Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Ανακατατάξεις στην FIM

Νέος πρόεδρος

Μετά το πέρας των FIM AWARDS 2018, η Διεθνής Ομοσπονδία μοτοσυκλετισμού ανακοίνωσε τις αλλαγές που υπήρξαν στις διοικητικές θέσεις. Οι εκλογές που έγιναν ανέδειξαν τον κ. Jorge Viegas πρόεδρος της FIM καθώς και υπηρεσιακού CEO που μέχρι πρότινος ήταν μέλος του συμβουλίου. Βέβαια ο τίτλος του CEO θα παραμείνει σε αυτόν μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 όταν και θα διοργανωθεί το επόμενο συνέδριο των Επιτροπών της FIM.
Ακόμη, οι εκλογές δεν ανέδειξαν μόνο έναν νέο πρόεδρο αλλά υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις σε άλλες διοικητικές θέσεις, καθώς επίσης και η δημιουργία μιας νέας “ομάδας δράσης” υπό τη διοίκηση του κ. Per Westling για την εξέταση των επειγόντων προβλημάτων των εθνικών ομοσπονδιών (FMN) και των ηπειρωτικών ενώσεων (CONU).
Όσον αφορά τον κ. Jorge Viegas, είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται ως πρόεδρος και σκοπεύει να παρεβρεθεί στο φετινό Dakar, δίνοντας την εκκίνηση. Όσον αφορά το διάσημο rally, φέτος είναι αισθητά μειωμένο σε έκταση καθώς περιορίζεται εντός του Peru, σε αντίθεση με πέρυσι που επεκτείνονταν στην Βολιβία και την Αργεντινή. Σε δηλώσεις του ο νέος πρόεδρος ανέφερε τη σημαντικότητα της FMN και της CONU λέγοντας: “Πήραμε πολύ σημαντικές και μεγάλες αποφάσεις στο πρώτο συνέδριο των μελών. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, θέτοντας τις FMN και CONU και τις επιτροπές στο κέντρο των αποφάσεων. Θα ήθελα να συγχαρώ τα νέα μέλη κ. Jan Stovicek, κ. Jacques Bolle και κ. Giovanni Copioli.”