H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI των οικογενειών Hypermotard και Monster:
Οικογένεια HYPERMOTARD:
- HYM796 MY2011
- HYM796 MY2012
- HYM1100 EVO SP MY2011
- HYM1100 EVO MY2012
- HYM1100 EVO SP CORSE MY2012
Οικογένεια MONSTER:
- M659 ABS MY2012
- M696 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M795 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M796 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M1100 EVO ABS MY2012
Η ανάκληση αφορά συνολικά 20 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή διαρροή καυσίμου στο κύκλωμα τροφοδοσίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους και πελάτες, οι οποίοι παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες που πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να γίνει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της DUCATI αντικατάσταση των σωλήνων του κυκλώματος τροφοδοσίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως
απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ Α.Β.Ε.Ε.Ο (www.hellinmoto.gr), στα τηλέφωνα 210-9248996 & 210-3423122 ή σε οποιονδήποτε συνεργάτη του επίσημου δικτύου της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ επιθυμούν.
Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda
Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.
Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.
Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.
Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.
Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.
Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."