H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI των οικογενειών Hypermotard και Monster:
Οικογένεια HYPERMOTARD:
- HYM796 MY2011
- HYM796 MY2012
- HYM1100 EVO SP MY2011
- HYM1100 EVO MY2012
- HYM1100 EVO SP CORSE MY2012
Οικογένεια MONSTER:
- M659 ABS MY2012
- M696 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M795 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M796 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M1100 EVO ABS MY2012
Η ανάκληση αφορά συνολικά 20 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή διαρροή καυσίμου στο κύκλωμα τροφοδοσίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους και πελάτες, οι οποίοι παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες που πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να γίνει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της DUCATI αντικατάσταση των σωλήνων του κυκλώματος τροφοδοσίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως
απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ Α.Β.Ε.Ε.Ο (www.hellinmoto.gr), στα τηλέφωνα 210-9248996 & 210-3423122 ή σε οποιονδήποτε συνεργάτη του επίσημου δικτύου της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ επιθυμούν.
Guy Martin: Του πήραν το δίπλωμα για έξι μήνες για υπερβολική ταχύτητα
Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής και πρώην οδηγός αγώνων Guy Martin απαγορεύεται να οδηγεί για έξι μήνες, αφού οι κάμερες τον έπιασαν να υπερβαίνει το όριο ταχύτητας δύο φορές.
Ο 44χρονος, ο οποίος έγινε γνωστός από τις επιτυχίες του στον αγώνα Isle of Man TT και τη συμμετοχή του στην ταινία Closer to the Edge, που πραγματεύεται λεπτομέρειες και στοιχεία του ιστορικού θεσμού, οδηγούσε την προσωπική του Honda Africa Twin στις περιοχές του Northamptonshire και του Leicestershire.
Ο Guy Martin δεν υπολόγισε όμως τις κάμερες που υπήρχαν στις δύο περιοχές και αργότερα παραδέχτηκε ότι οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του με ταχύτητα 74 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A50 κοντά στο Leicester, όπου το όριο ήταν 64 χλμ./ώρα, και με ταχύτητα 125 χλμ./ώρα στον αυτοκινητόδρομο A43 κοντά στο Brackley, όπου ίσχυε προσωρινό όριο 80 χλμ./ώρα.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο Martin συγκέντρωσε τουλάχιστον 12 βαθμούς ποινής στην άδεια οδήγησής του και αποδέχτηκε ότι πρέπει πλέον να εκτίσει ποινή απαγόρευσης οδήγησης έξι μηνών.
Η πρώτη παράβαση για υπερβολική ταχύτητα σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου στο Leicestershire και η δεύτερη στις 19 Μαρτίου στο Brackley, κοντά στα έργα του HS2, όπου ίσχυε προσωρινός περιορισμός ταχύτητας.
“Ζητά συγγνώμη από το δικαστήριο για την παράβασή του. Δεν θα αντιταχθεί στην αφαίρεση πόντων που συνεπάγεται εξαμηνιαία αφαίρεση της άδειας οδήγησης,” έγραψε εκ μέρους του Martin ένας εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Chattertons.
Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας κατέκτησε 17 βάθρα στον αγώνα αγώνα Isle of Man TT, εκτός της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης, οφείλει να καταβάλει και 1.329 λίρες ως πρόστιμο.