Ανάκληση Ducati Multistrada 1260: Ρωγμή πλάγιου σταντ

Ελαττωματική συγκόλληση
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

29/1/2020

Με την υπ. Αρ. CR 184 ανάκληση της Ducati και την υπ. Αρ.  A12/00085/20 ειδοποίηση της αρμόδιας Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας (RAPEX) υπάρχει πιθανότητα το πλάγιο σταντ των Ducati Multistrada 1260 να ραγίσει και να σπάσει, λόγω ελαττωματικής συγκόλλησης των τμημάτων που το αποτελούν. Στην ανάκληση αναφέρεται η πιθανότητα τραυματισμού, προφανώς θεωρώντας πως αν σπάσει το πλάγιο σταντ τη στιγμή που ο αναβάτης ξεκαβαλάει να πέσει κάτω και ίσως να τον πλακώσει η μοτοσυκλέτα. Μάλλον παρατραβηγμένο αυτό το σενάριο, αλλά όχι και απίθανο. Η πρώτη επίσημη αναφορά στη RAPEX για αυτό το θέμα έγινε στη Γερμανία, ενώ ελαττωματικά σταντ βρέθηκαν σε μοτοσυκλέτες που είχαν πουληθεί στην Ιρλανδία και την Πολωνία. Στην ανάκληση δεν αναφέρεται αν το πρόβλημα αφορά όλες τις εκδόσεις της Multistrada 1260, καθώς η Enduro έχει διαφορετικό πλάγιο σταντ από τις υπόλοιπες εκδόσεις. 

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες