του τον εγκαταλείπει στην ευθεία και φυσικά εκεί κανονικά όλα θα τελείωναν. Ωστόσο αυτός έδειξε ότι είναι από άλλο ανέκδοτο, άρχισε να τρέχει προς τα πιτ, πήρε την δεύτερη μοτοσυκλέτα και ξεκίνησε έναν γύρο που σε ρυθμό… πτώσης! Και παρόλο που έκανε και ένα – δυο λάθη, οδήγησε κάτι περισσότερο από εντυπωσιακά θέτοντας τον χρόνο και παίρνοντας, δικαιωματικά την πρώτη θέση!

Στην εκκίνηση όμως ο Dovizioso έστριψε πρώτος κρατώντας την πρώτη θέση για λίγους γύρους, με τον Marquez στην δεύτερη θέση, να δίνει την εντύπωση ότι καθυστερεί τον Rossi στην τρίτη! Εύκολα όμως, στα φρένα, ο Marquez πέρασε πρώτος αρκετά σύντομα και αμέσως μετά ήταν ξεκάθαρο ότι τον Rossi τον καθυστερούν. Όσο άλλαζε θέσεις με τον Dovizioso, που τον προσπερνούσε δεν γινόταν να κλείσει γραμμή σε αυτή την πίστα και ξανά έχανε την θέση, ο Marquez άνοιγε σταθερά την διαφορά. Όταν τελικά ο Rossi πέρασε 2ος ήταν πλέον αργά για να τον φτάσει, και ας ήμασταν στην μέση του αγώνα! Όπως ο ίδιος είπε με την χαρακτηριστική του ειλικρίνεια: «Συνήθως ο Marquez είναι τόσο γρήγορος που τον βλέπω μόνο στην συνέντευξη μετά, τουλάχιστον τώρα τον έβλεπα να γυρνά μπροστά»

Όλη αυτή την ώρα βέβαια ο Iannone ανέβαινε θέσεις, περνώντας τον Lorenzo που δεν φαινόταν, για ακόμα μία φορά, ευχαριστημένος με τον εαυτό του. Εντυπωσιακή επίδοση και από την Suzuki και από τις δορυφορικές Yamaha και Honda με τον αγώνα να κυλά μπροστά όπως πέρσι: Ο Marquez μόνος μπροστά! Λίγο πριν το τέλος όμως όλα αλλάζουν, ο Rossi έδειχνε ότι έχανε ρυθμό, ο Dovizioso τον έφτασε και πέρασε μπροστά ανοίγοντας απόσταση. Σε μια σημασιολογική αντιστάθμιση όμως, το ίδιο έκανε πιο πίσω και ο Lorenzo στον Iannone, με την κατάταξη να μένει ακριβώς έτσι μέχρι το τέλος.

Marquez

Dovizioso

Rossi

Lorenzo

Iannone

Smith

Crutchlow

Πέρα από τις λίγες πτώσεις, ο αγώνας είχε θέματα με την πίστα, που αν συνέβαιναν λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα θα είχαν αποδειχτεί καταστροφικά! Καταρχήν ξεκίνησε με περισσότερο από μισή ώρα καθυστέρηση, γιατί σε μια στροφή της πίστας υπήρξαν νερά, την τελευταία στιγμή κυριολεκτικά, και οι οδηγοί έπρεπε να περιμένουν να τα καθαρίσουν. Δέκα λεπτά μετά το τέλος, ένας αδέσποτος σκύλος κατάφερε να μπει μέσα, τρέχοντας στην πίστα… Όχι και η καλύτερη εικόνα για τους αμερικάνους…

Επίσης οι Ducati έμειναν από καύσιμα ακριβώς στο τέλος του αγώνα, πράγμα εξαιρετικό και επιθυμητό από όλες τις ομάδες, μονάχα που σε αυτή την περίπτωση είχαν δύο λίτρα περισσότερα, και έτσι όταν χάσουν κι αυτό το προνόμιο, μένει να δούμε αν θα χαθεί και η ξεκάθαρη υπεροχή τους στις ευθείες…

Επόμενος αγώνας, σε μία εβδομάδα, στις 19 Απριλίου στην Αργεντινή!

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες