Ανάκληση BMW R 1250 GS, R 1250 GS Adventure και R 1250 RT

Για την αναβάθμιση λειτουργικού / λογισμικού της προστασίας στο κιβώτιο ταχυτήτων
Ανάκληση BMW
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/7/2023

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία BMW AG σε συνεργασία με την BMW Hellas A.E., θυγατρική εταιρεία και Εισαγωγέα των μοτοσυκλετών BMW στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, μοτοσυκλετών τύπου R 1250 GS, R 1250 GS Adventure και R 1250 RT.

Σημειώστε πως η συγκεκριμένη ανάκληση από τη ΓΓΒ περιλαμβάνει 1.171 μοτοσυκλέτες ενώ αναγράφει πως αφορά μοτοσυκλέτες κρατικών υπηρεσιών (αστυνομία, λιμενικό, στρατός, κλπ.), όμως ο αριθμός (1.171) είναι πολύ μεγάλος για να είναι αποκλειστικά υπηρεσιακά δίκυκλα. Μετά από επικοινωνία μας με τη BMW Motorrad Hellas, επιβεβαιώθηκε το λάθος στο δελτίο της ΓΓΒ, με την ανάκληση να αφορά ΚΑΙ τις υπηρεσιακές μοτοσυκλέτες (που είναι λίγες) αλλά ΚΑΙ τις "πολιτικές" μοτοσυκλέτες.

Η ανάκληση αφορά μοτοσυκλέτες με ημερομηνία παραγωγής από Σεπτέμβριο 2019 ως και Ιανουάριο 2023. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες και σε σπάνιες περιπτώσεις, οι ελιγμοί οδήγησης με απότομες και μεγάλες διαφορές ταχύτητας στροφών μεταξύ κινητήρα και τελικής μετάδοσης κίνησης (όπως για παράδειγμα απότομη επιβράδυνση του πίσω τροχού σε υψηλές στροφές κινητήρα, πχ κατά την προσγείωση μετά από ένα άλμα) ενδέχεται να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση του άξονα εισόδου του κιβωτίου ταχυτήτων. Κατά συνέπεια, ο άξονας μπορεί να σπάσει, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγήσει σε κρίσιμες καταστάσεις οδήγησης.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αναφερθεί δύο ατυχήματα εκ των οποίων το ένα με τραυματισμό αναβάτη.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσυκλετών θα ενημερωθούν από τον πλησιέστερο Επίσημο Έμπορο ή/και Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή μοτοσυκλετών που συνεργάζονται, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να πραγματοποιηθεί εκ νέου προγραμματισμός στον εγκέφαλο του κινητήρα με ανανεωμένο λειτουργικό/λογισμικό που εξαλείφει το πρόβλημα και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάκλησης ασφαλείας το συντομότερο δυνατό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Μοτοσυκλετών της BMW Hellas ΑΕ ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της BMW Hellas ΑΕ στο τηλέφωνο 210 9118000.

Ετικέτες

Ατύχημα με μοτοσυκλέτα είχε ο Τσέχος Πρόεδρος Petr Pavel

Λάτρης των δυο τροχών, ο Pavel έπεσε την ώρα που οδηγούσε στην πίστα
Petr Pavel
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Ο 62χρονος Petr Pavel, ο 4ος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας και φανατικός αναβάτης μοτοσυκλέτας, είχε ένα μικροατύχημα οδηγώντας μοτοσυκλέτα με χαμηλή ταχύτητα σε ασφάλτινη πίστα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της χώρας του, όπου και παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μέσα στην Παρασκευή οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο.

Πρόσφατα έχουμε δει τον Pavel να δίνει το παρών τόσο σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της Moto Guzzi στο Mandello Del Lario, όπου οδήγησε το νέο Stelvio, αλλά και στη διοργάνωση της Harley-Davidson στην Πράγα. Ο Pavel έχει για προσωπική μοτοσυκλέτα μια BMW R 1250 GS, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έκανε στην πίστα και το πώς και πού χτύπησε.

Ο Pavel δεν παρέμεινε για πολύ στο νοσοκομείο, ενώ το γραφείο τύπου του Τσέχου Προέδρου ανακοίνωσε πως ο πρώην αρχηγός του στρατού της Τσεχίας θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του.

Ετικέτες