Αλματώδης ανάπτυξη το 2019 για την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Διεύρυνε σημαντικά τα μεγέθη της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

23/3/2020

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε, επίσημη αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, προχώρησε μέσα στο 2019 σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις, που όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματά της, έδωσαν τεράστια ώθηση στην αναπτυξιακή της πορεία.

Μια από τις σημαντικότερες αυτές κινήσεις, ήταν η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου (σε ποσοστό 80,5%) της "Λάιον Ρένταλ Α.Ε." την αποκλειστική διακαιοδόχο της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sixt GmbH στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία έκανε την είσοδό της σε μια εντελώς νέα –γιο' αυτήν- αγορά, διευρύνοντας τις δραστηριότητες αλλά και το μέγεθός της.

Η απόκτηση του πακέτου των μετοχών έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και σχεδόν άμεσα εμφανίστηκαν τα οικονομικά οφέλη για τον Όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, η νέα δραστηριότητα επέφερε 31 εκατομμύρια σε πωλήσεις και ένα εκατομμύριο κερδοφορίας. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους που έχει παρουσία η εταιρεία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9%, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της Porsche, που επίσης αντιπροσωπεύει η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Τα δίκυκλα και τα προϊόντα θαλάσσης της Yamaha επέδειξαν μια σταθερότητα στις πωλήσεις τους την περασμένη χρονιά, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό (Βουλγαρία και Ρουμανία) βρίσκονται σε διαρκή ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω εκτόξευσαν την κερδοφορία στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, που μεταφράζεται σε ποσοστό 33,4%. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε., κ. Σωτήρης Χατζίκος τόνισε στις δηλώσεις του: "Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt με σημαντικά θετική συνεισφορά ήδη από την πρώτη χρονιά. Με αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα ξεκίνησε και το 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του COVID19 άλλαξαν ριζικά την εικόνα αλλά και τις προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η μέχρι στιγμής ορατότητα δεν επιτρέπει προβλέψεις για την έκταση και την διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων. Είμαστε σίγουροι όμως ότι, όπως και σε άλλες δύσκολες στιγμές, θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ώστε να επανέλθουμε στην αναπτυξιακή μας πορεία το ταχύτερο δυνατό."

Πηγή: capital.gr

 

 

90χρονος οδηγούσε ανάποδα στην Αττική οδό! - Χωρίς δίπλωμα από το 2018

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη από την Τροχαία πριν συμβούν τα χειρότερα
attiki odos
Από τον

Παύλο Καρατζά

4/9/2026

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αττική Οδό, όταν 90χρονος οδηγός αυτοκινήτου εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου, με την Τροχαία να τον ακινητοποιεί στο Μαρκόπουλο και να διαπιστώνει ότι το δίπλωμά του είχε λήξει το 2018!

Το περιστατικό μάλιστα έρχεται λίγες ημέρες μετά το επίσης απίστευτο γεγονός που υπάρχει και σε video, όταν μοτοσυκλετιστής κατέγραψε ηλικιωμένη με Mercedes ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Ελπίζουμε πάντως περιστατικά σαν κι αυτά να μην είναι μία νέα μόδα της τρίτης ηλικίας και να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Το περιστατικό καταγράφηκε το πρωί της Δευτέρας (31/08), όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 90χρονος μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας στο ύψος του Κορωπίου. Ο ηλικιωμένος μάλιστα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα, προκαλώντας άμεσο κίνδυνο για τα διερχόμενα αυτοκίνητα κι ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα.

Περιπολικό της Τροχαίας Αττικής Οδού εντόπισε τον ηλικιωμένο, τον ακολούθησε και τον ακινητοποιήσει στην είσοδο του αυτοκινητοδρόμου από το Μαρκόπουλο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός δεν έφερε μαζί του την άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία είχε λήξει από το μακρινό 2018.

Σε βάρος του 90χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 440 ευρώ. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.