Ανάκληση Ducati Multistrada 1260: Ρωγμή πλάγιου σταντ

Ελαττωματική συγκόλληση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/1/2020

Με την υπ. Αρ. CR 184 ανάκληση της Ducati και την υπ. Αρ.  A12/00085/20 ειδοποίηση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας (RAPEX) υπάρχει πιθανότητα το πλάγιο σταντ των Ducati Multistrada 1260 να ραγίσει και να σπάσει, λόγω ελαττωματικής συγκόλλησης των τμημάτων που το αποτελούν. Στην ανάκληση αναφέρεται η πιθανότητα τραυματισμού, προφανώς θεωρώντας πως αν σπάσει το πλάγιο σταντ τη στιγμή που ο αναβάτης ξεκαβαλάει να πέσει κάτω και ίσως να τον πλακώσει η μοτοσυκλέτα. Μάλλον παρατραβηγμένο αυτό το σενάριο, αλλά όχι και απίθανο. Η πρώτη επίσημη αναφορά στη RAPEX για αυτό το θέμα έγινε στη Γερμανία, ενώ ελαττωματικά σταντ βρέθηκαν σε μοτοσυκλέτες που είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και την Πολωνία. Στην ανάκληση δεν αναφέρεται αν το πρόβλημα αφορά όλες τις εκδόσεις της Multistrada 1260, καθώς η Enduro έχει διαφορετικό πλάγιο σταντ από τις υπόλοιπες εκδόσεις. 

Λεωφόρος Ποσειδώνος: Μοτοσυκλέτα έπεσε πάνω σε ταξί που έκανε αναστροφή [Video]

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας καταγράφει τη στιγμή της σύγκρουσης στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, με τον 39χρονο αναβάτη να τραυματίζεται σοβαρά
Troxaio
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/8/2026

Το ταξί επιχείρησε αναστροφή στην πλατεία Κρήτης από τη μεσαία λωρίδα της λεωφόρου, κόβοντας την αριστερή λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας με τη μοτοσυκλέτα που κινούνταν εκεί να προσκρούει πάνω του.

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 17 Αυγούστου στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, όταν μοτοσυκλέτα συγκρούστηκε με ταξί που επιχειρούσε αναστροφή.

 

Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φαίνεται το ταξί να επιχειρεί αναστροφή στην περιοχή της πλατείας Κρήτης.

Την ίδια στιγμή, η μοτοσυκλέτα κινείται στην αριστερή λωρίδα και προσκρούει με μεγάλη ταχύτητα στο ταξί.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 39χρονος αναβάτης, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας.

Ο οδηγός του ταξί συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για επικίνδυνη οδήγηση και σωματική βλάβη από αμέλεια. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

Την ακριβή εξέλιξη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση διερευνά το Α’ Τμήμα Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.