Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Αλματώδης ανάπτυξη το 2019 για την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.

Διεύρυνε σημαντικά τα μεγέθη της

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε, επίσημη αντιπροσωπεία της Yamaha στην Ελλάδα, προχώρησε μέσα στο 2019 σε σημαντικές στρατηγικές κινήσεις, που όπως φαίνεται από τα οικονομικά αποτελέσματά της, έδωσαν τεράστια ώθηση στην αναπτυξιακή της πορεία.

Μια από τις σημαντικότερες αυτές κινήσεις, ήταν η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου (σε ποσοστό 80,5%) της "Λάιον Ρένταλ Α.Ε." την αποκλειστική διακαιοδόχο της εταιρείας ενοικιάσεων αυτοκινήτων Sixt GmbH στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία έκανε την είσοδό της σε μια εντελώς νέα –γιο' αυτήν- αγορά, διευρύνοντας τις δραστηριότητες αλλά και το μέγεθός της.

Η απόκτηση του πακέτου των μετοχών έγινε στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη και σχεδόν άμεσα εμφανίστηκαν τα οικονομικά οφέλη για τον Όμιλο. Πιο συγκεκριμένα, η νέα δραστηριότητα επέφερε 31 εκατομμύρια σε πωλήσεις και ένα εκατομμύριο κερδοφορίας. Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους κλάδους που έχει παρουσία η εταιρεία, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9%, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων των αυτοκινήτων της Porsche, που επίσης αντιπροσωπεύει η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ. Τα δίκυκλα και τα προϊόντα θαλάσσης της Yamaha επέδειξαν μια σταθερότητα στις πωλήσεις τους την περασμένη χρονιά, ενώ οι δραστηριότητες της εταιρείας στο εξωτερικό (Βουλγαρία και Ρουμανία) βρίσκονται σε διαρκή ανάπτυξη.

Όλα τα παραπάνω εκτόξευσαν την κερδοφορία στα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, που μεταφράζεται σε ποσοστό 33,4%. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ Α.Ε., κ. Σωτήρης Χατζίκος τόνισε στις δηλώσεις του: "Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά. Από την μια η έμφαση στην κερδοφορία για Yamaha και Porsche και από την άλλη η επιτυχής ενσωμάτωση της Sixt με σημαντικά θετική συνεισφορά ήδη από την πρώτη χρονιά. Με αντίστοιχα θετικά αποτελέσματα ξεκίνησε και το 2020 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις με την πανδημία του COVID19 άλλαξαν ριζικά την εικόνα αλλά και τις προοπτικές για το υπόλοιπο της χρονιάς. Η μέχρι στιγμής ορατότητα δεν επιτρέπει προβλέψεις για την έκταση και την διάρκεια των αρνητικών επιπτώσεων. Είμαστε σίγουροι όμως ότι, όπως και σε άλλες δύσκολες στιγμές, θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση ώστε να επανέλθουμε στην αναπτυξιακή μας πορεία το ταχύτερο δυνατό."

Πηγή: capital.gr