Ανάκληση DUCATI Hypermotard και Monster

Από το

Μαύρο Σκύλο

30/1/2012

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO, Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών DUCATI στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης μοτοσικλετών DUCATI των οικογενειών Hypermotard και Monster:
Οικογένεια HYPERMOTARD:
- HYM796 MY2011
- HYM796 MY2012
- HYM1100 EVO SP MY2011
- HYM1100 EVO MY2012
- HYM1100 EVO SP CORSE MY2012
Οικογένεια MONSTER:
- M659 ABS MY2012
- M696 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M795 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M796 όλες οι εκδόσεις MY2012
- M1100 EVO ABS MY2012
Η ανάκληση αφορά συνολικά 20 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται να εμφανιστεί πιθανή διαρροή καυσίμου στο κύκλωμα τροφοδοσίας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ ABEEO έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με αντιπροσώπους και πελάτες, οι οποίοι παρέλαβαν τις μοτοσικλέτες που πρέπει να ελεγχθούν, ώστε να γίνει στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία της DUCATI αντικατάσταση των σωλήνων του κυκλώματος τροφοδοσίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως
απευθυνθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ Α.Β.Ε.Ε.Ο (www.hellinmoto.gr), στα τηλέφωνα 210-9248996 & 210-3423122 ή σε οποιονδήποτε συνεργάτη του επίσημου δικτύου της ΕΛΛΗΝΜΟΤΟ επιθυμούν.

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.