Ανάκληση BMW S 1000 R και S 1000 XR

Για απενεργοποίηση του Wheelie Control μετά από αναβάθμιση λογισμικού
BMW ανάκληση για wheelie control
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2023

Στις 23/3 σας είχαμε ενημερώσει για την παγκόσμια ανάκληση των BMW S 1000 R & S 1000 XR για απενεργοποίηση του Wheelie Control μετά από αναβάθμιση λογισμικού, ενώ τώρα έχουμε την επίσημη ανάκληση όσον αφορά στην ελληνική αγορά, που αφορά σε 127 μοτοσυκλέτες.

Ακολουθεί το κείμενο της ανάκλησης της BMW από το site της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας:

"Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοινώνει ότι η κατασκευάστρια εταιρεία BMW AG σε συνεργασία με την BMW Hellas A.E., θυγατρική εταιρεία και Εισαγωγέα των μοτοσυκλετών BMW στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης, μοτοσυκλετών τύπου S 1000 R και S 1000 XR.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει 127 μοτοσυκλέτες, που έλαβαν αρχικό λογισμικό ή/και πραγματοποίησαν αναβάθμιση λογισμικού από 20 Ιανουαρίου 2023. Στις επηρεαζόμενες μοτοσυκλέτες, μετά από μια ενημέρωση λογισμικού, οι ρυθμίσεις κατόχου στη λειτουργία οδήγησης DYNAMIC PRO επαναφέρονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και ο κάτοχος δεν λαμβάνει αυτόματη ειδοποίηση για αυτήν την επαναφορά. Κατά την διαδικασία επαναφοράς, η ανίχνευση ανύψωσης του μπροστινού τροχού είναι απενεργοποιημένη (“0 = χωρίς υποστήριξη”) με αποτέλεσμα να μην υπάρχει έλεγχος της ανύψωσης του εμπρόσθιου τροχού και να απαιτείται εκ νέου ρύθμιση από τον χρήστη. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος ατυχήματος σε περίπτωση που δεν είναι ενήμερος ο χρήστης για την συγκεκριμένη επιλογή.

Μέχρι στιγμής, στην Ελλάδα, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσυκλετών θα ενημερωθούν από τον πλησιέστερο Επίσημο Έμπορο ή/και Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή μοτοσυκλετών που συνεργάζονται, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εκ νέου την ρύθμιση των παραμέτρων της λειτουργίας οδήγησης DYNAMIC PRO κατά τις προσωπικές επιθυμίες τους («0/χωρίς υποστήριξη», «1/χαμηλή υποστήριξη», «2/μεσαία υποστήριξη», «3/μέγιστη υποστήριξη»).

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων και Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών Μοτοσυκλετών της BMW Hellas ΑΕ ή με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της BMW Hellas ΑΕ στο τηλέφωνο 210 9118000."

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025